Doorgaan naar hoofdcontent

Link Party: DrewNaast effen t-shirtjes kan ik eigenlijk ook wel vestjes gebruiken om bij mijn outfits te combineren. Het patroontje uit de nieuwe fibre mood dat ik in preview te zien kreeg, kwam dus als geroepen. Aangezien ik hiervoor geen stofje liggen had en er net een mooi babyrib stofje online stond bij Madeline, kocht ik dat stofje ervoor. Door de kleur is het ook gemakkelijk te combineren en de bloemetjes erop maken het net iets origineler. Het vestje is in het tijdschrift in Corduroy gemaakt maar eigenlijk zie ik dat niet zo heel graag en al zeker niet voor een vestje waarvan ik hoop dat het toch enkele seizoenen mee kan. Ik koos dus voor babyrib, de dunnere ribbeltjes zijn helemaal mijn ding. Het vestje is dus ook iets dunner maar daarvoor wel heel geschikt om binnen te dragen wat wel praktisch is. Fiber Mood, dat betekent voor mij weer oneindig lang twijfelen aan de maat, maattabel gewijs kom ik er nooit uit. Dus waagde ik de gok en ging ik af op de afmetingen van een gekocht vestje uit mijn kast en de maat die Helena maakte. Zo maakte ik een S voor mezelf. Met een klein hartje, want het is mooie (niet zo goedkope) stof. Ik verlengde het vestje met 8 cm want ik zag bij anderen dat het wel heel hoog kwam anders. En ik ben content, zowel met de maat als met het verlengen.Het was leuk om nog eens een patroontje met wat meer werk tussendoor te maken, er waren 16 patroondelen en dan ook nog eens veel naden die doorstikt moesten worden, dus ik was er wel een dagje zoet mee. Maar het resultaat is dan ook dat ik extra trots ben op dit stuk. Foto's nemen was een ander paar mouwen, door een reisje tussendoor deed ik van deadline sewing en er was niet echt een mogelijkheid om er nog op uit te trekken op een droog momentje, dan maar foto's onder een paraplu, het is tenslotte een herfststuk ;-).

Neem zeker ook een kijkje bij de rest: www.fibremood.com/linkpartyReacties

 1. Daar mag je terecht trots op zijn, daar kruipt heel wat tijd in om zo'n stuk te maken! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel tof gedaan! echt hoed af, voor al dat werk. En zo iets langer maken. .. ik hou zelf wel van lekker kort, maar langer sluit veel beter aan bij jouw stijl hè. dus echt super chic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad oversized en kort is mijn ding niet maar da's het voordeel aan zelf maken, je past dat gewoon aan

   Verwijderen
 3. Love this jacket and will definitly sew it, too.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Mooi! (nu kan ik ineens wel reageren...computers zeker )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is gewoonweg schitterend! Blij dat jij zo goed beschrijft wat je aangepast hebt enzo. Misschien ga ik er wel eens mee aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Ik vind de blog op dat vlak voor mezelf ook een leuk archief om te weten wat ik aan iets aangepast heb

   Verwijderen
 6. Ik zag dit jasje vandaag vaak passeren, maar dit springt er door de stof helemaal uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel tof! En ik zou het zelf ook langer gemaakt hebben, vind ik ook een stuk mooier... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik maakte het onderaan langer dus werd het naar onder toe ook iets smaller (ik heb onderaan een maat kleiner dan bovenaan dus bij mij kan dat geen kwaad)

   Verwijderen
 8. Oooh wat een werk moet dat zijn geweest. Maar zeker meer dan waard! Super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad best wel wat werk, al had ik geluk en liep alles onmiddellijk goed, wat ook wel wat tijd scheelt. bedankt!

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee.  Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook. Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier.  Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto&

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan