Doorgaan naar hoofdcontent

roze badcapeEen paar weken terug kreeg ik de tip om, moest ik het hebben, een badcape mee te nemen op verlof om het omkleden iets gemakkelijker te maken. Nu had ik dat niet en wou ik dat dus ook niet kopen, maar een uitdaging daar hou ik wel van dus wou ik dat maken. Bel'etoile heeft een leuk patroontje voor kindjes en aan de hand van wat afmetingen op de site van een sportwinkel ging ik dus aan de slag met het vergroten van het patroon.

Nu moet ik je waarschuwen, want goedkoper is het niet echt om het zelf te maken, leuk dat wel (en ik zou het dus zo opnieuw doen). Ik kocht de badstof aan een kortingsprijsje bij de stoffenstraat want ik wou niet experimenteren met dure stof maar ook geen brolstof die na één keertje al niet meer goed zou zijn. Omdat ik voor vrolijk wou gaan en wou vermijden dat de mannen met mijn cape gingen lopen koos ik voor flashy roze. 

Badstof absorbeert pas nadat het gewassen is dus ging ik braaf voorwassen. Om nu speciaal een machine te draaien hiervoor, dat vond ik wat zonde. Dus smeet ik de roze lap stof tussen, wat ik dacht, mijn bruine badhanddoeken. Ik was dus vergeten dat daar nog twee lichtgrijze keukenhanddoeken tussen zaten. Als je dus ooit bij mij komt en je ziet lichtroze keukenhanddoeken, het waren die twee ;-). Het enige nadeel aan de cape is dat die nogal veel plek inneemt in de bagage. Gelukkig kon ik onderhandelen over mijn schoenen en mochten die los mee ;-). Misschien ga ik ooit op zoek naar microvezelstof zoals de microvezelhanddoeken van de gekende sportwinkel, om zo een compacter exemplaar te maken. 

De cape bleek in ieder geval echt handig te zijn, lekker warm om over u te trekken als je wat koud hebt en mijn bikini wisselen voor mijn ondergoed ging ook vrij vlot onder de cape. Het vergt alleen wat lenigheid om het bovenstuk over uw hoofd te krijgen zo maar oefening baart kunst ;-).Foto's nam ik gewoon bij ons in de tuin, want ik had zo'n vermoeden dat we dat toch zouden vergeten op verlof. 

De afmetingen dan:
ik knipte twee lappen van 92 cm op 125 cm met daarin dan de hoofdopening
afgewerkt geeft dit: 84 cm breed op 121 cm lang
armsopeningen van 26 cm

Ik heb als basis de kap en halsuitsnijding van de grootste kindermaat genomen, volgens mij moet het zelfs onaangepast wel passen voor de meeste volwassenen, zolang de lengte aangepast wordt. Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…