Doorgaan naar hoofdcontent

roze badcapeEen paar weken terug kreeg ik de tip om, moest ik het hebben, een badcape mee te nemen op verlof om het omkleden iets gemakkelijker te maken. Nu had ik dat niet en wou ik dat dus ook niet kopen, maar een uitdaging daar hou ik wel van dus wou ik dat maken. Bel'etoile heeft een leuk patroontje voor kindjes en aan de hand van wat afmetingen op de site van een sportwinkel ging ik dus aan de slag met het vergroten van het patroon.

Nu moet ik je waarschuwen, want goedkoper is het niet echt om het zelf te maken, leuk dat wel (en ik zou het dus zo opnieuw doen). Ik kocht de badstof aan een kortingsprijsje bij de stoffenstraat want ik wou niet experimenteren met dure stof maar ook geen brolstof die na één keertje al niet meer goed zou zijn. Omdat ik voor vrolijk wou gaan en wou vermijden dat de mannen met mijn cape gingen lopen koos ik voor flashy roze. 

Badstof absorbeert pas nadat het gewassen is dus ging ik braaf voorwassen. Om nu speciaal een machine te draaien hiervoor, dat vond ik wat zonde. Dus smeet ik de roze lap stof tussen, wat ik dacht, mijn bruine badhanddoeken. Ik was dus vergeten dat daar nog twee lichtgrijze keukenhanddoeken tussen zaten. Als je dus ooit bij mij komt en je ziet lichtroze keukenhanddoeken, het waren die twee ;-). Het enige nadeel aan de cape is dat die nogal veel plek inneemt in de bagage. Gelukkig kon ik onderhandelen over mijn schoenen en mochten die los mee ;-). Misschien ga ik ooit op zoek naar microvezelstof zoals de microvezelhanddoeken van de gekende sportwinkel, om zo een compacter exemplaar te maken. 

De cape bleek in ieder geval echt handig te zijn, lekker warm om over u te trekken als je wat koud hebt en mijn bikini wisselen voor mijn ondergoed ging ook vrij vlot onder de cape. Het vergt alleen wat lenigheid om het bovenstuk over uw hoofd te krijgen zo maar oefening baart kunst ;-).Foto's nam ik gewoon bij ons in de tuin, want ik had zo'n vermoeden dat we dat toch zouden vergeten op verlof. 

De afmetingen dan:
ik knipte twee lappen van 92 cm op 125 cm met daarin dan de hoofdopening
afgewerkt geeft dit: 84 cm breed op 121 cm lang
armsopeningen van 26 cm

Ik heb als basis de kap en halsuitsnijding van de grootste kindermaat genomen, volgens mij moet het zelfs onaangepast wel passen voor de meeste volwassenen, zolang de lengte aangepast wordt. Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…