Doorgaan naar hoofdcontent

een 'oud' stofjeHet fenomeen is welgekend in naailand (of toch als ik wat rondkijk op instagram): de mentale druk om vorige see you at six stofjes uit de kast op te werken als er een nieuwe collectie aankomt (zou er een naam voor bestaan?). Ook hier komt dit fenomeen voor. De laatste keren kon ik eraan weerstaan maar daardoor was de hoop stofjes toch al vrij uitgebreid geworden. Al deed ik de laatste maand sowieso wel mijn best en kon ik zo 4 stofjes opwerken (waarvan je hier al de pyjama zag, hier de sweater voor Peter en hier een sweater voor mezelf, er volgt ook nog een hemd). Dit stofje lag er dus nog (er ligt nog wel wat hoor ;-) ). Ik wou heel graag een sweater met hoge kraag. Enkele jaren geleden paste ik de otium hiervoor al aan met de kraag van een kindermodel uit I love sweaters. Nu nam ik de kraag van de sweater uit Matching outfits matching minds. De originele versie maakte ik ook in een winterser stofje (komt er nog aan, als ik eens tijd neem voor foto's), maar die vond ik wat te wijd voor een alledaagse trui, vandaar dus de combinatie nu. In plaats van een koordje in de kraag te voorzien (ik raak dat altijd kwijt), koos ik voor een drukknop. Aangezien ik dit stofje tijdens de solden kocht en dus vergat om boordstof bij te kopen, ging ik nog eens voor het trucje: omgekeerde french terry als boordjes. Het vergt wat rekenwerk om het mooi te doen kloppen, maar ik vind het zelf altijd wel tof zo. Dit exemplaar is er alvast eentje die nog vaak uit de kast zal komen want hij zit super. 

Deze sweater fotografeerde ik in het centraal station in Antwerpen, het was niet eenvoudig om de lichte kleur mooi op foto te krijgen, maar we deden ons best. 

Reacties

 1. Het probleem van ‘opwerken voor de nieuwe collectie’ ken ik niet... Maar het maakt me ook niet uit wat voor een merk het is: ik verwerk het als patroon, stof en nood elkaar vinden. Los daarvan: een mooie sweater. Helemaal jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik let enkel op het merk als ik het stofje mooi vind, daarmee bedoel ik dat ik als ik deze online koop zeker weet welke kwaliteit ze zijn en die dus niet persé moet voelen. Wat betekent dat ik er dus sneller van koop en meer van heb ;-).

   Verwijderen
 2. Ik vind het een hele mooie sweater en leuk met dat kraagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit zal ik toch eens een stofje van seeyouatsix moeten kopen hé. Tot nu toe nog niet gedaan, maar ik hoor toch altijd dat ze zo zacht zijn en zo een goeie kwaliteit. Deze sweater ziet er echt megacomfortabel en inderdaad lekker zacht uit! Een knuffeltrui :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…