Doorgaan naar hoofdcontent

Let's Sti(c)k together: Stik BelgiqueLet's sti(c)k together wordt steeds minder mijn ding, mensen haken af en dan is de uitdaging voor mij er ook af, ik doe dus niet meer echt vaak. Maar in oktober is het traditioneel een Belgische maand en die wou ik toch niet overslaan.Ik ging dus voor een Theo, ook deze keer voegde ik de lintjes toe aan de mouwen zodat ze ook opgerold kunnen gedragen worden. Een optie die toch populair is bij manlief.
De Theo is al een Belgisch patroontje maar ik wou deze keer ook een Belgisch stofje: see you at six werd het. Deze gabardine twill is al enkele collecties 'oud' maar ideaal voor een winterhemd. Lekker warm en zacht en hij verwerkt ook nog eens goed.Het hemd werd al enkele dagen gedragen, maar nu heb ik het veilig opgeborgen voor het volgende familiefeest, ik naai namelijk niet zo snel hemden als ik zou willen en dus wou ik dit nieuwer exemplaar nog eventjes opzij houden.Neem ook zeker een kijkje bij de rest:


Reacties

  1. Een hemd is niet makkelijk en tijdrovend, en toch slaag jij er telkens weer in pareltjes af te leveren. Het zijn de details die het hem doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw ook een hemd! Dat lijkt me echt zoveel werk! Heel mooi in dit stofje (ik snap dat je hem veilig in de kast legt voor een mooi gelegenheid, dat zou ik ook doen!) En hopelijk komt er een nieuwe wind bij de let's sti(c)k togethers zodat het weer kan bruisen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer zo'n mooie Theo seg! Die man van jou is toch echt met z'n gat in de boter gevallen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…