Doorgaan naar hoofdcontent

Let's Sti(c)k together: Stik BelgiqueLet's sti(c)k together wordt steeds minder mijn ding, mensen haken af en dan is de uitdaging voor mij er ook af, ik doe dus niet meer echt vaak. Maar in oktober is het traditioneel een Belgische maand en die wou ik toch niet overslaan.Ik ging dus voor een Theo, ook deze keer voegde ik de lintjes toe aan de mouwen zodat ze ook opgerold kunnen gedragen worden. Een optie die toch populair is bij manlief.
De Theo is al een Belgisch patroontje maar ik wou deze keer ook een Belgisch stofje: see you at six werd het. Deze gabardine twill is al enkele collecties 'oud' maar ideaal voor een winterhemd. Lekker warm en zacht en hij verwerkt ook nog eens goed.Het hemd werd al enkele dagen gedragen, maar nu heb ik het veilig opgeborgen voor het volgende familiefeest, ik naai namelijk niet zo snel hemden als ik zou willen en dus wou ik dit nieuwer exemplaar nog eventjes opzij houden.Neem ook zeker een kijkje bij de rest:


Reacties

  1. Een hemd is niet makkelijk en tijdrovend, en toch slaag jij er telkens weer in pareltjes af te leveren. Het zijn de details die het hem doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw ook een hemd! Dat lijkt me echt zoveel werk! Heel mooi in dit stofje (ik snap dat je hem veilig in de kast legt voor een mooi gelegenheid, dat zou ik ook doen!) En hopelijk komt er een nieuwe wind bij de let's sti(c)k togethers zodat het weer kan bruisen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer zo'n mooie Theo seg! Die man van jou is toch echt met z'n gat in de boter gevallen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …