Doorgaan naar hoofdcontent

wil je een trui maken voor mij?Vorige week kreeg ik de vraag van de wederhelft of ik nog een trui wou maken voor hem. Nu heeft hij zeker geen truien tekort, maar ik doe het graag en hij is er blij mee, dus waarom niet.
Ik had ook net enkele stofjes besteld in korting bij De Stoffenkamer. Twee ervan konden perfect dienen hiervoor, dus mocht hij er eentje kiezen.Een gespikkeld stofje, in blauwtinten, iets waar hij wel mooi mee staat. Alleen wou ik een sweater die ik niet moest afwerken met boordstof want in mijn hoofd was dat geen mooie combinatie met dit stofje. Dat zorgde ervoor dat hij eens moest nadenken wat hij wou. Uiteindelijk koos hij voor een sweater met een ritsje.
Ik kreeg al schrik, want eerlijk, ik maak niet graag zaken waarbij je in een voorpand moet knippen. Knippen betekent kans om het te verpesten. Maar ja hij vroeg erom dus besloot ik het erop te wagen.Ik koos opnieuw het patroontje uit ottobre dat ik vorig jaar al maakte. Ook deze keer deed ik mijn eigen ding, want die werkbeschrijving van ottobre da's mijn ding niet. Intussen ben ik vrij tevreden van de afwerking, een pak beter dan de vorige keer. Ik denk dat ik nog enkele kleine aanpassingen ga doen volgende keer, maar deze is al een grote verbetering op afwerking.

Het ritsje is vrij kort, ik weet het, maar ik had geen zin om op zaterdagmiddag naar de winkel te moeten en voor één ritsje lang te moeten aanschuiven, dus koos ik er eentje uit mijn voorraad.Enkele uurtjes later was de trui af en konden we een wandeling maken die we combineerden met foto's nemen. Het was koud, maar wel leuk weer met een zonnetje dat zelfs eventjes kwam piepen.


Reacties

 1. Cool! Bijna het Batman logo op de laatste foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi. Hij post iedere dag een filmpje terwijl hij push ups doet 😉

   Verwijderen
 2. Dat stofje smeekt gewoon om tot een trui verwerkt te worden. Plezant trouwens, dat ritsje maakt er eens iets anders van!
  En ik snap dat, dat knippen in iets, ik gruwel daar ook van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. We vonden dit ook een ideaal sweater stofje en het ritsje was de Knipstress waard. Soms dan moet je eens risico's durven nemen zeker?

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …