Doorgaan naar hoofdcontent

Linkparty Fibre mood: NormaDe tijd vloog weer al voorbij, het was terug tijd voor de linkparty van fibre mood. Deze keer waren er wel weer enkele leuke patroontjes. Ik koos er uiteindelijk dit bloesje uit omdat het er comfortabel uitzag en dus snel gedragen zou kunnen worden thuis, maar ook nog geschikt leek om te gaan werken (nota: omwille van de nogal diep uitgesneden V-hals is dat misschien niet helemaal het geval, maar op 1.5m valt de inkijk nog mee ;-) ).
Fibre mood kennende wist ik wel dat ik rekening ging moeten houden met hun oversized zijn, dus dat nam ik al mee bij het kiezen van de maat. Ik koos gewoon maat 36 zonder de matentabel te checken. 
Naaien in tijden van Corona gaf een bijkomende moeilijkheid: voor dit patroontje heb je knoopjes nodig, maar je kan die niet fysiek gaan kopen.... Ik had dus enkele opties in mijn hoofd: het patroontje hertekenen zodat er geen knoopjes nodig zijn of eerst knoopjes zoeken in de dozen van Peter zijn oma die ik vorig jaar kreeg en dan een stofje erbij kiezen.Het stofje dat ik koos is er eentje van bij Madeline, ik vond het al wel eventjes mooi en kocht het uiteindelijk in een 'foert ik heb dit verdiend' bui. Het is een linnen viscose stofje, het rekt een ietsiepietsie waardoor het wel tof aanvoelt om te dragen. 
Na enkele waarschuwingen online besloot ik om het bloesje te verlengen, ik ging voor 7 cm. Voor mij valt het nu perfect, op de foto's is het in mijn jeansrok gestopt, deze komt vrij hoog, maar ook in een broek kan het ingestopt worden. 
De foto's werden opnieuw tijdens een wandeling genomen, een plekje dat ik vorig jaar ook al twee keer gebruikte om foto's te nemen, nu staan er zo goed als geen auto's meer geparkeerd, dus ging het foto's nemen nog gemakkelijker. Foto's nemen gaat ook wel snel bij ons, dus het stilstaan deeltje valt echt goed mee. 
Reacties

 1. Amai, supermooi! Staat je echt goed. Hier wil ik mij - als niet fibremoodfan wegens altijd extreem oversized - ook wel eens aan wagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben ook niet zo'n oversized fan, maar deze vind ik gepast oversized, enkel aan de mouwen in mijn geval.

   Verwijderen
 2. Helemaal fan van jouw versie! Het stofje is prachtig en de bloes staat je goed. Enne die inkijk... valt precies best mee bij een ander. Jij kijkt er van boven recht in natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! ja, inderdaad je kijkt er zelf van boven natuurlijk recht in en ik ben niet echt veel gewoon op dagdagelijkse basis qua inkijk ;-). Nu we zullen nog eventjes op 1.5m van elkaar moeten blijven dus de kans dat er iemand anders van boven in kan kijken is vrij klein ;-)

   Verwijderen
 3. Wauw! Voor het blousje, voor het stofje en voor de knoopjes ;) en looove 'foert, ik het verdiend' mood :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Af en toe verdienen we wel eens iets vind ik, het zijn zo'n rare tijden.

   Verwijderen
 4. Staat je goed hoor, en inkijk...? is prima zo! Ik vind het een heel mooi bloesje, alleen voor mij persoonlijk zijn de mouwen iets te wijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Van bovenuit lijkt de inkijk altijd erger hé ;-)

   Verwijderen
 5. Supermooi stofje! Ik had bij nader inzien ook wel een 36 kunnen maken, ik twijfelde nu toch bij het zien van de matentabel en ik knipte een 38 omdat het mij toch niet zo heel veel verschil leek te zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik twijfelde al wel vaker en tot nu lukt de 36 mij altijd bij fibre mood op voorwaarde dat een stofje wat meegeeft en niet te strak zit, dus ik blijf voorlopig bij mijn idee ;-)
   jouw stofje valt op zich ook wel wat wijd denk ik, al is het natuurlijk wel zalig zacht

   Verwijderen
 6. Zo leuk geschreven, deze post! En een leuk bloesje is het absoluut geworden!! Echt een tof stofje, en jouw inkijk valt reuze mee. Wat een fijn maatje heb je zeg, daar zou ik niet inkunnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee.  Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook. Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier.  Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto&

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan