Doorgaan naar hoofdcontent

Linkparty Fibre Mood: Ellis

 
Het is elke keer weer leuk om uit te kijken naar de nieuwe modelletjes van Fibre Mood. Maar deze keer zat er niet echt iets voor mezelf in.

Het kindertruitje dat was wel tof. Gelukkig heeft mijn zus twee cuties rondlopen die wel graag iets van hun tante dragen. Dus ging ik daarvoor. Het is wel maatje 92 dus nog wat te groot, maar ze groeien wel.

Ik paste het patroontje wel een beetje aan, zo nam ik omwille van de strepen geen scheiding in het voorpand en gebruikte ik het splitje in de boordstof enkel aan de hals.

Dat splitje, daar ben ik wel echt fan van eigenlijk. Het is eens iets anders en toch niet te speciaal. 

Aangezien zo'n truitje snel in elkaar zat en ik het via mijn ouders aan mijn zus kon laten bezorgen, was ik deze keer ruim op tijd klaar voor de blogtour. Enkel de foto's moesten hierdoor nog snel tussendoor, maar met wat lego erbij lukte dat wel. 

Ik verlang al tot kleine T in zijn truitje past, want met zijn lieve lach erbij zal het truitje nog mooier zijn. 

Reacties

 1. Leuk truitje, en dat splitje in het kraagje maakt het echt tot iets speciaals. Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi met dat splitje, ik ga me ook die fibre mood aanschaffen , mijn kleinzoon draagt momenteel maatje 92 .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ideaal dan inderdaad, kleine T. draagt nu 80 dus er is nog wat groei nodig, maar ik kon deze niet laten passeren.

   Verwijderen
 3. Die cuties hebben geluk met zo'n creatieve tante.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …