Doorgaan naar hoofdcontent

Bel'etoile: Nia en een beetje Cora
 Er zit nog een tweede broek in de Capsule collection van Bel'etoile: de Nia. Dit is er eentje met een elastiek, comfortabel en dus helemaal niet moeilijk om te maken.

Dit is de eerste testversie, in de definitieve versie heb je iets minder stof op je poep over en zijn de pijpen ook ietsje smaller. Dat laatste merk je bij mijn versie wel amper omdat ik voor de optie met elastiek koos. 

Een optie waardoor ik deze broek zowel chique met hakken kan dragen als casual met sneaker (of laten we eerlijk zijn, met van die huissokken met antislipzool 😅).
Nia is meer dan een broek alleen, er is ook nog een top. Het stofje ligt klaar hoor, alleen kwam het er niet van om het nog in elkaar te zetten voor vandaag. Ah ja, ik heb alleszins geen kleren tekort dus ik ga het mij niet aantrekken.

De tops die je op de foto's ziet, zijn er trouwens ook uit deze capsule collectie, de Cora met korte mouwen. De details daarvan zie je volgende week op de blog samen met de Cora rok.  
Voor mijn Nia broek koos ik een stofje uit de outlet van Veritas, zacht maar het ziet er bijna direct ongestreken uit. Je zal mij met dit exemplaar dus niet op het werk zien, maar een dagje thuiswerken (zoals vandaag terwijl ik dit berichtje schrijf) dat doe ik wel. 

De eerste reeks foto's kon ik buiten nemen maar voor de laatste combinatie moest ik binnen mijn plan trekken, een stortbui op het moment dat ik tijd had, was de boosdoener. 

Reacties

 1. Die combo met de roze tshirt vind ik zooooooo mooi! Die kleuren mag je gerust vake dragen,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik heb nog genoeg over om binnenkort ook een versie met lange mouw te maken. (en intussen woon ik in die Nia broek)

   Verwijderen
 2. Het ziet er inderdaad een comfortabele broek uit , mooie kleur ook 💛

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ze ligt nu klaar om gestreken te worden zodat ik ze volgende week terug kan dragen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …