Doorgaan naar hoofdcontent

Babette


Babette, de naam van een mooie mohair wol bij Veritas, maar ook de naam van de cardigan die je ermee kan breien. Omdat ik mezelf al wat ken qua breitempo, schakelde ik mijn mama in.

Ik koos de kleuren online en ben echt wel blij met de combinatie. Uiteindelijk koos ik er samen met mijn mama voor om niet gewoon voor vlakke strepen te gaan maar ook een strook met de twee kleuren gemengd toe te voegen. 

Mijn mam haar tempo ligt een pak hoger en zeker met breinaalden nr 10. Eind augustus zag ik het proeflapje en half oktober kon ik de trui al mee naar huis nemen. De pasvorm is voor mij ook super, een wijde cardigan zonder echt te slonzig te zijn. Alleen de mouwen zijn net iets te lang, maar dat komt door het op afstand breien natuurlijk.

Als je de babette in één kleurtje wilt maken dan kom je er met één bol, wat wilt zeggen dat je voor ongeveer 20 euro een cardigan hebt, voor deze had mijn mama uiteraard twee bollen nodig maar er schiet nog voldoende over om nu zelf aan de slag te gaan en ook nog een trui te breien (ik doe geen beloftes wanneer ik die hier ga tonen 😅 maar door de grote naalden is deze toch al vergevorderd).


De Babette op foto krijgen was een ander paar mouwen, het kwam er niet echt van. Dus nam ik Babette mee naar zee en namen we daar enkele foto's. 

Reacties

  1. Inderdaad, de mouwen zijn gezellig lang... Goed dat jouw mama zo graag voor jou wil breien, ze maakt prachtige dingen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee.  Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook. Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier.  Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto&

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar. Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar.  Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na e