Doorgaan naar hoofdcontent

2 jaar al


2 jaar oud zijn ze, de kindjes van mijn zus. Door de covid19 pandemie zie ik ze niet zo vaak maar een cadeautje dat moest er uiteraard wel komen.

Het was alweer enkele maanden geleden dat ik ze zag, dus inschatten hoe groot ze zijn, dat was niet zo simpel. Ik baseerde mij dan maar op hoe de kleertjes die ik hen onlangs gaf, nog pasten.

Zo stond het vast dat ik voor kleine T een zomerpyjama zou maken. Het exemplaar dat ik met kerst gaf, is een favoriet stuk en past exact. Het moest dus groter worden.

Geen idee waar ik mijn wolf patroon gelegd had, maar enkele uren voor de pyjama af moest, kon ik het nergens vinden. Een andere oplossing dan maar: het boek I love t-shirts, waaruit de T-hemp gemaakt werd.Maatje 92-98 is het geworden. Het broekje dat is de wolf in maatje 92 (dat ik de vorige keer overtekende maar toch niet gebruikte) maar dan met een geïmproviseerde lengte om er een shortje uit te maken.

Normaal zou ik voor zusje R ook een pyjama maken, maar het t-shirtje zag er echt wel smal uit, voor kleine T maakt het niet uit, die is smal maar zusje R is eerder normaal gebouwd dus dat durfde ik niet direct riskeren.

Zo'n schattig meisje kan natuurlijk wel een jurkje gebruiken, dus koos ik het Hazel patroontje van bel'etoile. Deze keer met een dubbele rimpelrok, maatje 98 al. Vermoedelijk nog wat lang maar het zal snel passen.


Tijdens ons bezoekje, buiten uiteraard, kon ik zien dat haar winterjasje dat ik maakte, heel mooi past. Blijkbaar krijgt ze er ook veel complimentjes over. 


Het stofje van de pyjama kocht ik bij De Stoffenstraat, dat van het kleedje bij De Stoffenmadam. 

Reacties

 1. Zalig, zo'n tante die kledij maakt. De kinderen zullen wel heel blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het jongetje vroeg ´nog´ dus vermoedelijk was hij wel heel blij inderdaad ­čśů

   Verwijderen
 2. Heel mooi ! Kinderkleding naaien is altijd leuk ­čśŹ

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan

lingerie maken: de Hanna Bralette

Aangezien ik niet het meeste geduldige karakter heb als het op zaken leren aankomt en ik vreesde dat we terug richting lockdown aan het gaan waren waardoor de lingerie lessen niet meer zouden doorgaan, kocht ik een pakketje bij Studio Costura voor de Hanna bh. Het was niet duur, maar dat merk je wel aan de kwaliteit van de stoffen. Nu om eens iets te testen is het natuurlijk wel ideaal.  Een bralette dat moest mij wel lukken zonder les dacht ik, zeker met een goeie handleiding erbij. Uiteraard ging het niet zonder slag of stoot want mijn machine vond de doorzichtige elastiek net iets te leuk om op te eten. Het gebeurt heel zelden dat ik op mijn Pfaff vloek maar dit was toch zo'n gelegenheid. Uiteindelijk bracht soluvlies redding.  Uiteindelijk smeet ik de boel aan de kant en maakte ik eerst deze twee slips voor ik verder ging met mijn poging tot het maken van een bralette.  Een mislukte steek losmaken van kant is een uitdaging, dus knipte ik dat stuk opnieuw. Er zat meer dan genoeg

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er