Doorgaan naar hoofdcontent

souvenirs uit Leuven
Enkele weken terug gingen we op citytrip, naar Leuven. Niet zo fancy als pakweg Rome, Athena of Londen. Maar wel een citytrip zonder quarantaine.
We gingen met de fiets, een zot plan van de wederhelft.
Een 'reisje' daar hoort uiteraard een souvenirtje bij, voor die gelegenheid sprong ik binnen bij Lana Lotta, waar ik 3 stofjes kocht, twee daarvan zie je in dit blogberichtje al terug. 


Het eerste stofje dat ik er eentje voor mezelf, een French Terry stofje waar ik onmiddellijk verliefd op was. Ik zag er een iets dikker t-shirt in, ideaal voor de lente die toch niet al te warme temperaturen met zich meebrengt. 
Als patroontje koos ik de Isa sweater van Bel'etoile, zonder de color block en met korte mouwen. een patroontje dat ik enorm graag draag. Wat ook deze keer het geval was, de top was klaar op zaterdag en werd zowel zaterdag als zondag gedragen. Had hij niet in de was gemoeten, dan had ik hem waarschijnlijk nog aan ;-).

Voor manlief koos ik een wit/groen gestreept tricotje. Ook al draagt hij ook andere modellen van t-shirts, een billie met boordjes blijft toch zijn favoriet, dus ook deze keer vroeg hij erom. Het leek even of ik niet verder kon want ik was rats vergeten dat het 1 mei was, maar uiteindelijk vond ik nog een wit boordstofje thuis. 
We trokken er in het wisselvallig weekend twee keer op uit, één keertje met de fiets en één keertje te voet. ideaal dus om beide stukken op foto te krijgen. 
Van beide stoffen zijn nog restjes over, er wordt dus nog iets uit gemaakt binnenkort. Ook het derde stofje is trouwens verwerkt, maar dat wacht nog op warmer weer om op foto te geraken. 

Reacties

  1. Leuk, zo’n weekendje weg me de fiets. Twee mooie t-shirts.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toffe t shirts .
    Ik heb nog steeds mooie herinneringen aan lana lotta , Ik ken hun zaak al van toen de twee zussen een piepklein gezellig winkeltje hadden , tien jaar geleden al .
    Ik moet er dringend nog eens langs gaan ...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan

lingerie maken: de Hanna Bralette

Aangezien ik niet het meeste geduldige karakter heb als het op zaken leren aankomt en ik vreesde dat we terug richting lockdown aan het gaan waren waardoor de lingerie lessen niet meer zouden doorgaan, kocht ik een pakketje bij Studio Costura voor de Hanna bh. Het was niet duur, maar dat merk je wel aan de kwaliteit van de stoffen. Nu om eens iets te testen is het natuurlijk wel ideaal.  Een bralette dat moest mij wel lukken zonder les dacht ik, zeker met een goeie handleiding erbij. Uiteraard ging het niet zonder slag of stoot want mijn machine vond de doorzichtige elastiek net iets te leuk om op te eten. Het gebeurt heel zelden dat ik op mijn Pfaff vloek maar dit was toch zo'n gelegenheid. Uiteindelijk bracht soluvlies redding.  Uiteindelijk smeet ik de boel aan de kant en maakte ik eerst deze twee slips voor ik verder ging met mijn poging tot het maken van een bralette.  Een mislukte steek losmaken van kant is een uitdaging, dus knipte ik dat stuk opnieuw. Er zat meer dan genoeg

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er