Doorgaan naar hoofdcontent

Renée voor mannen


Al sinds ik deze softshell jas voor mezelf maakte, beloofde ik er eentje aan manlief. Eerst kocht ik hetzelfde patroontje als het mijne maar dan in de mannenversie, maar het bleef toch liggen.

Een heel eind erna zag ik de René jas voor mannen van Iris May en voelde ik onmiddellijk een klik. Dit zou het worden. Het patroontje werd op papier gekocht, zo kon ik het knip-en plakwerk skippen. En er werden opties gekozen: een zakflap, een (onzichtbare) rits en een kap, dat sowieso. Ik besloot ook om de jas niet te voeren, want manlief heeft het snel genoeg warm en zo'n jas voor de herfst/lente, dat moest het worden. Een iets deftigere jas ook, eentje om naar het werk te fietsen.


Nu ja, er werd niet zoveel gefietst naar het werk de voorbije lente, niet omdat de intentie er niet was, maar omdat je nu éénmaal geen fiets nodig hebt om naar je bureau een verdiepje hoger of lager te gaan. De jas bleef dus nog altijd liggen. Tot ik onlangs op een regenachtige augustus dag, een dagje verlof had en geen zin had om zomerkledij te maken. De stof was intussen ook geknipt geraakt dus alles lag klaar, enkel nog stikken. 

De handleiding is ideaal, stap voor stap wordt alles goed uitgelegd, ook met die rare extra strook aan het voorpand, kwam het dus goed. Voor veel simpelere kledingstukken gebruik ik de handleiding niet meer, maar hier dus zeker en vast wel en dat deed eens deugd. 


Ik had eigenlijk wat schrik dat de jas niet zou passen, ik was dus heel blij dat het bij een tussentijdse pasbeurt in orde leek te komen. Al was het pas toen de kap er ook aan stond, dat ik overtuigd was dat de stofkeuze en alles samen goed gekomen was.

Het past perfect, vrij ruim maar zo hoort een jas te zijn, er past een dikke trui onder en trekt dan toch nergens tegen. De voering van de kap is trouwens een restje van dit jurkje, zo moest ik geen extra stof kopen. Het past in mijn ogen perfect. 


De rits dat werd wel een zichtbare rits, want nog een extra flap aanstikken, dat leek mij net iets teveel lagen voor mijn machientje. Dat wil ik wel bij een volgende versie proberen. 

Want het begint te kriebelen om ook een winterversie te maken. Ik heb namelijk nog een wollen mantelstofje liggen, ook al een paar jaar trouwens ;-). Als ik nog een voeringsstofje vind dan kan ik ook deze afwerken. 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Blogtour: Tamarillo van Cherry designs

De blogmeet dat is echt iets tof, een hele avond tetteren met gelijkgestemde zielen, gegarandeerd een succes. Ik denk dat onze mannen maar al te content zijn dat we dat tetteren op een ander gaan doen, want meer dan 30 vrouwen samen dat moet toch wat lawaai geven ;-). Bij de blogmeet horen ook buitenkansjes en dit was er eentje van. Stephanie, beter gekend als Juffrouw Kersjes , deed ons een metertje tricot uit haar webshop cadeau om haar nieuwe patroontje uit te maken. Aangezien ik mezelf al ingeschreven had voor de testronde van dit patroontje (en het heel spijtig vond dat ze mijn maat niet meer nodig had) ging ik hier graag op in. Ik klikte haar webshop open en koos voor tricot, het eerste stofje dat ik toen zag, sprak mij zo aan dat ik zelfs niet meer verder zocht. Het is er eentje van Art Gallery. Echt een hele mooie kwaliteit, echt heel zacht! Na het wassen ziet het zwart er wel een beetje pluiziger uit, ik heb dat wel vaker met zwart/wit stofjes, mensen met wasti