Doorgaan naar hoofdcontent

les excuses...
 Toen manlief aankondigde dat we samen naar een boekvoorstelling met receptie gingen, besloot ik dat dit het ideale excuus was om een nieuw bloesje te maken.

Ik had nog een lapje linnen viscose liggen dat mij wel ideaal leek om nog een Norma te maken. De vorige Norma was al een stukje verlengd maar ik wou deze graag nog net iets langer, dus deed ik er nog 4 cm bij. Aan de hals voegde ik ook 1 cm toe zodat de uitsnijding net iets zediger is (al is het nog altijd vrij diep naar mijn gewoonte). 


Verder maakte ik gebruik van elastiekjes aan de mouwen ipv de boordjes die voorzien waren. 

Omdat het toch wel wat feestelijk mocht zijn, kocht ik mooie knoopjes bij Veritas. 


Ik combineerde het bloesje met een deftige zwarte broek en nieuwe schoenen, want ja ook voor die schoenen vond ik een goed excuus ;-). Aangezien hakken nog geen goed plan zijn en ik geen deftige platte schoenen had, moest dat wel kunnen.


Ik ben alvast tevreden met mijn Norma en overweeg om er nog eentje te maken. 

De foto's die werden al enkele weken terug genomen maar door de drukte raakte dit berichtje niet online. Gelukkig geen al te zomers stuk waardoor het zou nauw niet steekt met de timing. 

Reacties

 1. Ja, excuses... ik weet er alles van. Dit is echt een knap bloesje, je ventje zal wel fier zijn als je in deze outfit naast hem loopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof bloesje en hele toffe mouwtjes zo met dat elastiek :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel mooi bloesje dat voor veel gelegenheden kan gedragen worden ! Goed gedaan ! En neen : het décolleté is echt niet te diep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik kijk natuurlijk vanbovenaf in mijn décolleté wat een ander beeld geeft ;-)

   Verwijderen
 4. Tof bloesje , het staat je heel goed !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

If life gives you lemons, make a weekend slipover

Onlangs sloeg ik mijn voet om tijdens de sportles, een tripje naar de spoedafdeling later kwam ik thuis met mijn voet in een spalk, de plannen voor het weekend vielen dus in het water.  Na een gesprekje met een rode kruis collega (die ook breit en naait) besloot ik om een breipatroontje te kopen voor dat weekend, eentje die vrij haalbaar was op een weekend (of bij uitbreiden nog enkele avonden) en wat we mij toch wat afleiding zou geven. Ik kocht zo de weekend slipover van Petite Knit. Mijn eerste patroontje dat top down gebreid wordt op een rondbreinaald.  Wol had ik nog liggen, vorig jaar kocht ik deze wol bij Veritas, maar die bleef wat liggen. Ik kreeg vorig jaar van mijn schoonmoeder ook een set met verwisselbare rondbreinaalden en kon dus direct aan de slag.  Ik kan alvast zeggen dat ik verkocht ben aan het breien op rondbreinaalden, het voordeel is dat je direct de voor-en achterkant breit en dus niet nog eens opnieuw van nul moet starten. Het gebruik van de kleinere rondbreinaa

lingerie maken: de Hanna Bralette

Aangezien ik niet het meeste geduldige karakter heb als het op zaken leren aankomt en ik vreesde dat we terug richting lockdown aan het gaan waren waardoor de lingerie lessen niet meer zouden doorgaan, kocht ik een pakketje bij Studio Costura voor de Hanna bh. Het was niet duur, maar dat merk je wel aan de kwaliteit van de stoffen. Nu om eens iets te testen is het natuurlijk wel ideaal.  Een bralette dat moest mij wel lukken zonder les dacht ik, zeker met een goeie handleiding erbij. Uiteraard ging het niet zonder slag of stoot want mijn machine vond de doorzichtige elastiek net iets te leuk om op te eten. Het gebeurt heel zelden dat ik op mijn Pfaff vloek maar dit was toch zo'n gelegenheid. Uiteindelijk bracht soluvlies redding.  Uiteindelijk smeet ik de boel aan de kant en maakte ik eerst deze twee slips voor ik verder ging met mijn poging tot het maken van een bralette.  Een mislukte steek losmaken van kant is een uitdaging, dus knipte ik dat stuk opnieuw. Er zat meer dan genoeg

eentje om te combineren

  Er wordt hier de laatste tijd vooral lingerie genaaid aangezien ik verder voldoende kledij heb en eerlijk gezegd motiveert al dat thuiswerken mij niet om veel mooie kleren te maken. Ik trek elke dag wel vrij gewone kleren aan maar de kleedjes en rokjes blijven wat in de kast hangen. Toen ik nog enkele dagen verlof moest opnemen en dus een snipperdagje tussendoor had, wou ik niet enkel een lingeriesetje maken (dat verschijnt binnenkort), maar wou ik nog eens iets gewoon maken. Ik koos voor iets dat ik zowel op een rokje kan combineren als op een comfy jeans of andere broek. Deze Afra in een zwart ajourtricotje is daar ideaal voor.  Op de foto's combineer ik deze met een joggingbroek die ik tijdens de eerste lockdown maakte, ideaal thuiswerk gerief zo, deftig bovenstuk, comfy onderstuk.  Maar deze top kan gerust ook gedragen worden op een rokje of mooiere broek. Veel mogelijkheden dus.  Verder veranderde ik niet superveel aan het patroon, naar goeie gewoonte verlengde ik een beetje