Doorgaan naar hoofdcontent

knitting with a view
Kort nadat ik van de spalk rond mijn voet/onderbeen bevrijd was, vertrokken we op reis, richting bergen. Aanvankelijk was het de bedoeling om te gaan canyoningen, maar dat zat er voor mij nog niet in. Ook al kon ik relatief goed stappen, lange afstanden, onregelmatig terrein en ergens naar beneden stappen, deden nog teveel pijn.


Om manlief en onze vrienden toch wat te gunnen, nam ik mijn breiwerkje mee in de rugzak. Zo kon ik, terwijl ik op hen wachtte nog wat verderbreien. Knitting with a view zeg maar.


Op de foto's zie je de plekken waar ik aan het breien ging. Er zit ook één foto van aan de kust bij, deze werd genomen op de terugweg in de Vendée streek, waar we ook enkele dagen verbleven.

De breiwol kocht ik in Puurs, in een winkel die ter vervanging kwam van Stoff.be, ik ben niet helemaal wild van de winkel in kwestie maar deze wol kon mij wel overtuigen. Door het leuke kleureffect is deze ideaal voor een muts en coll sjaal voor manlief. Deze past zowel bij zijn regenjas als de softshell jas die ik maakte. En ook wel bij de winterjas die hij heeft.

Het patroontje voor de muts is een variant op dit gratis patroontje, de collsjaal breidde ik op het gevoel. 

Foto's van een muts en sjaal maak je natuurlijk niet op zomerverlof, een weekje uitwaaien aan de kust in november was daar beter voor geschikt. Deze stukken werden daar ook gedragen en geschikt bevonden, bij veel wind waait het wel door de muts heen (breinaalden nr 10 hebben dat wel eens als nadeel natuurlijk) maar ze is wel lekker warm. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

If life gives you lemons, make a weekend slipover

Onlangs sloeg ik mijn voet om tijdens de sportles, een tripje naar de spoedafdeling later kwam ik thuis met mijn voet in een spalk, de plannen voor het weekend vielen dus in het water.  Na een gesprekje met een rode kruis collega (die ook breit en naait) besloot ik om een breipatroontje te kopen voor dat weekend, eentje die vrij haalbaar was op een weekend (of bij uitbreiden nog enkele avonden) en wat we mij toch wat afleiding zou geven. Ik kocht zo de weekend slipover van Petite Knit. Mijn eerste patroontje dat top down gebreid wordt op een rondbreinaald.  Wol had ik nog liggen, vorig jaar kocht ik deze wol bij Veritas, maar die bleef wat liggen. Ik kreeg vorig jaar van mijn schoonmoeder ook een set met verwisselbare rondbreinaalden en kon dus direct aan de slag.  Ik kan alvast zeggen dat ik verkocht ben aan het breien op rondbreinaalden, het voordeel is dat je direct de voor-en achterkant breit en dus niet nog eens opnieuw van nul moet starten. Het gebruik van de kleinere rondbreinaa

Telewerken: the sequel

Er was eventjes hoop dat het telewerken geleidelijk aan zou minderen, al ziet het er bij mij toch naar uit dat het definitieve blijver zal zijn, maar het lijkt toch terug te keren als we het nieuws horen. Dus ook al komen de hemden deze herfst toch al vaker uit de kast dan vorig jaar het geval was, longsleeves blijven hier toch de grote winnaar. Op het einde van de zomer kocht ik dan ook dit tricotje bij Madeline voor manlief. Zalig zacht, niet saai maar ook niet te opvallend, ideaal dus om er een longsleeve uit te maken naar het succesrecept uit I love t-shirts. Nu ja, ideaal... de stof rekt nogal sterk en gemakkelijk uit wat de kraag allesbehalve gemakkelijk maakte om deftig gestikt te krijgen, maar al bij al ben ik, enkele rondjes tornen later, tevreden met het resultaat.  Eind goed, al goed dus, een extra long sleeve voor manlief en dat met een vrij snel patroontje wat gezien alle drukte ook goed uitkwam. Het werd ook al onmiddellijk gedragen, op zaterdag tijdens een wandeling in d

exact wat ik zocht

 Ik maakte de laatste jaren relatief veel 'gewone' sweaters maar vond precies nergens het juiste patroon voor een vest met een kap en een rits. Nochtans iets wat ik vroeger vaak kocht in de winkel. Ik maakte vorig jaar nog dit exemplaar , maar dat is vrij kort en los naar mijn smaak, al wordt die wel graag en vaak gedragen thuis.  Toen ik deze zomer een standaard boekhandel binnenstapte en in een ottobre exact zag wat ik zocht, besloot ik om het boekje mee te nemen en mijn aversie voor het tijdschrift te negeren.  Uiteindelijk werd het een lange termijn projectje, het patroontje werd ergens in augustus overgetekend, iets erna werd het stofje geknipt en een verstuikte voet en doctoraatsverdediging later werd het dan eindelijk in elkaar gezet.  Ik deed wat mijn eigen goesting bij het in elkaar zetten, zo dubbelde ik de kap ipv af te werken met rekbare biais en werden ook de zomen gewoon gezoomd. Dit punta stofje was in mijn ogen geen goeie match met een sportievere afwerking met