Doorgaan naar hoofdcontent

Een stapel gebreide FO's


Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal.
Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken.


Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee.
Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken. 


Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zonder het bruin) werd een vorige keer al afgewerkt, uit de restjes maakte ik de 'scrappy stripy' socks van the crazy sock lady, wat min of meer een gratis patroon is waarbij je van op haar ravelry pagina deze sokken kan breien. Beide paren vind ik wel leuk gelukt, alleen is het garen niet zo helemaal top voor colorwork. Op deze foto zie je zowel de forest walk cowl van Helen Kenedy designs als een muts die ik vorige winter maakte en die er perfect bijpast. Beide patroontjes vond ik heel leuk breien gezien je een 'chart' breit en dus echt rij per rij je breiwerk ziet groeien, wat toch wel echt een favoriet is voor mij. Uit de restjes wil ik graag nog vingerloze wanten maken om een complete set te hebben. 


En dit is het grootste project dat ik afgewerkt heb, de Pippin sweater van the knit purl girl. Deze mocht ik testbreien, iets waar ik heel blij om ben. De pasvorm is helemaal 'mij', niet te oversized maar toch genoeg positive ease om te kunnen bewegen. Het garen is Annell Malmedy, dus deze sweater kostte mij ongeveer 30 euro (tip bij Mooigemaakt in Willebroek krijg je hoeveelheid korting als je Annell koopt). 

Laat gerust even weten wat je van dit berichtje vindt en of je graag af en toe vaker een overzichtje krijgt, al dan niet brei of naai gerelateerd. 

 

Reacties

  1. Altijd blij een berichtje van je te lezen.
    Trouwens, zeer mooi breiwerk dat je hier op je blog laat zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

If life gives you lemons, make a weekend slipover

Onlangs sloeg ik mijn voet om tijdens de sportles, een tripje naar de spoedafdeling later kwam ik thuis met mijn voet in een spalk, de plannen voor het weekend vielen dus in het water.  Na een gesprekje met een rode kruis collega (die ook breit en naait) besloot ik om een breipatroontje te kopen voor dat weekend, eentje die vrij haalbaar was op een weekend (of bij uitbreiden nog enkele avonden) en wat we mij toch wat afleiding zou geven. Ik kocht zo de weekend slipover van Petite Knit. Mijn eerste patroontje dat top down gebreid wordt op een rondbreinaald.  Wol had ik nog liggen, vorig jaar kocht ik deze wol bij Veritas, maar die bleef wat liggen. Ik kreeg vorig jaar van mijn schoonmoeder ook een set met verwisselbare rondbreinaalden en kon dus direct aan de slag.  Ik kan alvast zeggen dat ik verkocht ben aan het breien op rondbreinaalden, het voordeel is dat je direct de voor-en achterkant breit en dus niet nog eens opnieuw van nul moet starten. Het gebruik van de kleinere rondbreinaa

Een citytripje Boedapest

Toen ik op het werk hoorde dat ik op congres moest/mocht naar Hongarije en daarvoor op Boedapest moest vliegen, leek het mij de ideale gelegenheid om deze stad ook eens te verkennen. Daarom vertrok ik enkele daagjes vroeger (don't worry, het hotel enz heb ik tijdens die tijd netjes zelf betaald) samen met mijn wederhelft op citytrip. Omgekeerd (eerst congres dan reis, had leuker geweest maar dat kwam niet uit in de planning). Boedapest is een stad waar ik voordien niet zoveel van wist qua geschiedenis. Het is wel iets wat je merkt als je op citytrip gaat vind ik. Toen we naar Rome of Athene gingen was het veel gemakkelijker om wegwijs te raken in de cultuur en monumenten omdat het zaken zijn die ik uitgebreid in de lessen geschiedenis gezien had. Op zich hadden we wat pech met onze gekozen data, de nationale feestdag viel erin. Wat betekende dat zowat alles op maandag gesloten was en dat nadat er al een aantal zaken hun wekelijkse sluitingsdag hadden gehad op zater

problemen zijn er om op te lossen

De Theo van zonen09 zagen jullie hier al vaak verschijnen dus je zou denken dat ik die blindelings kan maken. En inderdaad de handleiding heb ik niet meer nodig, tenzij je mij in een zaal vol leuke madammen zet... Dat is wat er gebeurde op de naaidag die Davina in januari organiseerde. Ik was zo geconcentreerd aan het tetteren met Kelly dat ik mijn beleg vergat aan te stikken. Uiteraard zag ik dat pas nadat de schoudernaden al gesloten en doorstikt waren... de kraag hing er trouwens ook al half aan. De kraag losmaken dat zag ik nog zitten maar die schouders losdoen was er teveel aan, ik besloot dus om deze keer een knopenpad te voorzien. Maar omdat aanpassingen en tetteren geen goeie combinatie bleken, heb ik de boel maar aan de kant gesmeten tot een volgend keertje. Het knopenpad is zeker niet perfect maar het hemd is draagbaar en dat is wat telt. Bij deze is het eerste stuk voor de lente van 2018 een feit. Het op de foto krijgen was een ander paar mouwen, te ko