Doorgaan naar hoofdcontent

Een stapel gebreide FO's


Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal.
Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken.


Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee.
Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken. 


Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zonder het bruin) werd een vorige keer al afgewerkt, uit de restjes maakte ik de 'scrappy stripy' socks van the crazy sock lady, wat min of meer een gratis patroon is waarbij je van op haar ravelry pagina deze sokken kan breien. Beide paren vind ik wel leuk gelukt, alleen is het garen niet zo helemaal top voor colorwork. Op deze foto zie je zowel de forest walk cowl van Helen Kenedy designs als een muts die ik vorige winter maakte en die er perfect bijpast. Beide patroontjes vond ik heel leuk breien gezien je een 'chart' breit en dus echt rij per rij je breiwerk ziet groeien, wat toch wel echt een favoriet is voor mij. Uit de restjes wil ik graag nog vingerloze wanten maken om een complete set te hebben. 


En dit is het grootste project dat ik afgewerkt heb, de Pippin sweater van the knit purl girl. Deze mocht ik testbreien, iets waar ik heel blij om ben. De pasvorm is helemaal 'mij', niet te oversized maar toch genoeg positive ease om te kunnen bewegen. Het garen is Annell Malmedy, dus deze sweater kostte mij ongeveer 30 euro (tip bij Mooigemaakt in Willebroek krijg je hoeveelheid korting als je Annell koopt). 

Laat gerust even weten wat je van dit berichtje vindt en of je graag af en toe vaker een overzichtje krijgt, al dan niet brei of naai gerelateerd. 

 

Reacties

  1. Altijd blij een berichtje van je te lezen.
    Trouwens, zeer mooi breiwerk dat je hier op je blog laat zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

de blogmeet swap

Gisterenavond was het weer zover, de blogmeet georganiseerd door Davina ging door. Het was de tweede keer dat ik erbij kon zijn en opnieuw heb ik daar zeker geen spijt van. Sarah en ikzelf waren deze keer verantwoordelijk voor het spel, we kozen voor een kort maar actief kennismakingsspelletje maar organiseerden ook een swap onder de aanwezigen. Om zelf ook te kunnen deelnemen stak Sarah alle namen in  namentrekken.be . Zo kwam het dat ik een pakje mocht maken voor Kristien (één van de zussen ). Toen ik haar fiche opendeed zag ik staan dat ze fan is van flamingo's. Nu wou het toeval dat ik net een tas gemaakt heb in een flamingostofje en nog wel wat restjes liggen had. Het stond dus al snel vast dat ik een ritstasje zou maken in deze stof. Maar zo'n leeg ritstasje dat vond ik toch maar wat leeg. The girls in uniform , brachten mij op een idee, zij maakten herbruikbare wattenschijfjes uit een oude handdoek en sweater. Dus dat deed ik ook, al gebruikte ik wel ge

breien door de mama

Zelf brei ik ook wel eens, maar mijn tempo ligt een pak lager dan dat van mijn mama. En ook de kwaliteit is bij haar nog net ietsje beter dan bij mij. Gelukkig krijg ik ook af en toe één van haar stukken voor in mijn kleerkast. Zo koos ik deze keer de roestkleurige Apilou medium voor een model uit het laatste veritas breiboekje. Apilou wol valt heel goed mee van prijs, zeker als je wacht tot er eens korting is. Dus ook deze trui is niet echt duur. Ik koos deze kleur omdat ik wel eens wat meer kleur wou in mijn kleerkast zonder te moeten inboeten op gemakkelijk combineren. De lengte is aangepast aan wat ik zelf aangenaam dragen vind, want te kort klopt in mijn ogen niet voor een lekker warme trui.  Intussen is mijn mama bezig aan hetzelfde exemplaar voor zichzelf. Foto's namen we nog eens op de Schorre, de lage zon gaf prachtige taferelen maar maakte het niet gemakkelijk om de trui deftig op foto te krijgen.