nog een sjakosh ;-)

Een vrouw heeft nooit genoeg handtassen (en schoenen ;-) ) dus maakte ik er nog eentje. De Joan tas stond al een tijdje gepland maar om één of andere reden werd ze telkens uitgesteld.
Ik had nogthans wat restjes liggen die ideaal waren om een kleinere versie van de Joan I tas uit te halen dus toen ik gisteren aan geen enkel ander projectje kon doorwerken doordat ik altijd wel iets tekort had, begon ik aan deze tas. Als je al eens eerder een tas maakte dan zit deze tas echt wel snel in elkaar, de fotohandleiding is superduidelijk en er zijn weinig speciallekes aan deze versie.
Ik maakte ze iets minder breed (10 cm minder) dan het patroon voorschrijft om een compactere tas te bekomen en omdat ik niet genoeg stof had waarin ik niet uren zou moeten zoeken naar mijn sleutels of gsm. Er past ook met gemak een brooddoos en wat fruit in zodat ik minder zakken moet meesleuren om te gaan werken. De hoogte paste ik niet aan, zo kan ik er een map in kwijt zonder dat die extreem veel uitsteekt. De voorzak (met binnenzak in verstopt) is ideaal voor mijn gsm, externe harde schijf, sleutels, portemonneetje, ... Voor vanalles dus ;-).
Het voorzakje moest je normaal niet verstevigen maar ik deed dat wel met H630 omdat ik vreesde dat het te plat zou vallen. Ik ben tevreden met de versteviging die ik gebruikte (buitenstof met H640), ze was op geen enkel punt moeilijk om te keren of te dik om door te kunnen stikken en de tas blijft toch mooi rechtop staan.

Verder staan er nog verschillende tassen op de planning, ik wil zeker nog eens een poolside tote maken, daarnaast ook nog de Rosalie en de smalle Ida uit het boek 'mijn tas' en als ik heel veel moed heb ook nog eens de Dorothy Daytripper. En nog een Joan I maar dan als geschenk voor Kerst en in nepleer (extra stress ;-) ).

Reacties

Populaire posts van deze blog

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje