Een belladone bij Madeline

De workshop Belladone wou ik al lang volgen maar die viel tot nu toe altijd op een dag waarop ik niet kon. Deze keer viel hij zowaar op de enige dag dat ik wel kon ;-) en was het dan nog een workshop volledig ten voordele van de heropstart van Madeline de Stoffenmadam, de ideale combinatie dus.
Voor de gelegenheid haalde ik het soft cactusstofje boven dat ik nog in de oude winkel kocht.Het stofje werd voor een huwelijksfeest gekocht en dus was een feestelijke jurk als de Belladone ideaal.
Het was een workshop zoals we ze gewoon zijn bij de stoffenmadam maar dan nu in een ruimere workshopruimte wat nog aangenamer werken is. Zeker omdat we die dag maar met 4 waren en dus eigenlijk per persoon twee plaatsen hadden om aan te werken (die ik ook nodig had ;-) ).

De jurk zelf die zit perfect en zat ook veel sneller in elkaar dan ik had durven dromen. Ik had altijd schrik voor die rugdelen maar eigenlijk zijn die niet zo moeilijk en al helemaal niet met de deskundige uitleg van Lieke. Omdat die Franse maatjes klein vallen en al zeker aan de taille had ik wel een beetje extra naadwaarde nodig aan de zijnaden (en een maatje groter, slik) maar nu zit de jurk ook perfect.
Er is zelfs al inspiratie voor wat afwerkingsvariaties voor een volgende jurk.

De belladone wordt volgens het patroon met biais afgewerkt, aan de mouwen is die voorlopig nog zichtbaar omdat de biais iets te stijf is om mooi omgeplooid te krijgen zonder extra plooitjes te veroorzaken, maar na de eerste wasbeurt zou dat moeten lukken. Een volgende keer zou ik misschien willen proberen om een beleg te tekenen want dat vind ik toch altijd netter afgewerkt.


Het soft cactus stofje is redelijk dun (maar wel al dikker dan de eerste collectie) maar hopelijk wel ideaal voor het huwelijk op 2 juli want ik hoop toch op warm weer deze zomer.
Ik blijf fan van jurken die mooi aansluiten in de taille en dan wijd open gaan en de rug is toch een specialleke dat nog perfect draagbaar is om achteraf mee te gaan werken ook, win-win dus.

Reacties

 1. Heel mooi! Staat bij mij ook nog (ooit) op de planning...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Perfect trouwfeestmateriaal! Staat je prachtig, Delphine. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben zelf ook heel blij dat het zo goed uitgedraaid is want je weet natuurlijk nooit op voorhand of iets goed genoeg zal zijn voor een trouwfeest ;-).

   Verwijderen
 3. Heel mooi gedaan, Delphine, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie