Mijn allereerste rokjeEen tijdje geleden zag ik op een blog iemand die haar eerste naaisel blogde en dat bracht mij op ideeën. Helaas ben ik vergeten waar ik dat blogbericht las, dus als er iemand zich hier in herkent, reageer dan zeker, dan link ik naar de juiste blog ;-).

Door ons kwakkelende Belgische weertje duurde het nog eventjes voor ik foto's kon nemen, maar hier is hij dan: mijn eerste zelfgemaakte rok ooit!

Iets meer dan drie jaar geleden maakte ik hem samen met mijn mama, ze koos een stofje uit waarvan ze het niet erg vond dat het in de vuilbak zou vliegen en als model kozen we er eentje dat ze al ontelbare keren voor mij gemaakt had. Het resultaat bleek uiteindelijk heel goed draagbaar te zijn.
Eigenlijk kon het niet echt misgaan, het knippen werd gecontroleerd door de mama, de speldjes en ook het stikken werd naad per naad gecontroleerd. De randjes afwerken met de overlock deed zij want ze had schrik dat ik het zou verpesten ;-).Intussen heb ik al twee jaar een eigen naaimachine en 1.5 jaar een eigen overlock en naaide ik al meerdere rokjes helemaal zelf. Maar dit blijft toch een speciaal exemplaar. En mijn mama blijft toch mijn strengste leermeester. Foutjes ziet ze overal.

Mijn allereerste volledig alleen genaaide naaisel was een Vinktas uit theedoeken van de action. Het verbaast mij nog altijd dat het ding nog niet uit elkaar gevallen is ;-), uit voorzorg wordt hij alleen als breitas gebruikt. Je wilt niet op straat staan met een uit elkaar gevallen tas natuurlijk.

Wat was jullie allereerste naaisel?

De foto's werden na een dagje werken genomen, de rok was dus niet meer pas gestreken, maar zo ziet hij er ook meestal niet uit natuurlijk ;-).

Nu het weer wat beter is probeer ik ook nog wat ander recent ongeblogd materiaal te fotograferen, hopelijk blijft het weer nog eventjes meewerken.

Reacties

 1. Het is een mooieke! Een van mijn eerste rokjes was ook met een bolletjesstofje :)
  Heb ook zo eens een blogpost gedaan met een overzichtje van mijn eerste naaisels tot een jaar daarna. De evolutie was echt leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei een overzichtje daar zou ik al lang moeten over nadenken ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk!! Mijn allereerste naaisel was een rokje met paspel onder de tailleband en blinde rits. Ook wel onder begeleiding, maar wel alles zelf gedaan, dus ja, dat geeft je wel een trots gevoel. Sindsdien zoek ik het vooral zelf uit en dat gaat vrij goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zoek het nu ook meestal zelf uit met af en toe een workshopje tussendoor om nog een extra techniek te leren. En ook bij De Stoffenmadam leer ik veel bij.

   Verwijderen
 3. Leuk! Mijn eerste naaisel was een rokje voor mezelf, in tricot, notabene!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. amai tricot dat durfde ik toch lang niet, maar nu ben ik zot van tricot ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie