een vrolijke playsuit buiten mijn comfortzone


In het eerste naaiboekje van de Veritas, stond een playsuit die ik wel wou maken. Ik had nog een geschikt stofje liggen en begon er dus aan.
Deze playsuit is de minst handige die ik heb (de andere zijn gekochte) om aan en uit te trekken, dus hij zal waarschijnlijk vooral binnenshuis gedragen worden. Al droeg ik hem vandaag ook voor een BBQ en valt dat al bij al wel mee zolang je niet te vaak naar het toilet moet ;-).
Deze playsuit is al een tweetal weekjes klaar maar het lukte mij tot nu toe nog niet om foto's te nemen, nu het weer eindelijk terug wat beter is maakte ik er toch eens werk van.


Ik ben ook niet helemaal tevreden over de afwerking onderaan het knopenpad maar in het boekje stond zo goed als geen uitleg en al helemaal geen figuurtjes. Als je zoals ik een halve autodidact bent die de uitleg in la maison victor of bij compagnie M en zonen09 patronen gewend bent, dan loopt dat niet zo top af. Met wat gepruts kreeg ik het toch zo dat het geheel draagbaar is en doordat de stof mooi doorvalt valt het niet echt op maar helemaal tevreden ben ik dus niet. Ik koos deze keer voor color snaps ipv knoopjes omdat deze stof om iets eenvoudig vroeg.Ik maak deze playsuit zeker nog opnieuw maar dan met een blinde rits vooraan, dat ligt meer in mijn comfort zone. Ik kocht intussen al een stofje uit de nieuwe collectie 'see you at six' om een volgend exemplaar te maken, helaas bracht Naomi enkel stofjes uit en geen pakketjes tijd, dus het ziet ernaar uit dat ik pas tegen volgende zomer in mijn nieuwe playsuit kan rondlopen.stofje: Kapellen
patroon: boekje Veritas

Reacties

 1. Het is een hele mooie geworden. Mooie stofje in leuke steeds blijvende kleurtjes. Gelukkige heb je hem nu nog kunnen dragen met het mooie weer. Benieuwd welk stofje je koos van See you at six voor jouw volgende exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik koos de strokes dark blue maar heb ook nog genoeg liggen van die zwarte met witte druppels, dus eigenlijk kan ik nog kiezen ;-).

   Verwijderen
 2. Echt heel mooi! Je staat er prachtig mee! Ik ga dat Veritas boekje ook in huis moeten halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n complimentje van jou doet mij blozen! Het boekje is zeker de moeite, eens iets totaal anders en verfrissend.

   Verwijderen
 3. Echt heel mooi, Delphine. Op jouw lijf geschreven, tijd om die comfortzone wat uit te breiden 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie