Doorgaan naar hoofdcontent

een billie (maar weer net iets anders...)

Op de VIP avond van atelier in 't Leerke in Lier, kreeg ik niet alleen een stofje, ik kocht er uiteraard ook (praktisch onmogelijk om niets te kopen als je de hele avond tussen de stofjes staat ;-) ).
Aangezien mijn eigen kleerkast nog altijd redelijk vol zit, werden het stofjes voor een billie voor de hubbie.
Deze keer koos ik voor de raglan mouw, waarbij het voor en achterpand uit een stofje met een motiefje geknipt werden en de mouwen gewoon effen zwart gehouden werden. Stofjes kiezen zonder dat degene die ze moet dragen erbij is, is toch altijd spannend. Maar ook deze keer werd de keuze aanvaard, oef ;-).

Het patroon hoeft intussen niet veel uitleg meer want het werd hier thuis al een aantal keer gemaakt en meer dan goedgekeurd. Toen ik het kocht vond ik het een duur patroon maar intussen ben ik er meer en meer van overtuigd dat het iedere cent waard was. Moest er iemand ook zo'n veelzijdig basispatroon voor vrouwen uitbrengen, ik kocht het direct.

Ik ben benieuwd of deze billie vaak uit de kast zal komen want twee stofjes gecombineerd in één kledingstuk dat is toch wel wat avontuurlijk voor de man des huizes. Al moet ik wel toegeven dat hij meer en meer openstaat voor nieuwe zaken, dus ik heb helemaal niet te klagen.

Ik ben niet van plan om het altijd te doen, maar Wollebol by Eefje bracht mij wel op het idee om eens op te lijsten wat de kosten zijn van een zelfgemaakt stuk. Dus bij deze:
Wat kost dat nu, zo'n zelfgemaakt t-shirt:
stofjes: 19.95 euro
patroon: 18 euro (maar werd intussen al 8 keer gebruikt dus voorlopig komen we hierbij op 2.25 euro)
forfait elektriciteit, garen enz (ik neem hier dezelfde regel als wollebol by eefje): 4 euro
totaal: 26.2 euro

Uit de stofrestjes kan ik wel nog zaken maken en ik denk dat de forfait hier ook iets te hoog ligt want dit is een snel projectje dus weinig elektriciteit en garen nodig, waardoor de werkelijke prijs nog net iets lager zal liggen.
Voor een t-shirt is dit dus niet supergoedkoop maar ook niet extreem duur, ik probeer er voor zaken die niet voor het werk dienen ook op te letten dat ik niet de duurste stofjes koop. En ik heb er natuurlijk nog enkele uurtjes ontspanning gratis bij.

Uit het restje maakte ik onder andere ook een t-shirtje voor een 3-jarig zoontje van vrienden van ons. Hij zou er dit voorjaar nog in moeten passen want nu is het nog een maatje te groot.
Dit is trouwens mijn 100ste blogbericht daarom heb ik besloten om een give-away te organiseren als ik 100 volgers heb op Bloglovin ( nog 7 te gaan), 50 volgers op facebook ( nog 6 te gaan) en 200 op instagram (nog 18 te gaan). Dus ik zou zeggen, volg mij en dan bedenk ik nog wel een leuke give-away, tips van wat jullie willen winnen zijn altijd welkom.

Reacties

 1. Proficiat met je 100 ste bericht. Mooie combinatie! Ben benieuwd naar de give away 😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! ik heb al een ideetje voor de give away, nog eventjes geduld tot de ronde nummers gehaald worden bij de volgers en dan vlieg ik erin

   Verwijderen
 2. Schrik voor de stoffencombinatie? Het is top (y), deze gaat hem veel dragen hoor!!
  Oh, en proficiat voor het mooie ronde getal, leuk hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Deze billie kwam dit weekend inderdaad al vlotjes uit de kast, nu snel wassen en drogen zodat hij terug kan gedragen worden.

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan!

  En zo kom ik erachter dat ik u nog niet volgde op FB en Instagram, nu wel dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! en ik volgde u ook nog niet op instagram blijkbaar ;-) is bij deze ook opgelost

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.