Modalstofjes van LillestofEnkele weken terug kreeg ik de vraag of ik een stofje van Lillestof wou uittesten voor Cas en Nina (*) in ruil voor een blogberichtje. Tegen zoiets zeg ik natuurlijk geen nee, zeker niet na het bekijken van alle leuke prints.
éénmaal het stofje hier was aangekomen bleken de kleuren ietsje anders (iets lichter in dit geval) dan op het scherm maar wel nog altijd helemaal mijn ding en wat was die stof zacht!
Het plannen kon beginnen, het eerste wat in mij opkwam was een Nore t-shirt met lange mouwen, want zo'n longsleeve kon ik voor de herfst nog wel gebruiken. Maar toen begon ik te twijfelen, op zich had ik genoeg stof voor een kleedje met korte mouwen of misschien was een top met watervalhals wel nog beter, of een playsuit of ... Meer dan genoeg ideeën dus maar toch bleef ik bij mijn eerste plan want uiteindelijk is iets wat je kan gebruiken altijd beter en iets wat ik vaak kan dragen is zeker in deze zalige stof een extra pluspunt.

Bij het knippen moest ik opletten dat de stof mooi bleef liggen maar verder verwerkt deze stof enorm gemakkelijk, ze schoof niet weg tijdens het naaien zoals ik gevreesd had. Bij de tweelingnaald heb ik iets meer een tunneltje dan ik normaal heb, dus misschien een volgend keertje toch met cordonnet garen tussen proberen.Ik versmalde deze top een beetje van onder de oksel naar de heup toe (zonder het losse model te verliezen) omdat het een dunner stofje is en koos ervoor om de hals twee keer een cm om te plooien. Hierdoor valt hij ietsje dieper dan in het patroon voorzien is, maar dat vind ik wel leuk.Nog één pluspuntje, je hoeft dit stofje zelfs helemaal niet te strijken als het uit de was komt, gewoon mooi ophangen om te drogen en het kan direct terug gedragen worden. Ik heb zo'n vermoeden dat deze top deze herfst de kast niet veel zal zien. Voorlopig is het (gelukkig) nog iets te warm voor lange mouwen dus deze top verdwijnt eventjes in de kast.
Inspiratie voor de fotolocatie deed ik op bij Marie-Paule. Ik bracht dus ook een bezoekje aan de bloemenpluk weide in Aartselaar. Ik passeerde er al een paar keertjes met de fiets maar dan is het nogal moeilijk om je zelfgeplukte bloemen te vervoeren dus nu gingen we eens met de auto langs.patroon: Nore van Compagnie M

* affiliate links, als je iets via deze link koopt dan sponsor je mijn stoffenkast een beetje ;-)

Reacties

 1. Heel tof! En het is daar mooi, hè! De foto's spreken voor zich.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad het is daar mooi, we gingen vroeg genoeg en waren er alleen maar niet te vroeg zodat de bloemen toch al mooi waren. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. Heerlijk shirt, inderdaad om in te wonen, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ga je veel plezier van hebben! Jij gaat je bloesje langer kunnen dragen, dan ik mijn kleed. Slimme zet. 😉 Perfect match, deze Nore en jouw modalstofje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Ik hoop dat je jouw kleed nog lang kan dragen want als ik mag kiezen dan heb ik toch liever dat mijn herfstbloesje nog efkes in de kast kan ;-)

   Verwijderen
 4. Leuke blouse! Die gaat idd nog veel uit de kast komen! Tof gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel leuk! En toffe locatie, inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Binnenkort gaan we ook eens in Edegem fruit plukken dankzij jouw tip

   Verwijderen
 6. Heel tof! Je hebt mij benieuwd gemaakt naar die zachte modal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt. het voelt een beetje als viscose jersey maar dan ietsje zachter

   Verwijderen
 7. Leuk bloesje! Ik ben ook helemaal fan van die Modal. Mijn 2 T-shirts liggen ook zelden in de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel zacht en aangenaam om te dragen, alleen mag het van mij nog gerust eventjes te warm zijn voor lange mouwen ;-)

   Verwijderen
 8. Leuk gemaakt! Die gaat zeker nog veel uit de kast mogen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, hij ligt al bovenaan op de stapel herfstkledij zodat hij snel tevoorschijn kan komen als het frisser wordt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie