Doorgaan naar hoofdcontent

uitstelgedrag en de uitslag van de give-awayVoor de curieuzeneuzen onder jullie, de uitslag staat onderaan ;-).Voordat ik het billie patroon in huis had en het aantal zelfgemaakte t-shirts in de wederhelft zijn kast, dus op één hand te tellen was, droeg hij eigenlijk voornamelijk polo's. Na de introductie van de billie hier thuis was dat dus minder het geval en al zeker nu die gekochte exemplaren hun beste tijd gehad hebben. Toen er in knipmode een patroon voor een polo verscheen, leek het mij dus het ideale moment om er aan te starten.
Op het stoffenspektakel kocht ik dit tricotje voor een bescheiden prijsje. Ietsje dikkere tricot en toch niet te duur om iets uit te proberen. Alleen kwam het er zo snel niet van. Eerst kwamen er enkele patroontests tussen en daarna had ik maar 24 uur om nog een t-shirt te maken voor op reis, dus koos ik toch terug voor de billie. Maar na de reis werd het toch tijd om er in te vliegen.
Knippen in de stof om aan het knopenpad te beginnen, dat was toch eventjes slikken. Maar al bij al viel het nog wel mee. Over de kraag ben ik dan weer niet 100 % tevreden, ik denk dat ik de volgende keer iets andere combinaties van versteviging ga kiezen (tips altijd welkom ;-) ).

De knoopsgaten dan, daar had ik toch ook opnieuw schrik van. Dit was het eerste kledingstuk waarbij ik soluvlies gebruikte (intussen verschenen er al twee kledingstukken op de blog, maar wie zegt dat je in logische volgorde moet bloggen ;-) ). Een wijze vrouw zei ooit: zolang je de knoopsgaten niet opengemaakt hebt kan je ze altijd nog losdoen... Wel ze had gelijk. En ik ben ervan overtuigd dat ze de volgende situatie ook zal herkennen: aan het begin van het project was ik heel blij dat ik het perfect bijpassende garen vond, tot op het moment dat ik die knoopsgaten los moest maken... het gevloek mag je er bijdenken
Uiteindelijk zijn ze er die knoopsgaten, perfect? Nee dat niet, maar ok dat wel (mede dankzij het perfect passende garen ;-) ).Volgen er nog polo's? Ja zeker en vast, maar deze zomer past het er niet meer tussen. Ik denk wel dat ik de volgende keer een maatje kleiner zal maken. Op het volgende stoffenspektakel zal ik in ieder geval preventief een stofje inslaan. Wat mij trouwens op het volgende punt brengt: na nog geen 2 maanden waren alle drie de stofjes die ik op het stoffenspektakel kocht weggewerkt, flink hé ;-).Op naar de uitslag van de give-away dan. Ik was echt verrast door al jullie lieve berichtjes. Het bleek onmogelijk om maar twee mensen te kiezen die twee keer in de pot verdwenen dus koos ik voor elke categorie twee personen. Wie dat waren dat blijft mijn geheimpje maar wees gerust het was een mix van mensen die ik wel en niet persoonlijk ken dus iedereen had een kans. Alle inzendingen werden in een random name picker stoken, spannend om op het knopje te duwen ;-). 

Hierbij dan de uitslag:

- voor het metertje stof: Evelyne Courtens
- voor het zelfgemaakte pakje: Diane Lahey

Jullie mogen mij contacteren via het contactformulier of facebook om zo de prijzen tot bij jullie te krijgen.

PS: voor zij die denken dat ik vandaag nog het volledige blogbericht schreef, alles stond netjes klaar sinds gisterenavond, enkel de uitslag moest ik er nog inplakken ;-)

Reacties

 1. Chapeau. Ik maakte nog nooit iets voor mijn man. Het prachtig. Ik vind het ook steeds tof als mensen handige tips delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De billie kan ik trouwens zeker aanraden voor mannen, die zit vrij snel in elkaar.

   Verwijderen
 2. Mooi resultaat: eenvoudig en goed afgewerkt. Meer frulletjes moeten er niet aan zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, die polo is heel geslaagd!! Mooi gedaan!

  Ik moet toegeven dat ik zo nieuwsgierig was dat ik eerst naar onder gescrold heb om te zien of ik gewonnen had, en dan weer naar boven voor het blogbericht :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooh een polosluiting, daar heb ik al dikwijls op gevloekt, maar het staat toch zo schoon bij die mannen vind ik. Door dit te zien krijg ik weer goesting om een herfst exemplaar te maken. Ik moet nog eens in mijn stoffenkast neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk, maar ik ben toch stiekem blij dat de mijne dat niet draagt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awel, tof om dat hier bij jou te zien, want mijn sew challenge is een polo voor de mdh... Ik ben hier volop bezig om het stof te knippen, maar vertrok van de Theo van Zonen09, en ga Sharon haar uitleg gebruiken om er een polo van te maken (kan ook van de Billie). En nu ga ik nog snel een stukje afknippen van het patroon van de polosluiting, want een rechte overslag is toch mooier dan met een kapelletje... 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, en voor de give-away was ik te laat...

   Verwijderen
  2. ooh van de billie en theo vertrekken daar had ik zelfs niet aan gedacht.

   jammer dat je te laat was, gelukkig heb je de tas nog van de vorige give-away ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.