uitstelgedrag en de uitslag van de give-awayVoor de curieuzeneuzen onder jullie, de uitslag staat onderaan ;-).Voordat ik het billie patroon in huis had en het aantal zelfgemaakte t-shirts in de wederhelft zijn kast, dus op één hand te tellen was, droeg hij eigenlijk voornamelijk polo's. Na de introductie van de billie hier thuis was dat dus minder het geval en al zeker nu die gekochte exemplaren hun beste tijd gehad hebben. Toen er in knipmode een patroon voor een polo verscheen, leek het mij dus het ideale moment om er aan te starten.
Op het stoffenspektakel kocht ik dit tricotje voor een bescheiden prijsje. Ietsje dikkere tricot en toch niet te duur om iets uit te proberen. Alleen kwam het er zo snel niet van. Eerst kwamen er enkele patroontests tussen en daarna had ik maar 24 uur om nog een t-shirt te maken voor op reis, dus koos ik toch terug voor de billie. Maar na de reis werd het toch tijd om er in te vliegen.
Knippen in de stof om aan het knopenpad te beginnen, dat was toch eventjes slikken. Maar al bij al viel het nog wel mee. Over de kraag ben ik dan weer niet 100 % tevreden, ik denk dat ik de volgende keer iets andere combinaties van versteviging ga kiezen (tips altijd welkom ;-) ).

De knoopsgaten dan, daar had ik toch ook opnieuw schrik van. Dit was het eerste kledingstuk waarbij ik soluvlies gebruikte (intussen verschenen er al twee kledingstukken op de blog, maar wie zegt dat je in logische volgorde moet bloggen ;-) ). Een wijze vrouw zei ooit: zolang je de knoopsgaten niet opengemaakt hebt kan je ze altijd nog losdoen... Wel ze had gelijk. En ik ben ervan overtuigd dat ze de volgende situatie ook zal herkennen: aan het begin van het project was ik heel blij dat ik het perfect bijpassende garen vond, tot op het moment dat ik die knoopsgaten los moest maken... het gevloek mag je er bijdenken
Uiteindelijk zijn ze er die knoopsgaten, perfect? Nee dat niet, maar ok dat wel (mede dankzij het perfect passende garen ;-) ).Volgen er nog polo's? Ja zeker en vast, maar deze zomer past het er niet meer tussen. Ik denk wel dat ik de volgende keer een maatje kleiner zal maken. Op het volgende stoffenspektakel zal ik in ieder geval preventief een stofje inslaan. Wat mij trouwens op het volgende punt brengt: na nog geen 2 maanden waren alle drie de stofjes die ik op het stoffenspektakel kocht weggewerkt, flink hé ;-).Op naar de uitslag van de give-away dan. Ik was echt verrast door al jullie lieve berichtjes. Het bleek onmogelijk om maar twee mensen te kiezen die twee keer in de pot verdwenen dus koos ik voor elke categorie twee personen. Wie dat waren dat blijft mijn geheimpje maar wees gerust het was een mix van mensen die ik wel en niet persoonlijk ken dus iedereen had een kans. Alle inzendingen werden in een random name picker stoken, spannend om op het knopje te duwen ;-). 

Hierbij dan de uitslag:

- voor het metertje stof: Evelyne Courtens
- voor het zelfgemaakte pakje: Diane Lahey

Jullie mogen mij contacteren via het contactformulier of facebook om zo de prijzen tot bij jullie te krijgen.

PS: voor zij die denken dat ik vandaag nog het volledige blogbericht schreef, alles stond netjes klaar sinds gisterenavond, enkel de uitslag moest ik er nog inplakken ;-)

Reacties

 1. Chapeau. Ik maakte nog nooit iets voor mijn man. Het prachtig. Ik vind het ook steeds tof als mensen handige tips delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De billie kan ik trouwens zeker aanraden voor mannen, die zit vrij snel in elkaar.

   Verwijderen
 2. Mooi resultaat: eenvoudig en goed afgewerkt. Meer frulletjes moeten er niet aan zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, zeker voor mannen is simpel soms leuker

   Verwijderen
 3. Amai, die polo is heel geslaagd!! Mooi gedaan!

  Ik moet toegeven dat ik zo nieuwsgierig was dat ik eerst naar onder gescrold heb om te zien of ik gewonnen had, en dan weer naar boven voor het blogbericht :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooh een polosluiting, daar heb ik al dikwijls op gevloekt, maar het staat toch zo schoon bij die mannen vind ik. Door dit te zien krijg ik weer goesting om een herfst exemplaar te maken. Ik moet nog eens in mijn stoffenkast neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, idd echt mooi bij mannen zo'n polosluiting

   Verwijderen
 5. Heel leuk, maar ik ben toch stiekem blij dat de mijne dat niet draagt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awel, tof om dat hier bij jou te zien, want mijn sew challenge is een polo voor de mdh... Ik ben hier volop bezig om het stof te knippen, maar vertrok van de Theo van Zonen09, en ga Sharon haar uitleg gebruiken om er een polo van te maken (kan ook van de Billie). En nu ga ik nog snel een stukje afknippen van het patroon van de polosluiting, want een rechte overslag is toch mooier dan met een kapelletje... 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, en voor de give-away was ik te laat...

   Verwijderen
  2. ooh van de billie en theo vertrekken daar had ik zelfs niet aan gedacht.

   jammer dat je te laat was, gelukkig heb je de tas nog van de vorige give-away ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie