Sweater weatherToen ik in de Paasvakantie (jawel maanden terug dus ;-) ) ging windowshoppen met een vriendin, kwamen we vaak sweaterkleedjes tegen. Om eerlijk te zijn vond ik de prijs wat hoog want 'dat kon ik toch zelf maken zeker'. Nu moet ik toegeven, ja ik kan dat zelf maken, maar kopen was sneller geweest ;-).

Het eerste probleem was om een goed patroon te vinden. In mijn hoofd moest een sweaterjurk zakken in de zijnaad hebben en driekwart mouwen. Eigenlijk moest die jurk ook grijs zijn. Een echt goed patroon vond ik niet zo direct dus passeerden er verschillende scenario's de revue: ik kon een sweater verlengen, een ander patroon aanpassen, ... . De tijd ging wat voorbij maar ik kocht toch al een stofje (blauw met wat glitter in dus ;-) ) bij Mon Depot. Uiteindelijk bleek er in de LMV van eind juni een perfect patroon te staan. Weliswaar eentje met korte mouwen, maar voor dit stofje leek mij dat wel goed. Alleen leek eind juni mij nu niet direct het geschikte moment om een sweaterjurk te maken, herinneren jullie zich de temperaturen toen nog?Toen het half augustus was en ik nog eens een avondje naar Lier ging naaien, was ik op zoek naar een relatief gemakkelijk patroontje (ervaring leert mij dat iets simpel of iets dat al wat in mijn vingers zit, beter te combineren is met getetter). De Solange van LMV bleek hiervoor zeker en vast geschikt te zijn.

Omdat je bij de Solange de rug toch beter in twee knipt zodat die zo de ronding wat beter volgt en ik een rits niet echt zag zitten, koos ik ervoor om de rug toch wat open te laten en dan te sluiten met een lintje. Een gouden biais leek mij hiervoor het ideale accentje.Ik twijfel nog een beetje over de jurk, ze is nog wat simpel naar mijn gevoel. Alleen weet ik niet hoe ik ze af kan maken. Nu comfortabel is ze zeker, ik heb ze niet meer uitgetrokken na de foto's, dus uit de kast komt dit exemplaar hoe dan ook (ik vermoed zelfs dat ze er weinig in zal hangen).
Misschien maak ik ze nog eens opnieuw in een streepjesstof of in grijze sweater vol met patches, wie weet... De zakken laat ik in ieder geval weg de volgende keer, ze zitten niet echt op een flatterende plaats.

Toen ik het stofje bestelde bij Mon Depot, kreeg ik een mailtje dat er een knipfoutje was geweest. Ik kreeg dus niet één stuk stof maar twee stukken. Aangezien ik dus ietsje meer stof kreeg en de stof ook breder was dan normaal, kreeg ik meer uit de stof dan gedacht. Ik kon uit het restje nog een Nore maken, eentje waar ik wel wat knip en plakwerk voor moest gebruiken, maar toch een Nore it is. Eentje dat uitermate geschikt lijkt voor de herfst die er helaas onherroepelijk aankomt. Omdat een gewone Nore maar gewoon is besloot ik dezelfde rug te gebruiken als die bij de Solange, alleen keerde ik hierbij de biais volledig naar binnen zodat enkel het strikje zichtbaar is.Bij deze is ook dat stofje uit mijn voorraad verwerkt en staat de teller momenteel op 62 stofjes in en 62 uit. Mijn doel om 3 stofjes te verwerken in ruil voor 2 stofjes in, is dus niet zo supergoed aan het lukken, maar ik heb nog enkele maanden om dat goed te maken, toch?


Reacties

 1. Oh, nog tijd genoeg denk ik!
  Ik ben helemaal fan van je mooie jurk zeg! Lijkt mij ook heerlijk om te dragen -- ik zou er eventueel wat patches op bevestigen... of nog even wachten, er komt binnenkort iets érg moois uit wat de jurk helemaal af zal maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik blijf verder zoeken naar de perfecte patches of een broche ofzo en tot dan heb ik gewoon een enorm comfortabele jurk die ik met plezier draag

   Verwijderen
 2. Alez Delphine 62 uit da's toch zot goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. over het uit stukje ben ik heel tevreden hoor, het is het in gedeelte dat ervoor zorgt dat ik mijn doelstellingen niet haal ;-)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. bedankt. misschien moet ik gewoon gaan voor wat extra in mijn accessoires

   Verwijderen
 4. Knappe jurken (of is het laatste een shirtje?) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt. het laatste is idd een top, dat kreeg ik er nog net uit (en zo kwam het restje niet in de uitpuilende restjesbak)

   Verwijderen
 5. Heel mooi! Fijn dat je er nog net een Nore uit kreeg. Die ziet er ook super mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad tof, zo blijft die lap niet liggen en aan het weer te zien zal die met lange mouwen goed van pas komen volgende week.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie