Doorgaan naar hoofdcontent

Sweater weatherToen ik in de Paasvakantie (jawel maanden terug dus ;-) ) ging windowshoppen met een vriendin, kwamen we vaak sweaterkleedjes tegen. Om eerlijk te zijn vond ik de prijs wat hoog want 'dat kon ik toch zelf maken zeker'. Nu moet ik toegeven, ja ik kan dat zelf maken, maar kopen was sneller geweest ;-).

Het eerste probleem was om een goed patroon te vinden. In mijn hoofd moest een sweaterjurk zakken in de zijnaad hebben en driekwart mouwen. Eigenlijk moest die jurk ook grijs zijn. Een echt goed patroon vond ik niet zo direct dus passeerden er verschillende scenario's de revue: ik kon een sweater verlengen, een ander patroon aanpassen, ... . De tijd ging wat voorbij maar ik kocht toch al een stofje (blauw met wat glitter in dus ;-) ) bij Mon Depot. Uiteindelijk bleek er in de LMV van eind juni een perfect patroon te staan. Weliswaar eentje met korte mouwen, maar voor dit stofje leek mij dat wel goed. Alleen leek eind juni mij nu niet direct het geschikte moment om een sweaterjurk te maken, herinneren jullie zich de temperaturen toen nog?Toen het half augustus was en ik nog eens een avondje naar Lier ging naaien, was ik op zoek naar een relatief gemakkelijk patroontje (ervaring leert mij dat iets simpel of iets dat al wat in mijn vingers zit, beter te combineren is met getetter). De Solange van LMV bleek hiervoor zeker en vast geschikt te zijn.

Omdat je bij de Solange de rug toch beter in twee knipt zodat die zo de ronding wat beter volgt en ik een rits niet echt zag zitten, koos ik ervoor om de rug toch wat open te laten en dan te sluiten met een lintje. Een gouden biais leek mij hiervoor het ideale accentje.Ik twijfel nog een beetje over de jurk, ze is nog wat simpel naar mijn gevoel. Alleen weet ik niet hoe ik ze af kan maken. Nu comfortabel is ze zeker, ik heb ze niet meer uitgetrokken na de foto's, dus uit de kast komt dit exemplaar hoe dan ook (ik vermoed zelfs dat ze er weinig in zal hangen).
Misschien maak ik ze nog eens opnieuw in een streepjesstof of in grijze sweater vol met patches, wie weet... De zakken laat ik in ieder geval weg de volgende keer, ze zitten niet echt op een flatterende plaats.

Toen ik het stofje bestelde bij Mon Depot, kreeg ik een mailtje dat er een knipfoutje was geweest. Ik kreeg dus niet één stuk stof maar twee stukken. Aangezien ik dus ietsje meer stof kreeg en de stof ook breder was dan normaal, kreeg ik meer uit de stof dan gedacht. Ik kon uit het restje nog een Nore maken, eentje waar ik wel wat knip en plakwerk voor moest gebruiken, maar toch een Nore it is. Eentje dat uitermate geschikt lijkt voor de herfst die er helaas onherroepelijk aankomt. Omdat een gewone Nore maar gewoon is besloot ik dezelfde rug te gebruiken als die bij de Solange, alleen keerde ik hierbij de biais volledig naar binnen zodat enkel het strikje zichtbaar is.Bij deze is ook dat stofje uit mijn voorraad verwerkt en staat de teller momenteel op 62 stofjes in en 62 uit. Mijn doel om 3 stofjes te verwerken in ruil voor 2 stofjes in, is dus niet zo supergoed aan het lukken, maar ik heb nog enkele maanden om dat goed te maken, toch?


Reacties

 1. Oh, nog tijd genoeg denk ik!
  Ik ben helemaal fan van je mooie jurk zeg! Lijkt mij ook heerlijk om te dragen -- ik zou er eventueel wat patches op bevestigen... of nog even wachten, er komt binnenkort iets érg moois uit wat de jurk helemaal af zal maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik blijf verder zoeken naar de perfecte patches of een broche ofzo en tot dan heb ik gewoon een enorm comfortabele jurk die ik met plezier draag

   Verwijderen
 2. Alez Delphine 62 uit da's toch zot goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. over het uit stukje ben ik heel tevreden hoor, het is het in gedeelte dat ervoor zorgt dat ik mijn doelstellingen niet haal ;-)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. bedankt. misschien moet ik gewoon gaan voor wat extra in mijn accessoires

   Verwijderen
 4. Knappe jurken (of is het laatste een shirtje?) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt. het laatste is idd een top, dat kreeg ik er nog net uit (en zo kwam het restje niet in de uitpuilende restjesbak)

   Verwijderen
 5. Heel mooi! Fijn dat je er nog net een Nore uit kreeg. Die ziet er ook super mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad tof, zo blijft die lap niet liggen en aan het weer te zien zal die met lange mouwen goed van pas komen volgende week.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.