Doorgaan naar hoofdcontent

een inhaalbewegingDe voorbije maanden werd er vooral over kledij voor mezelf geblogd. Niet dat manlief geen zelfgemaakte stuks meer kreeg, maar de zoveelste theo of billie is natuurlijk niet meer zo origineel om over te bloggen. Want dat merk ik wel bij mannennaaisels, je valt sneller in herhaling omdat er minder keuze is. Intussen verschenen er wel al twee naaisels voor hem op de blog, je vindt ze hier en hier.

Ook dit exemplaar werd al eens gemaakt maar toen durfde ik die flatlock steek nog niet uitproberen, deze keer dus wel maar enkel aan de mouwen. Ik wil eerst eens zien hoe stevig zoiets is voor ik het meer gebruik. Mijn wederhelft is alvast fan van dit detail.Aangezien de herfst toch vrij snel zijn intrede deed, kwamen de sweaters terug uit de kast. De zelfgemaakte exemplaren worden hier het vaakst gedragen en ik moet mijn best doen om bij te benen met het wassen en strijken. Zeker aangezien de was niet echt vlot droogt in dit herfstweer. Enkele van de sweaters zijn eigenlijk enkel geschikt voor fietstochtjes of wandelingen buiten (zoals deze en deze) en af en toe dan verslijten kledingstukken ook. Het werd dus tijd om nog eens wat aanvulling te voorzien.Twee weken geleden bestelden we stofjes bij Madeline, deze donkerblauwe met spikkeltjes leek ons wel iets hebben. Vorige week had ik dan eindelijk een gaatje om die te gaan ophalen en bijpassende boordstof te kopen. Op boordstof ben ik meestal nogal 'streng' en hetzelfde blauw vond ik niet, ik ging dus voor een contrast met roestkleur, een kleur die ook in de spikkeltjes terugkomt. Het maakt de trui iets sportiever maar zorgt er ook voor dat de kleerkast niet helemaal donkerblauw kleurt wat bij mijn brandweerman wel het geval kan zijn.
Aanvankelijk wou ik de flatlocksteek ook in het roest doen maar ik had die kleur garen niet liggen en kon niet wachten (ik was zo ongeduldig dat de stof zelfs nog niet helemaal droog was toen ik ze begon te knippen) en eigenlijk vond ik een contrasterende kleur wel heel gewaagd voor een eerste experiment met die steek.Intussen ligt er nog een tweede stofje klaar voor deze sweater want we konden uiteraard niet kiezen tussen al die mooie stofjes bij Madeline.

Ook dit exemplaar past perfect binnen Stik Belgique, georganiseerd door Marjolein.

stof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: Nand sweater La maison victor


Reacties

 1. Prachtig! Ik ben ook wel fan van het detail met die flatlocksteek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ook wel, denk dat ik het vaker ga gebruiken, schrik voor niets dus.

   Verwijderen
 2. Een toffe trui! Zo doe jij dat dus voor mannenkleren, stof online bestellen. Slim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja hij haat shoppen, voor gewone kleren bestel ik ook vaak online. Alleen bij de stoffenmadam wil hij nog wel eens mee gaan kijken, zo 5 minuutjes ofzo ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …