een inhaalbewegingDe voorbije maanden werd er vooral over kledij voor mezelf geblogd. Niet dat manlief geen zelfgemaakte stuks meer kreeg, maar de zoveelste theo of billie is natuurlijk niet meer zo origineel om over te bloggen. Want dat merk ik wel bij mannennaaisels, je valt sneller in herhaling omdat er minder keuze is. Intussen verschenen er wel al twee naaisels voor hem op de blog, je vindt ze hier en hier.

Ook dit exemplaar werd al eens gemaakt maar toen durfde ik die flatlock steek nog niet uitproberen, deze keer dus wel maar enkel aan de mouwen. Ik wil eerst eens zien hoe stevig zoiets is voor ik het meer gebruik. Mijn wederhelft is alvast fan van dit detail.Aangezien de herfst toch vrij snel zijn intrede deed, kwamen de sweaters terug uit de kast. De zelfgemaakte exemplaren worden hier het vaakst gedragen en ik moet mijn best doen om bij te benen met het wassen en strijken. Zeker aangezien de was niet echt vlot droogt in dit herfstweer. Enkele van de sweaters zijn eigenlijk enkel geschikt voor fietstochtjes of wandelingen buiten (zoals deze en deze) en af en toe dan verslijten kledingstukken ook. Het werd dus tijd om nog eens wat aanvulling te voorzien.Twee weken geleden bestelden we stofjes bij Madeline, deze donkerblauwe met spikkeltjes leek ons wel iets hebben. Vorige week had ik dan eindelijk een gaatje om die te gaan ophalen en bijpassende boordstof te kopen. Op boordstof ben ik meestal nogal 'streng' en hetzelfde blauw vond ik niet, ik ging dus voor een contrast met roestkleur, een kleur die ook in de spikkeltjes terugkomt. Het maakt de trui iets sportiever maar zorgt er ook voor dat de kleerkast niet helemaal donkerblauw kleurt wat bij mijn brandweerman wel het geval kan zijn.
Aanvankelijk wou ik de flatlocksteek ook in het roest doen maar ik had die kleur garen niet liggen en kon niet wachten (ik was zo ongeduldig dat de stof zelfs nog niet helemaal droog was toen ik ze begon te knippen) en eigenlijk vond ik een contrasterende kleur wel heel gewaagd voor een eerste experiment met die steek.Intussen ligt er nog een tweede stofje klaar voor deze sweater want we konden uiteraard niet kiezen tussen al die mooie stofjes bij Madeline.

Ook dit exemplaar past perfect binnen Stik Belgique, georganiseerd door Marjolein.

stof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: Nand sweater La maison victor


Reacties

 1. Prachtig! Ik ben ook wel fan van het detail met die flatlocksteek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ook wel, denk dat ik het vaker ga gebruiken, schrik voor niets dus.

   Verwijderen
 2. Een toffe trui! Zo doe jij dat dus voor mannenkleren, stof online bestellen. Slim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja hij haat shoppen, voor gewone kleren bestel ik ook vaak online. Alleen bij de stoffenmadam wil hij nog wel eens mee gaan kijken, zo 5 minuutjes ofzo ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie