Doorgaan naar hoofdcontent

let's sti(c)k together: let's party!Voor deze let's sti(c)k together kregen we een dubbele uitdaging, we moesten een feestoutfit maken en het stofje daarvoor werd gekozen door onze medebloggers. Voor dat laatste criterium moesten we drie stofjes uit onze voorraad fotograferen en dan werd er een stemming gehouden.

Bij mij kwam dit suède stofje eruit.Vorig jaar maakte ik al een testversie maar het maken van de echte versie kwam er niet van. Dit was dus het ideale moment. Ik twijfelde een tijdje of ik een ander model zou kiezen maar telkens ik raad vroeg aan mijn mama zei ze: neen, je moet iets uit één stuk nemen zonder naden want je zal die naden zien. Dus bleef ik bij dit patroontje uit My Image.

Ik koos er deze keer voor om de jurk 10 cm te verlengen en ook driekwart mouwen te nemen ipv korte mouwen. Voor dit laatste baseerde ik mij op de Mary uit la maison victor om zo een mooiere afwerking te bekomen met een boordje onderaan. Ik moest ook opnieuw nepen toevoegen op de rug om te corrigeren voor mijn holle rug.Dit stofje voelt heel aangenaam bij het dragen maar was niet zo heel gemakkelijk te verwerken. Ook deze keer heb ik moeten doorstikken aan de hals omdat het beleg anders echt niet wou blijven zitten. Luisteren naar een strijkijzer zat er ook totaal niet in ;-).
Voor de gelegenheid heb ik nog eens de zoom met de hand ingelegd, een rotklusje als je het mij vraagt. Blinde ritsen inzetten daarentegen doe ik wel graag.De jurk is pas twee weken klaar en we weten allemaal dat foto's nemen in dit donkere winterweer niet zo vanzelfsprekend is, omdat ik er toch een sprankeltje kerstsfeer aan wou toevoegen werden de foto's bij onze kerstboom gemaakt waar de eerste pakjes al onder liggen.

Neem ook zeker een kijkje bij de rest want hun stofjes zagen er alvast veelbelovend uit.

FlaflinkoFlexjeStofjesverslaafdMade for InkaAdiva StyleSewing à la carteJust DelphineSpoetniksels –  FrullemiekeTwo OwlettesDraadjesJust-Just10LarthVlijtig Liesje KnutseltGirls In Uniformwoohoo by DavinayjonisWilwarincoutureKhadetjesNoxeema

Stof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: My image winter 2016Reacties

 1. Wauw, suède, nog nooit mee gewerkt, maar jij staat er echt prachtig mee.
  Ik ken dat gevoel ivm de foto’s...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Suède valt eigenlijk wel mee, vooral het knippen is wat zwaarder en het luistert niet naar een strijkijzer 😉

   Verwijderen
 2. Deze jurk is helemaal jij! Ik ben fan van het stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kerstboom foto: 10 punten voor sfeer en gezelligheid ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Past perfect in de feestsetting!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, als ik ooit andere kerstballen koop dan heb ik een nieuwe jurk nodig dus 😂

   Verwijderen
 5. Knap! Zo'n halsafwerking vind ik ge-wel-dig (maar t klinkt niet simpel om te maken...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! de halsuitsnijding viel heel goed mee doordat het stofje wat steviger is blijft dat mooi plat liggen, je stikt dan tot je precies onder het puntje bent en draait dan de boel om, ik moest alleen nog eens doorstikken langs de buitenkant want anders kwam mijn beleg er heel de tijd uit

   Verwijderen
 6. Mooi hoor in die suède. De kleur staat je ook goed. En het jurkje is “pas” twee weken voor de blogtour klaar, Haha, geweldig hoe jij zo op voorhand naait.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik probeer zoveel mogelijk mijn tijd te nemen en te naaien waar ik goesting in heb in plaats van tegen de deadline (waarmee ik nu niet beweer dat het nooit gebeurd is, iets met Kerst is volgende week al en pakjes enz ;-) )

   Verwijderen
 7. Echt mooi - zo'n stof heeft niet veel nodig om iets feestelijk te hebben. super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Staat je heel mooi!
  En draagt volgens mij idd zalig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Is inderdaad een hele leuk stof om te dragen, alleen een beetje statisch ;-)

   Verwijderen
 9. Mooi gedaan, Delphine, het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige jurk in mooie suede kleur stofje. Als om door een ringetje te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh dankj e wel, ik vond de kleur onmiddellijk heel mooi en spaarde ze daarom een jaar op (logica ;-) )

   Verwijderen
 11. Amai jij was vroeg klaar. Ik daarentegen ben een deadline mens. Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ja ik ben niet zo'n deadline mens, simpele zaken durf ik wel eens uitstellen en nog af krijgen maar anders doe ik het liever rustig

   Verwijderen
 12. De weg naar perfectie gaat duidelijk niet altijd over rozen. Maar wat een geslaagd eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het compliment, soms dan is een hobbelig parcours eigenlijk wel beter omdat de voldoening groter is

   Verwijderen
 13. Mijn lievelingskleur <3 knap kleedje hoor, super gedaan!
  Happy holidays

  BeantwoordenVerwijderen
 14. de jurk staat je prachtig, helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…