Doorgaan naar hoofdcontent

een pakje voor mijn wederhelftVorig jaar slaagde ik er niet in om veel zelfgemaakte pakjes te voorzien, dus dit jaar begon ik extra vroeg met de voorbereiding. Toen ik enkele maanden terug deze coll voor mannen in het boekje van  veritas zag staan, wist ik dat ik die wou maken.
Mijn allereerste breiwerkje was een coll voor Peter maar deze heeft toch een tikkeltje extra.De voorbereiding hield ook in dat ik breinaalden nr 12 van mijn mama moest lenen want zo'n dikke naalden had ik niet en om die nu speciaal voor één coll te kopen terwijl mijn mama er heeft (en niet dringend nodig had) vond ik ook wat zonde.Het breien zelf ging heel vlot, met naald nr 12 doe je er niet zo lang over. Ik denk dat ik er in totaal 3 uurtjes ofzo over deed maar dan gespreid telkens Peter een shiftje ziekenwagen had, want hij mocht het niet doorhebben. Een volledige shift hieraan werken zou inhouden dat ik moest liegen over wat ik gedaan had, nu moest ik enkel één uurtje verzwijgen ;-).

De foto's werden aan zee genomen waar we het kerstweekend doorbrachten. Ideaal uitwaaiweertje en De Panne is nog rustig dus ideaal hiervoor.


Reacties

 1. Heel lief en attent cadeau waar jullie beiden nog veel plezier aan zullen hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, altijd leuk om te zien dat zelfgemaakte pakjes gebruikt worden

   Verwijderen
 2. Leuk en snel, dat zijn altijd fijne projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad altijd leuk en zeker als het in het geniep moet gebeuren

   Verwijderen
 3. Hij is echt super, was hem gisterenavond al even ergens anders vergeten maar heb deze ochtend speciaal mijn loopschoenen aangetrokken (ook wel een beetje voor mijn doelstelling #1000KMin2018) om hem te gaan halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zotteke, dat was uw eerste coll die je vergeten was maar toch leuk dat je die ging halen ;-)

   Verwijderen
 4. Echt mooi zeg!! Als ik van die mooie breisels zie, krijg ik ook weer zin om het te proberen...

  En die laatste foto is zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een breiwinter op instagram zo te zien ;-)

   Foto's van ons tweetjes hebben we niet zoveel dus heel blij met dit exemplaar

   Verwijderen
 5. Dat ziet er een heerlijk warme sjaal uit! Ik brei zelf niet, maar mijn schoonmoeder is bezig aan een sjaal voor mij. Handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik dit zie dan zou ik willen dat ik dat ook kon, dat breien... Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Nivalis van sofilantjes

For English scroll down

De laatste tijd volgend de patroontests snel op elkaar. Ik zeg elke keer dat ik er wel eens enkele ga overslaan maar dan komt er eentje waar ik al lang naar uitkeek en geef ik toch toe... Maar spijt heb ik zeker niet!
Deze keer was dat het geval voor de Nivalis van sofilantjes. Een patroon dat al bestaat voor kinderen maar nu dus ook voor vrouwen. Eentje waarbij de colorblock optie mij heel erg aansprak en waarbij ik dus heel blij was dat ik die mocht testen. Een volgende keer probeer ik zeker de kraagoptie want die vind ik ook heel leuk, maar testen betekent dat je de opties test die je toegewezen krijgt, dus vandaar de gewone halsbies. Over die laatste kan ik trouwens zeggen dat die heel mooi plat valt bij mij, dus zeker geen klachten daarover.
Het was de eerste keer dat ik een full bust adjustment moest doen voor een patroontje, de uitleg vind je in de werkbeschrijving dus dat kwam helemaal goed en nu mijn patroondelen aangepast zijn kan ik die blijven herge…

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …