Doorgaan naar hoofdcontent

een pakje voor mijn wederhelftVorig jaar slaagde ik er niet in om veel zelfgemaakte pakjes te voorzien, dus dit jaar begon ik extra vroeg met de voorbereiding. Toen ik enkele maanden terug deze coll voor mannen in het boekje van  veritas zag staan, wist ik dat ik die wou maken.
Mijn allereerste breiwerkje was een coll voor Peter maar deze heeft toch een tikkeltje extra.De voorbereiding hield ook in dat ik breinaalden nr 12 van mijn mama moest lenen want zo'n dikke naalden had ik niet en om die nu speciaal voor één coll te kopen terwijl mijn mama er heeft (en niet dringend nodig had) vond ik ook wat zonde.Het breien zelf ging heel vlot, met naald nr 12 doe je er niet zo lang over. Ik denk dat ik er in totaal 3 uurtjes ofzo over deed maar dan gespreid telkens Peter een shiftje ziekenwagen had, want hij mocht het niet doorhebben. Een volledige shift hieraan werken zou inhouden dat ik moest liegen over wat ik gedaan had, nu moest ik enkel één uurtje verzwijgen ;-).

De foto's werden aan zee genomen waar we het kerstweekend doorbrachten. Ideaal uitwaaiweertje en De Panne is nog rustig dus ideaal hiervoor.


Reacties

 1. Heel lief en attent cadeau waar jullie beiden nog veel plezier aan zullen hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, altijd leuk om te zien dat zelfgemaakte pakjes gebruikt worden

   Verwijderen
 2. Leuk en snel, dat zijn altijd fijne projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad altijd leuk en zeker als het in het geniep moet gebeuren

   Verwijderen
 3. Hij is echt super, was hem gisterenavond al even ergens anders vergeten maar heb deze ochtend speciaal mijn loopschoenen aangetrokken (ook wel een beetje voor mijn doelstelling #1000KMin2018) om hem te gaan halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zotteke, dat was uw eerste coll die je vergeten was maar toch leuk dat je die ging halen ;-)

   Verwijderen
 4. Echt mooi zeg!! Als ik van die mooie breisels zie, krijg ik ook weer zin om het te proberen...

  En die laatste foto is zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een breiwinter op instagram zo te zien ;-)

   Foto's van ons tweetjes hebben we niet zoveel dus heel blij met dit exemplaar

   Verwijderen
 5. Dat ziet er een heerlijk warme sjaal uit! Ik brei zelf niet, maar mijn schoonmoeder is bezig aan een sjaal voor mij. Handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik dit zie dan zou ik willen dat ik dat ook kon, dat breien... Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…