Doorgaan naar hoofdcontent

Maggie from Bella Sunshine Design

For English scroll downEen longsleeve is een basic die iedereen wel in zijn kast heeft, degene die in mijn kast liggen beginnen toch wat te verslijten. Het was dus tijd voor wat uitbreiding, maar gewoon kopen dat zou maar saai zijn ;-). Ik plande dus een Raegan Raglan tijdens het naaiweekend, maar toen ik de oproep van BSD zag om de Maggie te naaien voor hun Sunday Sale besloot ik mijn planning te veranderen. Ik koos als eerste versie de top met 3/4 mouwen en liet hen beslissen welke neklijn (dit is de hoge neklijn)Dit stofje is een couponnetje dat ik enkele weken terug bij de stoffenmadam kocht, het lag er al enkele weken en ik liet het braaf liggen, maar als het er zo lang ligt dan is het voorbestemd toch? Ik moet trouwens zeggen dat het een superkwaliteit is.De tweede top is er eentje met lange mouwen gemaakt uit een stofje van Chat Chocolat, ik kocht het stofje bij Bobby Sewing in Boom. Naar mijn gevoel een winkeltje met een heel beperkt aanbod maar deze was in korting en vond ik heel mooi, dus er was duidelijk genoeg stof die dag ;-).I really needed some extra tops with long or 3/4 sleeves and I was actually planning to sew an extra reagan raglan from BSD this weekend, so when I noticed the call from BSD to sew the Maggie for the Sunday Sale by the end of Saterday (their Saterday, so Sunday for me), I decided to apply. I chose the top length and 3/4 sleeves and let them decide which neckline I needed to sew.

The fabric was already in my stash and only needed to be prewashed so I could start quite fast. On friday I left for a sewing weekend and this top was the first thing I made that evening together with a sweater for my husband (which will be blogged soon). This fabric was bought at de stoffenmadam, my favorite shop. It was a coupon that I ignored for some time. But before I went there in January I told myself that I was allowed to buy it if it was still there and it was.The second top was made on Saturday  after I had taken pictures of version 1. The fabric of this version is from Chat Chocolat, a Belgian brand. I bought the fabric at Bobby Sewing in Boom, a store not that far from where I live. They don't have a lot of fabric but this one I liked very much and it was on sale, so I was extra happy. I really like the quality of the fabric and the sparkling stars on it.

The pictures are taken by Caroline during our sewing weekend, such a pitty it was raining that day because it is actually a really nice environment to take pictures.

For those that are quick, the pattern is on sale during the Sunday Sale at BSD when you are a member, so join the facebook group and get the pattern.

PS: Yes I got a free copy of the pattern in exchange of my pictures, but what I write here is my honest opinion, I really like the fit and the fact that it is a good basic. 

Reacties

 1. Heel mooigedaan. En ik vind het een zeer mooi stofje, zo'n couponnetje kan je inderdaad niet laten liggen ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, couponnetjes zijn altijd een leuk excuus om stof te kopen ;-)

   Verwijderen
 2. Het model en de kleuren staan je supermooi! Basic maar makkelijk te combineren als het wat chiquer moet zijn. Deze zullen ook snel verslijten denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ze hangen al alletwee te drogen en dat een weekje na het maken dus dat wilt al wat zeggen

   Verwijderen
 3. eenvoud siert. Dit lijkt me een patroontje om meer te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ik kocht al twee extra stofjes hiervoor voor exemplaren met korte mouwen deze lente

   Verwijderen
 4. Heel mooie shirts, en absoluut niet “basic” !
  Precies ook lekker lang...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, inderdaad ze komen lang genoeg wat ik wel kan appreciëren zodat het niet omhoog kruipt

   Verwijderen
 5. Wel fijn als dat uit een couponneke gaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad zo weet ik nu ook dat ik veel minder stof nodig heb dan in de tabel staat 😉

   Verwijderen
 6. Wat een mooi T-shirtmodel! Het staat je echt goed! En zo'n basic is inderdaad altijd handig om in je kleerkast te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ik ben er heel blij mee, de wijdere modellen die je vaak ziet de laatste jaren zie ik wat minder graag (al zijn ze uiteraard wel mega comfortabel) dus ik was heel blij met deze

   Verwijderen
 7. Prachtige stofjes!
  Dat patroontje moet ik ook op mijn to sew lijst zetten. De Raegan stond er al op, maar deze zit er ook heel comfi uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker erbij zetten op je lijstje, de pasvorm is bij allebei heel leuk, de ene is gewoon een raglan en de andere een gewone ;-)

   Verwijderen
 8. Twee heel mooie T-shirts. De gebruikte stoffen zijn ook erg mooi en ze staan je geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat passen die T-shirts jou goed! Dat patroontje ga ik onthouden, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, altijd leuk als ik een onbekend patroontje in de kijker kan zetten

   Verwijderen
 10. Wat een mooie stof-patroon combi! Maggie is idd fijn om te maken en sluit mooi aan. Soms krijg ik wel vreemde plooien ter hoogte van mijn oksels, maar ik draag mijn versies toch ook verdacht graag 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, inderdaad heel fijn om te dragen, ik denk dat ik de zwarte nog eens aandoe deze week

   Verwijderen
 11. Hele leuke t-shirts, ze staan je echt goed.
  Ik ben ook heel tevreden over de pasvorm van de BSD-patronen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …