Doorgaan naar hoofdcontent

Maggie from Bella Sunshine Design

For English scroll downEen longsleeve is een basic die iedereen wel in zijn kast heeft, degene die in mijn kast liggen beginnen toch wat te verslijten. Het was dus tijd voor wat uitbreiding, maar gewoon kopen dat zou maar saai zijn ;-). Ik plande dus een Raegan Raglan tijdens het naaiweekend, maar toen ik de oproep van BSD zag om de Maggie te naaien voor hun Sunday Sale besloot ik mijn planning te veranderen. Ik koos als eerste versie de top met 3/4 mouwen en liet hen beslissen welke neklijn (dit is de hoge neklijn)Dit stofje is een couponnetje dat ik enkele weken terug bij de stoffenmadam kocht, het lag er al enkele weken en ik liet het braaf liggen, maar als het er zo lang ligt dan is het voorbestemd toch? Ik moet trouwens zeggen dat het een superkwaliteit is.De tweede top is er eentje met lange mouwen gemaakt uit een stofje van Chat Chocolat, ik kocht het stofje bij Bobby Sewing in Boom. Naar mijn gevoel een winkeltje met een heel beperkt aanbod maar deze was in korting en vond ik heel mooi, dus er was duidelijk genoeg stof die dag ;-).I really needed some extra tops with long or 3/4 sleeves and I was actually planning to sew an extra reagan raglan from BSD this weekend, so when I noticed the call from BSD to sew the Maggie for the Sunday Sale by the end of Saterday (their Saterday, so Sunday for me), I decided to apply. I chose the top length and 3/4 sleeves and let them decide which neckline I needed to sew.

The fabric was already in my stash and only needed to be prewashed so I could start quite fast. On friday I left for a sewing weekend and this top was the first thing I made that evening together with a sweater for my husband (which will be blogged soon). This fabric was bought at de stoffenmadam, my favorite shop. It was a coupon that I ignored for some time. But before I went there in January I told myself that I was allowed to buy it if it was still there and it was.The second top was made on Saturday  after I had taken pictures of version 1. The fabric of this version is from Chat Chocolat, a Belgian brand. I bought the fabric at Bobby Sewing in Boom, a store not that far from where I live. They don't have a lot of fabric but this one I liked very much and it was on sale, so I was extra happy. I really like the quality of the fabric and the sparkling stars on it.

The pictures are taken by Caroline during our sewing weekend, such a pitty it was raining that day because it is actually a really nice environment to take pictures.

For those that are quick, the pattern is on sale during the Sunday Sale at BSD when you are a member, so join the facebook group and get the pattern.

PS: Yes I got a free copy of the pattern in exchange of my pictures, but what I write here is my honest opinion, I really like the fit and the fact that it is a good basic. 

Reacties

 1. Heel mooigedaan. En ik vind het een zeer mooi stofje, zo'n couponnetje kan je inderdaad niet laten liggen ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, couponnetjes zijn altijd een leuk excuus om stof te kopen ;-)

   Verwijderen
 2. Het model en de kleuren staan je supermooi! Basic maar makkelijk te combineren als het wat chiquer moet zijn. Deze zullen ook snel verslijten denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ze hangen al alletwee te drogen en dat een weekje na het maken dus dat wilt al wat zeggen

   Verwijderen
 3. eenvoud siert. Dit lijkt me een patroontje om meer te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ik kocht al twee extra stofjes hiervoor voor exemplaren met korte mouwen deze lente

   Verwijderen
 4. Heel mooie shirts, en absoluut niet “basic” !
  Precies ook lekker lang...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, inderdaad ze komen lang genoeg wat ik wel kan appreciëren zodat het niet omhoog kruipt

   Verwijderen
 5. Wel fijn als dat uit een couponneke gaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad zo weet ik nu ook dat ik veel minder stof nodig heb dan in de tabel staat 😉

   Verwijderen
 6. Wat een mooi T-shirtmodel! Het staat je echt goed! En zo'n basic is inderdaad altijd handig om in je kleerkast te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ik ben er heel blij mee, de wijdere modellen die je vaak ziet de laatste jaren zie ik wat minder graag (al zijn ze uiteraard wel mega comfortabel) dus ik was heel blij met deze

   Verwijderen
 7. Prachtige stofjes!
  Dat patroontje moet ik ook op mijn to sew lijst zetten. De Raegan stond er al op, maar deze zit er ook heel comfi uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker erbij zetten op je lijstje, de pasvorm is bij allebei heel leuk, de ene is gewoon een raglan en de andere een gewone ;-)

   Verwijderen
 8. Twee heel mooie T-shirts. De gebruikte stoffen zijn ook erg mooi en ze staan je geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat passen die T-shirts jou goed! Dat patroontje ga ik onthouden, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, altijd leuk als ik een onbekend patroontje in de kijker kan zetten

   Verwijderen
 10. Wat een mooie stof-patroon combi! Maggie is idd fijn om te maken en sluit mooi aan. Soms krijg ik wel vreemde plooien ter hoogte van mijn oksels, maar ik draag mijn versies toch ook verdacht graag 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, inderdaad heel fijn om te dragen, ik denk dat ik de zwarte nog eens aandoe deze week

   Verwijderen
 11. Hele leuke t-shirts, ze staan je echt goed.
  Ik ben ook heel tevreden over de pasvorm van de BSD-patronen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…