Doorgaan naar hoofdcontent

5 out of 4 May Blog tour

For English scroll down


Een paar maanden terug zag ik een oproep passeren voor een blogtour van 5 out of 4 patterns. Een kijkje op hun website leerde mij dat er wel een aantal patroontjes tussenzaten die ik wou uitproberen.

Ik kreeg uiteindelijk één van de patroontjes die ik heel graag wou proberen, een top die sommigen als bovenstuk aan het zwembad gebruiken maar die hier gebruikt zal worden om te sporten in de zomer. De top bestaat uit een BH-deeltje met daarboven een losser deeltje. Ik gebruikte hiervoor het restje van deze jurk.Ik stelde het naaien van deze top wat uit, na een eerste blik op de handleiding zag het er wat ingewikkeld uit. Maar toen ik mijn laptop erbij nam en alles stap voor stap volgde, bleek het heel goed uitgelegd te zijn. Wel niet een patroontje dat ik zonder handleiding zou maken (wat ik dus meestal doe het laatste jaar) maar zeker niet te moeilijk.

Toen ik de stofjes koos was ik overtuigd van mijn keuze, maar na het knippen zag ik het eventjes niet goedkomen, die combinatie. Gelukkig beterde dat al snel na een tussentijdse pasbeurt en was ik helemaal overtuigd toen alles afgewerkt was.

Door het mooie weer de laatste weken besteedde ik ietsje minder tijd achter mijn naaimachine, deze top werd dus gemaakt na die zalig warme dagen. Dat zorgde ervoor dat ik ook de foto's moest nemen met wat grijzer weer. Doordat het nogal druk was voor de wederhelft, trok ik er met statief en afstandsbediening op uit.Ik kreeg dit patroontje in ruil voor mijn bijdrage aan de blogtour, maar ik mocht wel eentje kiezen dat ik graag wou. Wat ik hier neerschrijf is nog altijd mijn eerlijke mening.

A few months ago I applied for the May blogtour of 5 out of 4 patterns. I could chose one of their patterns so I decided to go for something I would really wear. This Agility top is an ideal sportstop for summer. It has a sportsbra and tank top in one. You can also chose to make a sportsbra only or a dress. And for those who need it, you can make nursing options to. 

At first the instructions seemed really complicated to me so I postponed starting on this top. But when I followed the instructions step by step it was actually really clear. I also love it that although the measurements for the bands are present in the beginning, they are repeated when you need them, as if she knew that I didn't cut them together with the rest of the pattern pieces ;-).
Because the weather was so nice and warm half of April, I didn't spend a lot of time sewing, this top was made the end of April, so the pictures aren't that sunny. 

The other participants in the blogtour are:


5 out of 4 Patterns Summer’s Coming Blog Tour Schedule

Reacties

 1. Your top looks fantastic. I especially like the white and black printed fabric!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er een tof patroon uit. Moet ik eens gaan bekijken. De top staat je leuk, mooie stofcombinatie hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, een veelzijdig patroon want je kan ook een jurk maken of sportbh

   Verwijderen
 3. Toffe top! Zo'n top zou ik leuk gevonden hebben om te dansen, maar dat doe ik nu niet meer, dus ik vrees dat het ongebruikt in de kast zou blijven liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop als alle snot uit mijn hoofd is, wat meer te gaan sporten met deze top 😉 ik zeg hoop...

   Verwijderen
 4. Tof gemaakt en ideaal voor deze mooie dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke top! Patroontje dat ik ook wel wil maken. Maar zie precies nergens van wie het patroontje is. Of zie ik erover? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt. Het is van 5 out of 4 https://5outof4.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

de blogmeet swap

Gisterenavond was het weer zover, de blogmeet georganiseerd door Davina ging door. Het was de tweede keer dat ik erbij kon zijn en opnieuw heb ik daar zeker geen spijt van. Sarah en ikzelf waren deze keer verantwoordelijk voor het spel, we kozen voor een kort maar actief kennismakingsspelletje maar organiseerden ook een swap onder de aanwezigen. Om zelf ook te kunnen deelnemen stak Sarah alle namen in  namentrekken.be . Zo kwam het dat ik een pakje mocht maken voor Kristien (één van de zussen ). Toen ik haar fiche opendeed zag ik staan dat ze fan is van flamingo's. Nu wou het toeval dat ik net een tas gemaakt heb in een flamingostofje en nog wel wat restjes liggen had. Het stond dus al snel vast dat ik een ritstasje zou maken in deze stof. Maar zo'n leeg ritstasje dat vond ik toch maar wat leeg. The girls in uniform , brachten mij op een idee, zij maakten herbruikbare wattenschijfjes uit een oude handdoek en sweater. Dus dat deed ik ook, al gebruikte ik wel ge

breien door de mama

Zelf brei ik ook wel eens, maar mijn tempo ligt een pak lager dan dat van mijn mama. En ook de kwaliteit is bij haar nog net ietsje beter dan bij mij. Gelukkig krijg ik ook af en toe één van haar stukken voor in mijn kleerkast. Zo koos ik deze keer de roestkleurige Apilou medium voor een model uit het laatste veritas breiboekje. Apilou wol valt heel goed mee van prijs, zeker als je wacht tot er eens korting is. Dus ook deze trui is niet echt duur. Ik koos deze kleur omdat ik wel eens wat meer kleur wou in mijn kleerkast zonder te moeten inboeten op gemakkelijk combineren. De lengte is aangepast aan wat ik zelf aangenaam dragen vind, want te kort klopt in mijn ogen niet voor een lekker warme trui.  Intussen is mijn mama bezig aan hetzelfde exemplaar voor zichzelf. Foto's namen we nog eens op de Schorre, de lage zon gaf prachtige taferelen maar maakte het niet gemakkelijk om de trui deftig op foto te krijgen.