Doorgaan naar hoofdcontent

patroontest Rea Dress van Bel'etoileHet was alweer eventjes geleden dat ik meedeed aan een patroontest maar Bel'etoile heeft altijd al een speciaal plaatsje gehad in mijn naaihart. Toen ik haar nieuwste patroontje zag verschijnen, wist ik dat ik zo'n exemplaar in mijn kast wou.
Het is een patroontje dat zowel kan gedragen worden om te gaan werken, als op een vakantiedag. Voor deze versie ging ik in mijn stoffenkast shoppen. Ik koos er een soepelvallend stofje uit dat ik deze zomer kocht bij Madeline. Het had een Raven moeten worden, maar het bleef wat liggen wegens tijd tekort. Ideaal om nu wel in een mooi kleedje omgetoverd te worden.

Het stond sowieso vast dat ik voor de versie met V-hals en riempje zou gaan. Gewoon rechtdoor is iets minder mijn ding en ik heb al vrij veel stukken met ronde hals in mijn kleerkast.Door een deugddoend skireisje, kon ik pas inspringen vanaf versie 3 bij de test, maar daarom was het niet minder fijn. Het patroontje is (met riempje) helemaal mijn ding en ik ben blij dat ik dit stofje opgespaard heb. Nog een beetje te fris om hier nu al in buiten te komen, maar ik ben alvast klaar voor warmer weer. 


Ik kan jullie alvast verklappen dat dit niet de laatste Rea is die vanonder mijn naaimachine zal rollen (of intussen zelfs gerold is). Als ik nog wat gaatjes voor foto's vind, dan hou ik jullie zeker op de hoogte van het vervolg.

Ooh ja, voor ik het vergeet, dit is dus een volledig gratis patroontje, dus hup vlieg er maar in.

Isabel haar blogpost vind je hier en het patroontje via deze link.

Reacties

 1. Heel mooi, ik ben een beetje verliefd op het stofje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! en ik naai er zeker ook eentje, als ik ooit nog eens tijd vind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja tijd, dat zat er niet gratis bij ;-) zit gelukkig echt heel snel in elkaar

   Verwijderen
 3. Mooi, deze morgen ook naar de gratis shop geweest!
  Net zoals jij ga ik ook voor de V-hals gaan.
  Het zal een verademing zijn na het naaien van al die mondmaskers .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geniet van het naaien hiervan, zelfzorg is ook heel belangrijk dus eventjes rust en fun is nodig!

   Verwijderen
 4. Mooie stof! En goede keuze om hem met een riempje te dragen, staat je leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Zit ook als gegoten, ik ga alvast het patroon downloaden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zeker doen, moest het eventjes niet lukken, de server was wat overbezet geraakt dus met geduld komt het goed.

   Verwijderen
 6. Staat je erg mooi Delphine!
  Mijn figuur is niet zo vergevingsgezind als het om rechte jurken gaat, maar hé, misschien waag ik het wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon recht is ook zo mijn ding niet, enter het lintje ;-) En bedankt voor het complimentje.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…