Doorgaan naar hoofdcontent

pattern hack: Rea top
Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen.
Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.

Foto's nemen deed ik op een wandeling 's avonds na het werk, manlief was die dag thuis dus had ik mijn fotograaf bij. Na de wandeling deed ik de top niet meer uit, zalig zacht en comfortabel. Wel nog wat frisjes dus het zal nog wel eventjes duren eer ik die vaak kan dragen, zeker omdat onze bureau in de gang staat en er dus geen chauffage is. 


Reacties

 1. Ik vind hem top! (pun intended :p )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal iets voor jou om meteen de hack-mogelijkheden te zien in een nieuw patroontje. Dit zullen heel wat naaisters je nadoen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een simpel patroontje maar het biedt heel wat mogelijkheden, dit is een gemakkelijke variant die je gemakkelijk kan toepassen idd

   Verwijderen
 3. Mooi Delphine! Ik had nog zover niet gedacht maar je idee er een top van te maken is zeker goed gekozen. Ik vind het tevens een heel mooi stofje. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Bedankt! het zit echt snel in elkaar, zeker omdat je voor deze geen lint moet keren.

   Verwijderen
 5. Krijg er echt zin in om van het weekend ook een te maken. Erg leuk. Valt het een beetje op maat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is mijn gewone confectiemaat. In de matentabel val ik tussen twee maten in en dit is de kleinste daarvan. Het is natuurlijk een ruim modelletje maar dat hoort hier wel voor.

   Verwijderen
 6. Mooi stofje & mooie hack! Tof bij een spijkerbroek, naar met een net rokje ook heel mooi, denk ik zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ooh een rokje dat moet ik inderdaad ook eens checken als combinatiemogelijkheid.

   Verwijderen
 7. Wow, kei tof!! Die hack onthou ik, zo eentje wil ik ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zeker doen, want die zit echt snel in elkaar en is zalig om te dragen

   Verwijderen
 8. Heel mooi topje , ... die v hals lukt je goed .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan

lingerie maken: de Hanna Bralette

Aangezien ik niet het meeste geduldige karakter heb als het op zaken leren aankomt en ik vreesde dat we terug richting lockdown aan het gaan waren waardoor de lingerie lessen niet meer zouden doorgaan, kocht ik een pakketje bij Studio Costura voor de Hanna bh. Het was niet duur, maar dat merk je wel aan de kwaliteit van de stoffen. Nu om eens iets te testen is het natuurlijk wel ideaal.  Een bralette dat moest mij wel lukken zonder les dacht ik, zeker met een goeie handleiding erbij. Uiteraard ging het niet zonder slag of stoot want mijn machine vond de doorzichtige elastiek net iets te leuk om op te eten. Het gebeurt heel zelden dat ik op mijn Pfaff vloek maar dit was toch zo'n gelegenheid. Uiteindelijk bracht soluvlies redding.  Uiteindelijk smeet ik de boel aan de kant en maakte ik eerst deze twee slips voor ik verder ging met mijn poging tot het maken van een bralette.  Een mislukte steek losmaken van kant is een uitdaging, dus knipte ik dat stuk opnieuw. Er zat meer dan genoeg