Doorgaan naar hoofdcontent

zonder overlock


Toen deze groen joggingbroek af was en die op de strijkplank klaar lag voor foto's, lag dit stofje in de buurt. Het stofje werd aanvankelijk gekocht om er een kleedje uit te maken maar nu ik het zo samen zag, besloot ik om er een t-shirt uit te maken zodat ik het met de joggingbroek kon combineren (uiteraard gaat een combinatie met gelijk welke andere broek ook nog altijd).

Het patroontje dat ik koos, is de Maritiem top van The Eli Monster, ik mocht het enkele jaren geleden testen. Sindsdien bleef het patroontje wat liggen maar ik vond het toch altijd een tof stuk om te dragen.

Veel mensen zeggen altijd dat ik snel ben met stukken in elkaar stikken, wel ik ontdekte waarom. Deze top werd namelijk volledig op mijn naaimachine in elkaar gezet aangezien mijn overlock op onderhoud was. Wel da's toch een extreem verschil qua snelheid en om eerlijk te zijn ben ik ook minder tevreden met hoe de binnenkant eruit ziet. Ik blijf dus een grote overlockfan.


Het t-shirt hing al eventjes klaar om foto's van te nemen maar het kwam er niet echt van, dat corona hair was ook niet zo ideaal. Gelukkig mochten de kappers terug open en betekent een verlengd weekend extra tijd voor wandelingen.


Reacties

 1. Ik word helemaal vrolijk van dit shirtje. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ik ook eigenlijk wel, deze hangt nu te drogen maar ik vermoed dat die daarna snel terug gedragen zal worden.

   Verwijderen
 2. Dit is echt wel een tof shirtje: leuk stofje en een mooie halslijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een toppertje !
  Is de hals afgewerkt met een beleg ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Klopt, deze is afgewerkt met een beleg, ik heb die ook wel doorgestikt op de goeie kant zodat het wat beter blijft zitten.

   Verwijderen
 4. Dit is echt wel een mooi shirtje, leuk stofje en mooie halslijn en kapmouwtjes!

  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik heb nog een klein restje stof over waarvoor ik nog een projectje zal zoeken, zonde om het in de kast te laten liggen.

   Verwijderen
 5. oooh dat stofje!!! en ik kan mijn overlock ook echt niet missen... vreselijk als die dingen op onderhoud moeten ;) Leuk dat je hem terug hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt hé, onderhoud is helaas wel nodig om die langer in topconditie te houden en nu hij terug is merk ik pas wat een verschil het maakt, dus het was eens nodig.

   Verwijderen
 6. Heel mooi stofje, het maakt je blij ! De kleuren staan je ook prachtig. Als je deze tshirt draagt zal je waarschijnlijk veel mensen rondom jou een happy feeling geven!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …