Doorgaan naar hoofdcontent

slow sewing
Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit.
Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen. 
Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. 
Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto's dat stond maandag op de planning. Omdat het op een weekdag was, kon een verre locatie niet. Maar gelukkig zijn er meer dan genoeg mooie plekjes in de buurt.
 

Reacties

 1. Ik ken dat gevoel van halve paniek en drempelvrees als iets te ingewikkeld lijkt. Maar kijk, je onderschat jezelf! Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke top, dit is ee mooie aanvulling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, schoon! Komt uit de nieuwe Fibremood, niet? Ik zou deze ook wel willen naaien, maar ben bang dat hij nogal oversized gaat uitvallen (al eens slecht gevaren met Fibremood, dus nu waag ik mij daar eigenlijk niet meer aan ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik negeerde de matentabel en deed mijn zin 😇. Verder is dit bloesje wel ok qua oversized zijn, het valt losjes rond de taille en buik maar iets aansluitender bovenaan. Ik snap je gevoel wel want bij fibre mood negeer ik steevast de meeste patronen doordat ze meer oversized zijn en dat staat mij niet

   Verwijderen
 4. Wow super mooi! De vele stappen volgen meer dan waard! Alleen al zon ruffle netjes krijgen kost zoveel tijd... Ik heb altijd al spijt van mijn patroonkeuze op het moment dat ik er aan begin en ben er achteraf altijd blij mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Oh ja ik vind ruffles eigenlijk helemaal niet tof om te naaien, maar dit patroontje vond ik tof genoeg om nog eens te proberen ;-).

   Verwijderen
 5. Heel mooi gedaan! Ik vind het ook een heel leuk bloesje en het staat je heel goed. De rugzijde is minder mijn ding, maar das gewoon persoonlijk, doet niets terzake aan het feit dat je het heel mooi afwerkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wauw, die achterkant is zooo mooi! Jouw versie is overtuigender dan die in het boekje ;) knap!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan

lingerie maken: de Hanna Bralette

Aangezien ik niet het meeste geduldige karakter heb als het op zaken leren aankomt en ik vreesde dat we terug richting lockdown aan het gaan waren waardoor de lingerie lessen niet meer zouden doorgaan, kocht ik een pakketje bij Studio Costura voor de Hanna bh. Het was niet duur, maar dat merk je wel aan de kwaliteit van de stoffen. Nu om eens iets te testen is het natuurlijk wel ideaal.  Een bralette dat moest mij wel lukken zonder les dacht ik, zeker met een goeie handleiding erbij. Uiteraard ging het niet zonder slag of stoot want mijn machine vond de doorzichtige elastiek net iets te leuk om op te eten. Het gebeurt heel zelden dat ik op mijn Pfaff vloek maar dit was toch zo'n gelegenheid. Uiteindelijk bracht soluvlies redding.  Uiteindelijk smeet ik de boel aan de kant en maakte ik eerst deze twee slips voor ik verder ging met mijn poging tot het maken van een bralette.  Een mislukte steek losmaken van kant is een uitdaging, dus knipte ik dat stuk opnieuw. Er zat meer dan genoeg

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er