Doorgaan naar hoofdcontent

contrasten



Ik ben nog op zoek naar de exact goeie maat voor de Hanna bralette (al zijn ze tot nu altijd wel draagbaar wat mooi meegenomen is) dus wou ik graag nog eentje proberen. Een maatje groter deze keer. 

Aanvankelijk kocht ik de smalle band kant om te combineren met rode lycra, maar uiteindelijk vond ik het contrast met de donkerblauwe lycra meer mijn ding en koos ik daarvoor. Ook de stiksels deed ik in het rood. De bralette is gevoerd met blauwe mesh zodat ik geen twee lagen lycra zou hebben maar de naden wel kon wegwerken. 



Op de blog van studio costura staat een tutorial om aanpassingen te doen voor smalle band kant, maar daarvoor bleek deze net iets te kleine schulpjes te hebben. Dus ben ik maar gaan freestylen met de afwerking ;-).

Zo'n grijze dag verlof bleek ideaal om hiermee te beginnen, helaas was het wel zo'n dag waarop het tornmesje iets te vaak boven moest komen, maar uiteindelijk kwam het wel goed. Al kan ik zeggen dat een stretchsteek losmaken die gestikt werd in de exact zelfde kleur als de lycra, geen pretje is ...

De maat zit wel goed, comfortabeler dan mijn vorige versie, maar ik denk dat een combinatie van beide maten nog het beste zal zijn: cups in de grootste maat en de band in de smalste maat. Er komt dus zeker nog een versie aan zodat ik nog wat kan finetunen. 

Een setje is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende slip, in dit geval twee zelfs. Ik gebruikte twee keer het basispatroon maar ging telkens voor een andere afwerking. 




Voor de slip met de kant bovenaan heb ik alvast geleerd dat ik die een volgend keertje best net een beetje wijder neem, het past maar het gaat vrij moeilijk aan door de beperktere rekbaarheid. 



Ik rekende het eventjes uit en lingerie maken is echt wel goedkoper dan het kopen, voor 21.84 euro (ok ik heb het geluk dat ik dichtbij genoeg woon om geen verzendkosten te moeten betalen) heb ik een bralette en twee slips. Ik heb alle materialen aan volle prijs gerekend, ook al heb ik van de mesh waarmee ik gevoerd heb nog over, je zou dus kunnen stellen dat ik net onder de 20 euro uitkom hiervoor. Voor enkele sets ben ik aan het bijhouden hoe vaak deze deze gedragen kunnen worden voor ze verslijten, want goedkoop is pas een goeie koop als het ook duurzaam is natuurlijk. 

Reacties

  1. Jij hebt de smaak écht te pakken hé. Stikken in een contrastkleur, dat durf ik nog niet aan. Weer een mooi setje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Ik ben inderdaad verkocht, zeker omdat ik graag nog dingen wil bijleren en aanpassen. En dat contrasterend stiksel, wel dat vond ik het voordeel van lingerie, had het mislukt dan had niemand dat gezien 😅

      Verwijderen
  2. Chique dingen ! Ziet er ook comfortabel uit .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Zeker en vast comfortabel, beugel bh´s maken lukt me intussen ook maar in de zetel hangen hiermee is wel beter

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

Blogtour: Tamarillo van Cherry designs

De blogmeet dat is echt iets tof, een hele avond tetteren met gelijkgestemde zielen, gegarandeerd een succes. Ik denk dat onze mannen maar al te content zijn dat we dat tetteren op een ander gaan doen, want meer dan 30 vrouwen samen dat moet toch wat lawaai geven ;-). Bij de blogmeet horen ook buitenkansjes en dit was er eentje van. Stephanie, beter gekend als Juffrouw Kersjes , deed ons een metertje tricot uit haar webshop cadeau om haar nieuwe patroontje uit te maken. Aangezien ik mezelf al ingeschreven had voor de testronde van dit patroontje (en het heel spijtig vond dat ze mijn maat niet meer nodig had) ging ik hier graag op in. Ik klikte haar webshop open en koos voor tricot, het eerste stofje dat ik toen zag, sprak mij zo aan dat ik zelfs niet meer verder zocht. Het is er eentje van Art Gallery. Echt een hele mooie kwaliteit, echt heel zacht! Na het wassen ziet het zwart er wel een beetje pluiziger uit, ik heb dat wel vaker met zwart/wit stofjes, mensen met wasti

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.