Doorgaan naar hoofdcontent

zelfgebreide sokken

 
Nu ik terug wat vaker aan het breien ben wou ik graag nog eens sokken proberen (mijn eerste paar 'echte' sokken kan je hier zien, na een herstelbeurt enkele dagen terug zijn ze trouwens terug perfect draagbaar).

Ik besloot om eens sokken voor mijn wederhelft te proberen, de wol kocht ik bij de breiboerderij, het is self striping garen, maar vrij subtiel. Halfweg de bol zit een stukje ongekleurd garen zodat je weet waar je aan je tweede sok moet beginnen om ongeveer dezelfde sok te bekomen. 

Het patroontje dat ik koos is er eentje van een KAL van wolplein, ik ben echt wel tevreden van zowel van de maat als van de uitleg, enkel de teen zou ik liever anders afgewerkt zien een volgend keertje.

 

De sokken waren als kerstcadeau bedoeld, maar na uuuuren breien twijfelde ik halfweg de eerste sok of het wel zou passen en heb ik mijn plan opgebiecht zodat hij kon passen.

Ik kreeg ze wel op tijd af om ze nog als kerstpakje af te geven. Nu afwachten of ze vaak en graag gedragen worden.
Als je ze graag eens op een bewegend beeld ziet, check dan zeker even mijn youtube podcast (als je je daar abonneert dan ben je ook direct op de hoogte van nieuwe afleveringen). 

Reacties

  1. Oh dit vind ik echt superleuk. De wol is tof, met die streepjes, en ziet er mega zacht uit. Ik hoop dat hij ze vaak gaat dragen, en zou mij ook wel eens aan sokken willen wagen. We zien wel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij draagt ze momenteel van zodra ze uit de was zijn, lichte kleurtjes voor de wolwas worden hier momenteel niet zo frequent gewassen wegens winter en donkere kleuren dus dat speelt ook mee. Ik vind sokken breien leuker dan ik dacht dat ik het zou vinden eigenlijk.

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

If life gives you lemons, make a weekend slipover

Onlangs sloeg ik mijn voet om tijdens de sportles, een tripje naar de spoedafdeling later kwam ik thuis met mijn voet in een spalk, de plannen voor het weekend vielen dus in het water.  Na een gesprekje met een rode kruis collega (die ook breit en naait) besloot ik om een breipatroontje te kopen voor dat weekend, eentje die vrij haalbaar was op een weekend (of bij uitbreiden nog enkele avonden) en wat we mij toch wat afleiding zou geven. Ik kocht zo de weekend slipover van Petite Knit. Mijn eerste patroontje dat top down gebreid wordt op een rondbreinaald.  Wol had ik nog liggen, vorig jaar kocht ik deze wol bij Veritas, maar die bleef wat liggen. Ik kreeg vorig jaar van mijn schoonmoeder ook een set met verwisselbare rondbreinaalden en kon dus direct aan de slag.  Ik kan alvast zeggen dat ik verkocht ben aan het breien op rondbreinaalden, het voordeel is dat je direct de voor-en achterkant breit en dus niet nog eens opnieuw van nul moet starten. Het gebruik van de kleinere rondbreinaa

een snel breiprojectje tussendoor

Zoals je hier al kon lezen kreeg ik van mijn man voor mijn verjaardag een breiboekje (en een bon voor wol maar die was al op ;-) ), in het boekje stond ook een patroontje voor een omslagdoek/sjaal. Ik vond deze echt wel tof, alleen had je volgens het boekje 700 g garen nodig en dat kwam vrij duur uit. Gelukkig zijn er bij Veritas af en toe leuke acties, zo was er onlangs eentje 3+1 gratis op breiwol, ideaal dus. Ik kocht onder andere 7 bollen van de chunky wool van Rico Designs in oker. Deze sjaal wordt op 12 mm naalden gebreid met een dubbele draad, toen ik zo 4 bollen verwerkt had leek de sjaal mij al meer dan groot genoeg en besloot ik om af te kanten.  Het patroon zelf is simpel, ribbelsteek met periodiek meerdere om zo de driehoek te bekomen, ideaal om tussendoor wat brei podcasts te beluisteren. Ik ontdekte er zo enkele die ik tof vond, wel allemaal uit de UK, dus moest je er nog vanuit andere landen weten, laat dan zeker iets weten in de comments hieronder. Mijn persoonlijke fav

exact wat ik zocht

 Ik maakte de laatste jaren relatief veel 'gewone' sweaters maar vond precies nergens het juiste patroon voor een vest met een kap en een rits. Nochtans iets wat ik vroeger vaak kocht in de winkel. Ik maakte vorig jaar nog dit exemplaar , maar dat is vrij kort en los naar mijn smaak, al wordt die wel graag en vaak gedragen thuis.  Toen ik deze zomer een standaard boekhandel binnenstapte en in een ottobre exact zag wat ik zocht, besloot ik om het boekje mee te nemen en mijn aversie voor het tijdschrift te negeren.  Uiteindelijk werd het een lange termijn projectje, het patroontje werd ergens in augustus overgetekend, iets erna werd het stofje geknipt en een verstuikte voet en doctoraatsverdediging later werd het dan eindelijk in elkaar gezet.  Ik deed wat mijn eigen goesting bij het in elkaar zetten, zo dubbelde ik de kap ipv af te werken met rekbare biais en werden ook de zomen gewoon gezoomd. Dit punta stofje was in mijn ogen geen goeie match met een sportievere afwerking met