Doorgaan naar hoofdcontent

de Evie sweater van the little knitter
 Het is helaas weer een maand geleden dat ik hier een berichtje plaatste, shame on me, maar life happens en ik steek momenteel iets meer tijd in mijn youtube kanaal.

Maar er werd vanalles gebreid en deze sweater wou ik zeker met jullie delen. Ik kreeg namelijk de kans om deze sweater te test breien en dat verdient wel een berichtje.

De sweater is zoals je kan zien oversized, maar daardoor ideaal voor een dagje thuiswerken in de winter. Het is de eerste keer dat ik een circular yoke gemaakt heb en tegelijk ook de eerste keer dat ik een draad mohair combineerde met een ander garen. 
Het garen is drops nepal gecombineerd met drops kid silk mohair. Drops nepal is alpaca gecombineerd met wol en drops kid silk is zoals de naam zegt silk en mohair. De combinatie geeft een stofje dat warm is zonder overdreven warm te zijn voor binnen (wat bvb bij deze wel het geval is).

Wat heb ik geleerd tijdens het breien van deze sweater? Dat ik de super stretchy bind off totaal niet mooi vind en het maken van een circular yoke.


Ik zal dit patroon nu niet direct opnieuw breien omdat ik maar 1 stuk nodig heb dat zo oversized is maar het werd wel enorm vaak gedragen dus zeker een winnaar. De combinatie van garens zal ik wel nog vaker gebruiken want het is heel erg betaalbaar (ergens rond de 36 euro voor deze trui). 


Neem zeker een kijkje op de ravelry pagina van the little knitter voor het patroontje en op mijn youtube kanaal voor een special episode over deze sweater. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

If life gives you lemons, make a weekend slipover

Onlangs sloeg ik mijn voet om tijdens de sportles, een tripje naar de spoedafdeling later kwam ik thuis met mijn voet in een spalk, de plannen voor het weekend vielen dus in het water.  Na een gesprekje met een rode kruis collega (die ook breit en naait) besloot ik om een breipatroontje te kopen voor dat weekend, eentje die vrij haalbaar was op een weekend (of bij uitbreiden nog enkele avonden) en wat we mij toch wat afleiding zou geven. Ik kocht zo de weekend slipover van Petite Knit. Mijn eerste patroontje dat top down gebreid wordt op een rondbreinaald.  Wol had ik nog liggen, vorig jaar kocht ik deze wol bij Veritas, maar die bleef wat liggen. Ik kreeg vorig jaar van mijn schoonmoeder ook een set met verwisselbare rondbreinaalden en kon dus direct aan de slag.  Ik kan alvast zeggen dat ik verkocht ben aan het breien op rondbreinaalden, het voordeel is dat je direct de voor-en achterkant breit en dus niet nog eens opnieuw van nul moet starten. Het gebruik van de kleinere rondbreinaa

een snel breiprojectje tussendoor

Zoals je hier al kon lezen kreeg ik van mijn man voor mijn verjaardag een breiboekje (en een bon voor wol maar die was al op ;-) ), in het boekje stond ook een patroontje voor een omslagdoek/sjaal. Ik vond deze echt wel tof, alleen had je volgens het boekje 700 g garen nodig en dat kwam vrij duur uit. Gelukkig zijn er bij Veritas af en toe leuke acties, zo was er onlangs eentje 3+1 gratis op breiwol, ideaal dus. Ik kocht onder andere 7 bollen van de chunky wool van Rico Designs in oker. Deze sjaal wordt op 12 mm naalden gebreid met een dubbele draad, toen ik zo 4 bollen verwerkt had leek de sjaal mij al meer dan groot genoeg en besloot ik om af te kanten.  Het patroon zelf is simpel, ribbelsteek met periodiek meerdere om zo de driehoek te bekomen, ideaal om tussendoor wat brei podcasts te beluisteren. Ik ontdekte er zo enkele die ik tof vond, wel allemaal uit de UK, dus moest je er nog vanuit andere landen weten, laat dan zeker iets weten in de comments hieronder. Mijn persoonlijke fav

exact wat ik zocht

 Ik maakte de laatste jaren relatief veel 'gewone' sweaters maar vond precies nergens het juiste patroon voor een vest met een kap en een rits. Nochtans iets wat ik vroeger vaak kocht in de winkel. Ik maakte vorig jaar nog dit exemplaar , maar dat is vrij kort en los naar mijn smaak, al wordt die wel graag en vaak gedragen thuis.  Toen ik deze zomer een standaard boekhandel binnenstapte en in een ottobre exact zag wat ik zocht, besloot ik om het boekje mee te nemen en mijn aversie voor het tijdschrift te negeren.  Uiteindelijk werd het een lange termijn projectje, het patroontje werd ergens in augustus overgetekend, iets erna werd het stofje geknipt en een verstuikte voet en doctoraatsverdediging later werd het dan eindelijk in elkaar gezet.  Ik deed wat mijn eigen goesting bij het in elkaar zetten, zo dubbelde ik de kap ipv af te werken met rekbare biais en werden ook de zomen gewoon gezoomd. Dit punta stofje was in mijn ogen geen goeie match met een sportievere afwerking met