Doorgaan naar hoofdcontent

de Evie sweater van the little knitter
 Het is helaas weer een maand geleden dat ik hier een berichtje plaatste, shame on me, maar life happens en ik steek momenteel iets meer tijd in mijn youtube kanaal.

Maar er werd vanalles gebreid en deze sweater wou ik zeker met jullie delen. Ik kreeg namelijk de kans om deze sweater te test breien en dat verdient wel een berichtje.

De sweater is zoals je kan zien oversized, maar daardoor ideaal voor een dagje thuiswerken in de winter. Het is de eerste keer dat ik een circular yoke gemaakt heb en tegelijk ook de eerste keer dat ik een draad mohair combineerde met een ander garen. 
Het garen is drops nepal gecombineerd met drops kid silk mohair. Drops nepal is alpaca gecombineerd met wol en drops kid silk is zoals de naam zegt silk en mohair. De combinatie geeft een stofje dat warm is zonder overdreven warm te zijn voor binnen (wat bvb bij deze wel het geval is).

Wat heb ik geleerd tijdens het breien van deze sweater? Dat ik de super stretchy bind off totaal niet mooi vind en het maken van een circular yoke.


Ik zal dit patroon nu niet direct opnieuw breien omdat ik maar 1 stuk nodig heb dat zo oversized is maar het werd wel enorm vaak gedragen dus zeker een winnaar. De combinatie van garens zal ik wel nog vaker gebruiken want het is heel erg betaalbaar (ergens rond de 36 euro voor deze trui). 


Neem zeker een kijkje op de ravelry pagina van the little knitter voor het patroontje en op mijn youtube kanaal voor een special episode over deze sweater. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

If life gives you lemons, make a weekend slipover

Onlangs sloeg ik mijn voet om tijdens de sportles, een tripje naar de spoedafdeling later kwam ik thuis met mijn voet in een spalk, de plannen voor het weekend vielen dus in het water.  Na een gesprekje met een rode kruis collega (die ook breit en naait) besloot ik om een breipatroontje te kopen voor dat weekend, eentje die vrij haalbaar was op een weekend (of bij uitbreiden nog enkele avonden) en wat we mij toch wat afleiding zou geven. Ik kocht zo de weekend slipover van Petite Knit. Mijn eerste patroontje dat top down gebreid wordt op een rondbreinaald.  Wol had ik nog liggen, vorig jaar kocht ik deze wol bij Veritas, maar die bleef wat liggen. Ik kreeg vorig jaar van mijn schoonmoeder ook een set met verwisselbare rondbreinaalden en kon dus direct aan de slag.  Ik kan alvast zeggen dat ik verkocht ben aan het breien op rondbreinaalden, het voordeel is dat je direct de voor-en achterkant breit en dus niet nog eens opnieuw van nul moet starten. Het gebruik van de kleinere rondbreinaa

Een citytripje Boedapest

Toen ik op het werk hoorde dat ik op congres moest/mocht naar Hongarije en daarvoor op Boedapest moest vliegen, leek het mij de ideale gelegenheid om deze stad ook eens te verkennen. Daarom vertrok ik enkele daagjes vroeger (don't worry, het hotel enz heb ik tijdens die tijd netjes zelf betaald) samen met mijn wederhelft op citytrip. Omgekeerd (eerst congres dan reis, had leuker geweest maar dat kwam niet uit in de planning). Boedapest is een stad waar ik voordien niet zoveel van wist qua geschiedenis. Het is wel iets wat je merkt als je op citytrip gaat vind ik. Toen we naar Rome of Athene gingen was het veel gemakkelijker om wegwijs te raken in de cultuur en monumenten omdat het zaken zijn die ik uitgebreid in de lessen geschiedenis gezien had. Op zich hadden we wat pech met onze gekozen data, de nationale feestdag viel erin. Wat betekende dat zowat alles op maandag gesloten was en dat nadat er al een aantal zaken hun wekelijkse sluitingsdag hadden gehad op zater

problemen zijn er om op te lossen

De Theo van zonen09 zagen jullie hier al vaak verschijnen dus je zou denken dat ik die blindelings kan maken. En inderdaad de handleiding heb ik niet meer nodig, tenzij je mij in een zaal vol leuke madammen zet... Dat is wat er gebeurde op de naaidag die Davina in januari organiseerde. Ik was zo geconcentreerd aan het tetteren met Kelly dat ik mijn beleg vergat aan te stikken. Uiteraard zag ik dat pas nadat de schoudernaden al gesloten en doorstikt waren... de kraag hing er trouwens ook al half aan. De kraag losmaken dat zag ik nog zitten maar die schouders losdoen was er teveel aan, ik besloot dus om deze keer een knopenpad te voorzien. Maar omdat aanpassingen en tetteren geen goeie combinatie bleken, heb ik de boel maar aan de kant gesmeten tot een volgend keertje. Het knopenpad is zeker niet perfect maar het hemd is draagbaar en dat is wat telt. Bij deze is het eerste stuk voor de lente van 2018 een feit. Het op de foto krijgen was een ander paar mouwen, te ko