Doorgaan naar hoofdcontent

Blogtour: Susanne in black and whiteDat er snel een tweede Susanne zou komen, dat stond vast. Welke versie ik daarvoor zou kiezen niet. Toen Madeline De Stoffenmadam terug open ging, postte ze een foto van prachtige zwart wit stofjes voor een betaalbaar prijsje op haar facebookpagina. Ik was onmiddellijk verkocht. Zo'n volledig stofje leek mij misschien iets te pyjama-achtig op mijn leeftijd maar gecombineerd met een zwarte french terry, ideaal voor de Susanne. De stofjes werden besteld maar het duurde nog eventjes voor ik ze kon ophalen. Dat deed ik op de officiële opening van de Madeline 2.0 . Ik kocht uiteraard ook nog iets anders (al bleef ik wel heel braaf want het blijft mijn bedoeling om vooral uit mijn voorraad te naaien).
De stofjes verdwenen in de wasmachine en wat daaruit kwam is echt super. Het zwart/wit tricotje is suuuuuuuperzacht geworden. Ik bestelde dus al een tweede printje uit deze reeks voor een kleedje.

Even before my first Susanne was finished I decided to make more than one. But it was difficult to chose which one  ;-). When my favorite fabric store opened again, I saw a picture on facebook of some stunning black/white fabric. So I bought it...
I combined it with a black french terry to avoid the pyjamas look. Because of the combination of two fabrics I pre-washed them and waw what a super soft fabric, I cannot stop touching it. (I already bought another one to make a dress).Twee weken geleden postte Marte een blogberichtje over hoeveel werk er in een nieuw patroon kruipt, dit motiveerde mij om mij nog eens te amuseren met één van haar patroontjes. Ik had nood aan een avondje naaien waar ik snel voldoening uit kon halen. Wel dit projectje is daar echt geschikt voor. Ik knipte de stof op minder dan een half uurtje en lockte daarna de cardigan in elkaar op iets minder dan 1.5 uur. Hij kon zelfs helemaal af geweest zijn maar op vrijdagavond was ik toch wat te lui om mijn naaimachine nog boven te halen voor de zomen, dus werd dit een werkje voor op zaterdag.
Deze keer koos ik voor de lange versie met gedubbeld voorpand en beleg. Een volgende keer zal ik de lange versie een 5tal cm korter maken zodat mijn handen nog gemakkelijker in de zakken passen (korte armpjes).

Two weeks ago Marte wrote a blogpost about the effort it takes to design a new pattern and how she gets motivated by seeing our results. So I decided to have some fun with one of her patterns to support her. On top of that, I really needed some sewing therapy with a quick project. This cardigan is a really fast project, I was able to finish it in less than 1.5 hours. So if you want instant happiness, this is the project of your dreams.
This is the long version of the cardigan. Next time I will shorten it 5 cm in order to have easier access to the pockets (short arms).
Een Susanne naaien dat gaat snel, foto's nemen dat duurt hier doorgaans wat langer. Zeker nu ik probeer om mooiere blogfoto's te maken (of laten maken in dit geval). Gelukkig deed de lente zijn intrede en vond ik deze mooie muur bij ons in de buurt.

I am trying to have better blog pictures, so I waited for a sunny day. The only disadvantage of a sunny day is that I really struggle to keep my eyes open.

Ik ben in ieder geval heel tevreden met het resultaat en zie overal Susannes in ;-). Er zullen dus zeker nog versies volgen.
Ik ben trouwens in een compagnie M periode, een Louisa en eerste Susanne werden onlangs geblogd (en daarvoor een Lila Jumpsuit) maar ook een Lotta ligt hier nog klaar om afgewerkt te worden.

Jullie kunnen nog steeds tem 20 maart genieten van 10% korting op dit patroon met de code SUSANNE10.


I am really pleased with this Susanne and have lots of inspiration for more versions.
Currently I'm having a compagnie M sewing period, you could already see a Lila Jumpsuit, Louisa dress and my first Susanne and I am planning to finish a Lotta soon.


You can still buy this pattern with a 10% discount with the code SUSANNE10.

Reacties

 1. Heel mooie versie en weer een superpatroon van Marte !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke stoffencombinatie. En zwart, dat past overal bij, dus je kan hem lekker veel dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn idee, op een felgekleurd kleedje lukt perfect. En dat is goed want ik vergeet vaak om basics te maken ;-)

   Verwijderen
 3. Dit vind ik zo'n ontzettend mooie Susanne cardigan!! En wat een mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.