Wat vooraf ging: de testversie(s)Sommige kledingstukken maak ik zonder een voorgaande testversie, dat geldt voor de meeste stukken in tricot. Dat geeft wel een beetje mee enz ;-).
Andere stukken in katoen verdienen toch een testje voor ik in 'goeie' stof durf knippen. Om die reden kocht ik vorig jaar dit stofje met kersjes bij Madeline De Stoffenmadam. Als ik mij niet vergis dan stond deze aan 5 euro per meter. Je ziet het verschil wel in kwaliteit met de 'normaal geprijsde' stofjes (want van die duurdere blijf ik af, die belanden hier toch maar in de kast, wegens knipangst), maar voor dit doeleinde zijn ze perfect.

Ik zag een retrobloesje in een knipmode staan dat ik wel nog eens wou proberen, maar zo'n mooi aansluitend model daar moet toch wat aan gefoefeld worden ;-). Ik begon dus in dit stofje, het is een testversie dus ook de versteviging liet ik achterwege waardoor de kraag en knopenpad niet helemaal perfect zijn, maar je weet wel, testje ;-).

Al bij al ben ik redelijk tevreden van deze versie, alleen de lengte moest zeker aangepast worden. Bovenaan was ik tevreden. De strik is niet overdreven maar toch een leuk detail.
Ik heb er in ieder geval een leuk bloesje bij voor op vrije dagen (niemand die zegt dat je dan altijd in onesie moet rondlopen hé, al is dat laatste ook wel leuk). Foto's bij daglicht heb ik helaas niet, het bloesje zit nu in de was vandaar.

Waarom schrijf ik een blogberichtje over een teststuk dat niet helemaal top is (in tegenstelling tot bvb deze jurk, waar ik al helemaal tevreden over was). Ik wil namelijk een realistisch beeld scheppen, ik ben geen tovenaar die plots alles op de juiste maat tevoorschijn tovert. Dus aan iedereen die al eens gefrustreerd is, don't worry ik ook ;-).

(voor dit bloesje probeerde ik trouwens de donna uit lmv waar ik absoluut niet tevreden over was..., dus ook dat komt voor).

Normaal gezien zou ik direct overgaan naar de 'echte' versie, maar aangezien deze bedoeld was voor 'the battle of the blogs' durfde ik dat toch nog niet. Ik koos dus een tweede stofje uit mijn voorraad om nog wat mee te experimenteren. Deze keer durfde ik wel een stofje van cotton and steel nemen, dat ik bij cas en nina kocht. Ik verlengde de boel en knipte het knopenpad afzonderlijk om plaats te sparen in de breedte. Nu verstevigde ik wel want deze versie is wel degelijk als 'te dragen' versie bedoeld.
De aandachtige lezer merkte natuurlijk al op dat de sluiting van bloesje 2 op de 'mannenmanier' gaat, tja iets met 'ik ga nog snel die knoopsgaten maken voor ik de strijk doe'... Soit, ik zal het dragen, juiste sluiting of niet.

De tweede versie droeg ik al voor een avondje uit en een dagje opleiding voor het werk. De kwaliteit van de cotton and steel is ook echt zalig.


De definitieve versie kon je hier al bewonderen.

Helaas ben ik er niet bij voor de volgende ronde van the battle of the blogs, maar ik heb er wel een hele leuke ervaring en outfit bij. Dus ik ben heel blij (en vereerd) dat ik er bij mocht zijn. Bedankt Deborah voor de kans en veel succes aan de bloggers die door zijn. 

stofjes: Madeline De Stoffenmadam en Cas en Nina
patroon: knipmode

Reacties

 1. Mooi hoor. Ook die met kersjes. Op een jeans in de zomer staat dat super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Hij zal zeker gedragen worden maar doordat hij een beetje te kort is zal ik moeten zien bij welke jeans er niet teveel bloot komt ;-)

   Verwijderen
 2. Allebei leuk geworden, vooral de tweede!
  Jammer dat je niet door bent, ik had het je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! van die tweede ben ik inderdaad heel tevreden, dat wordt er eentje dat ik zelfs op congres zal meenemen deze zomer

   Verwijderen
 3. Ik vind de testversies ook leuk :)
  Ik heb ook zo een bloesje gemaakt dat te kort komt (een patroon voor mensen met een kort bovenlijf denk ik :p) en ik draag dat met een highwaisted rokje en stop het bloesje er in. Perfecte oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt!
   hihi een ideaal excuus om een rok te maken ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie