Doorgaan naar hoofdcontent

Spetses 2016
Bij het plannen van onze reis voor 2018 (Kreta voor de geïnteresseerden) kwam ik tot het besef dat de reis naar Griekenland van 2016 nog niet op de blog verscheen.
Het was een onverwachte reis aangezien ik voor het werk een cursus moest/mocht volgen op het Griekse eiland Spètses. Don't worry ook ik moest opzoeken waar dat lag toen ik het bericht kreeg.

We besloten dan maar om aansluitend een vakantie in Griekenland te nemen waarvan 3 dagen op het eiland en 3 dagen in Athene.Om op het eiland te geraken ben je wel eventjes onderweg, eerst vliegen op Athene dan daar een overnachting en daarna een boottripje van een paar uur naar het eiland, onderweg kom je het bekendere eiland Hydra tegen. Er is ook de snellere optie om met de taxi tot Costas te gaan en daar een speedboot te nemen maar veel van degene die die optie namen waren veel geld kwijt en nog eens misselijk ook. 

Het eiland zelf is klein maar voor een groot deel nog ongerept. Je hebt een grote weg die rond het eiland gaat en één klein stadje (Dapia) waar je ook aankomt met de boot. Het stadje zelf heeft alles wat je nodig hebt, kleine supermarktjes, buurtwinkeltjes, souvenirs, lokale producten, een apotheek, restaurantjes en hotels uiteraard.Tijdens de cursus verbleef ik in een hotel een klein beetje buiten het centrum maar nog vlot te voet te doen. Voor ons hotel was een klein winkeltje met een superlief Grieks vrouwtje waar je voor extreem weinig geld flesjes water en lekkere limonade kon kopen. Op de duur vroeg ze zelfs wanneer we pauze hadden tijdens de cursus om speciaal voor ons open te doen, dit was dan ook een dagelijks uitstapje. 
Het voordeel aan zo'n cursus is dat je de omgeving op een totaal andere manier leert kennen, meer praktisch dan dat je op zoek bent naar dingen die er te zien zijn.
Zo liep ik toen al wel eens tot aan het stadje en keek ik rond in de kleine winkeltjes maar kocht ik er nog niets.Na de cursus kwam mijn wederhelft ook naar het eiland en verbleven we in een ander hotel. Eentje dat ik zeker zou aanraden, heel mooie kamers, enorm vriendelijke bediening en een lekker en uitgebreid ontbijt.
We maakten toen ook een tochtje met de mountainbike over het eiland (dit kan op een halve dag ;-) ), lagen wat aan het zwembad en gingen nog eens tussen de winkeltjes wandelen (waar we nu wel iets kochten). We vonden er zelfs een museum om wat cultuur op te snuiven.Op de eerste avond gingen we eten in een lokaal restaurantje, romantisch aan het water gelegen en dat voor heel weinig geld. De zonsondergang boven de zee maakte het plaatje compleet.Spètses is een eiland waar ik waarschijnlijk niet meer terugkom maar eentje dat zeker en vast mijn hart gestolen heeft door de rust die het uitstraalt, je vindt er niet het griekenland met de oude Griekse ruïnes zoals in Athene maar de natuur maakt het meer dan goed.Het vervolg van de reis in Athene lees je binnenkort op de blog.

Reacties

  1. Oh, dat ziet er mij een heerlijk plekje uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was het ook echt, zeker na een week cursus deden de extra daagjes ontspanning deugd. Griekenland heeft er toch mijn hart gestolen

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.