Doorgaan naar hoofdcontent

knippen-stikken-dragen


Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen. 
De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.


Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....

La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik moet maken, wat altijd fijn is. Want zo wordt het een projectje zonder al te veel stress. Eentje dat ik gewoon op een avondje in elkaar kan zetten tussen alle moetjes door. Zo knipte en stikte ik alles hiervan op één avondje. La maison victor betekent ook standaard wat verlengen, deze keer volstond 10 cm om een voor mij comfortabele lengte te bekomen. Het nadeel aan er direct willen invliegen is dat je je moet behelpen met wat je in huis hebt. Aangezien ik geen rekbare biais in huis had in een bijpassend kleurtje, besloot ik om de halslijn gewoon twee keer om te plooien en vast te stikken. 

De trui werd de avond nadien op foto vastgelegd en wordt vandaag al gedragen. Een stuk waar ik me comfortabel in voel en dat dus graag gedragen zal worden.Ik had deze keer de indruk op social media dat veel mensen de nieuwe LMV nogal oubollig vonden. Ik zal mezelf dan maar als oubollig beschouwen want ik heb nog wel enkele patroontjes op mijn to sew lijstje staan uit deze editie. Nu alleen nog tijd vinden om erin te vliegen. 

Reacties

 1. Een heel draagbaar stuk. Naar gelang de rest van je outfit kan je gaan voor casual, zomers of feestelijk. Met dat stofje en model kan je alle kanten uit. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Dit is mijn 'doodnormale werkdag op bureau' combinatie ;-) zoals ik hem vandaag draag. Straks is het sportdag dus dan wordt het met sportbroek onder

   Verwijderen
 2. Heel mooi, Delphine! Tof patroontje 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die staat ook op mijn lijstje als één van de komende projectjes. Morgen als traktaat voor mijn eigen verjaardag naar de stoffenbeurs in brugge en zien voor stof hiervoor (hoewel ik thuis ook al eentje liggen heb die in aanmerking komt) :)

  En idd, ik heb toch ook wel een paar dingen die ik wil maken uit deze editie, ik snap ook de heisa niet op het oubollige op social media. Sowieso zijn er altijd dingen die ik ook wel "oubolliger" vind, maar deze is een goede mix van nieuw en oubollig zodat het voor elk wat wilds is toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkige verjaardag!
   Ik vind het ook een mooie mix, vooral ook stukken die jaren kunnen gedragen worden, want hip mag dan leuk zijn, ik maak ook wel graag kledij die ik volgend jaar ook nog aan kan.

   Verwijderen
 4. Amai, zo snel !! Heel mooie sweater !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai zeg, sneltrein! Alweer een toffe creatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Ik vind deze LMV juist ook weer heel leuk. Dus ik doe lekker oubollig met je mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik trek me niet al te veel aan van hip of oubollig, ik maak wat ik zelf plezant vind. De vorige editie vond ik niet zo super, maar in deze staan er wel een paar dingen die ik wil maken. Het is tegelijk ook de laatste editie van mijn abonnement (ik vernieuwde niet, ik heb teveel tijdschriften liggen waar ik nog niets mee deed en ga die eens EERST aanpakken).

  Maar mijn vertellement gaat voorbij aan jouw maaksel natuurlijk; mooi Delphine, perfect voor werkendag of als de zon toch niet zo goed meewil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik trek mij normaal ook niet aan wat een ander vind maar nu viel het mij op. En dat van die boekjes die hier al liggen, wel ik ken dat precies, er is altijd minder tijd dan boekje 😉

   Verwijderen
 8. Ik zag je foto al in de LMV Facebook groep en dacht wat ben je snel! Hier is het geheim verklapt haha! Ik kreeg m’n LMV pas in de bus (Nederland) op de dag dat jij de foto postte. De trui is heel mooi! Veel plezier ermee!
  Ik ben van de mensen die deze LMV tegen vond vallen, al vond ik twee patroontjes erg leuk. Deze trui en de regenjas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De regenjas vind ik ook heel leuk, alleen heb ik niet echt een nieuwe regenjas nodig, dus die komt op de 'ooit' lijst terecht.

   Verwijderen
 9. Snel ben je zeker en ook erg productief. Deze is ook weer zo leuk en fleurig bovendien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal niet oubollig! Ik vind het zelfs een gedurfde stof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De stof kan inderdaad niet met alles gecombineerd worden maar ik was er op slag verliefd op.

   Verwijderen
 11. Heel tof!! Dit patroon sprak mij ook meteen aan, maar ik moet hier wel nog stof en tijd voor vinden :D

  Goh, 't is precies nooit goed he... Het ene magazine krijgt de kritiek dat het te oubollig is, het andere dat het te hip of speciaal is... Het hangt er vaak ook vanaf wat je ermee doet he...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad nooit goed da's waar. Het voordeel aan lmv is dat het aantal meters stof dat je nodig hebt beperkt is dus je kan al eens experimenteren zonder risico 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

Dan toch in 't lang

Als er één kledingstuk is waarvan ik lang getwijfeld heb of ik het wel zou maken, dan is het dit wel. Ik ging er (zoals zovelen) vanuit dat ik eigenlijk te klein ben voor een lange jurk. Maar toen ik op reis in Kreta heel veel mensen rond zag lopen in een lange jurk wou ik er toch één. Bij het rondneuzen in de winkeltjes daar bleek al snel dat ik het deze keer wel goedkoper kon maken dan kopen (wat meestal niet het geval is). Eenmaal thuisgekomen wou ik dus een stofje kopen, toevallig moest ik onderweg naar huis na een rampoefening langs de stoffenmadam passeren (oké naar t schijnt kan je ook gewoon de snelweg nemen maar dat feit negeerde ik eventjes ;-) ) en kocht ik er dit stofje.


Omdat ik bleef twijfelen, stelde ik het wat uit, maar een paar daagjes verlof en stralend weer zorgden ervoor dat er toch aan begon. Ik nam als basis het tamarillo patroon, verlengde het aan de heupen door de lina te nemen en tekende dan zelf nog 45 cm bij waar ik ook een split in voorzag. Rugnepen werden…