Doorgaan naar hoofdcontent

knippen-stikken-dragen


Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen. 
De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.


Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....

La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik moet maken, wat altijd fijn is. Want zo wordt het een projectje zonder al te veel stress. Eentje dat ik gewoon op een avondje in elkaar kan zetten tussen alle moetjes door. Zo knipte en stikte ik alles hiervan op één avondje. La maison victor betekent ook standaard wat verlengen, deze keer volstond 10 cm om een voor mij comfortabele lengte te bekomen. Het nadeel aan er direct willen invliegen is dat je je moet behelpen met wat je in huis hebt. Aangezien ik geen rekbare biais in huis had in een bijpassend kleurtje, besloot ik om de halslijn gewoon twee keer om te plooien en vast te stikken. 

De trui werd de avond nadien op foto vastgelegd en wordt vandaag al gedragen. Een stuk waar ik me comfortabel in voel en dat dus graag gedragen zal worden.Ik had deze keer de indruk op social media dat veel mensen de nieuwe LMV nogal oubollig vonden. Ik zal mezelf dan maar als oubollig beschouwen want ik heb nog wel enkele patroontjes op mijn to sew lijstje staan uit deze editie. Nu alleen nog tijd vinden om erin te vliegen. 

Reacties

 1. Een heel draagbaar stuk. Naar gelang de rest van je outfit kan je gaan voor casual, zomers of feestelijk. Met dat stofje en model kan je alle kanten uit. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Dit is mijn 'doodnormale werkdag op bureau' combinatie ;-) zoals ik hem vandaag draag. Straks is het sportdag dus dan wordt het met sportbroek onder

   Verwijderen
 2. Heel mooi, Delphine! Tof patroontje 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die staat ook op mijn lijstje als één van de komende projectjes. Morgen als traktaat voor mijn eigen verjaardag naar de stoffenbeurs in brugge en zien voor stof hiervoor (hoewel ik thuis ook al eentje liggen heb die in aanmerking komt) :)

  En idd, ik heb toch ook wel een paar dingen die ik wil maken uit deze editie, ik snap ook de heisa niet op het oubollige op social media. Sowieso zijn er altijd dingen die ik ook wel "oubolliger" vind, maar deze is een goede mix van nieuw en oubollig zodat het voor elk wat wilds is toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkige verjaardag!
   Ik vind het ook een mooie mix, vooral ook stukken die jaren kunnen gedragen worden, want hip mag dan leuk zijn, ik maak ook wel graag kledij die ik volgend jaar ook nog aan kan.

   Verwijderen
 4. Amai, zo snel !! Heel mooie sweater !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai zeg, sneltrein! Alweer een toffe creatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Ik vind deze LMV juist ook weer heel leuk. Dus ik doe lekker oubollig met je mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik trek me niet al te veel aan van hip of oubollig, ik maak wat ik zelf plezant vind. De vorige editie vond ik niet zo super, maar in deze staan er wel een paar dingen die ik wil maken. Het is tegelijk ook de laatste editie van mijn abonnement (ik vernieuwde niet, ik heb teveel tijdschriften liggen waar ik nog niets mee deed en ga die eens EERST aanpakken).

  Maar mijn vertellement gaat voorbij aan jouw maaksel natuurlijk; mooi Delphine, perfect voor werkendag of als de zon toch niet zo goed meewil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik trek mij normaal ook niet aan wat een ander vind maar nu viel het mij op. En dat van die boekjes die hier al liggen, wel ik ken dat precies, er is altijd minder tijd dan boekje 😉

   Verwijderen
 8. Ik zag je foto al in de LMV Facebook groep en dacht wat ben je snel! Hier is het geheim verklapt haha! Ik kreeg m’n LMV pas in de bus (Nederland) op de dag dat jij de foto postte. De trui is heel mooi! Veel plezier ermee!
  Ik ben van de mensen die deze LMV tegen vond vallen, al vond ik twee patroontjes erg leuk. Deze trui en de regenjas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De regenjas vind ik ook heel leuk, alleen heb ik niet echt een nieuwe regenjas nodig, dus die komt op de 'ooit' lijst terecht.

   Verwijderen
 9. Snel ben je zeker en ook erg productief. Deze is ook weer zo leuk en fleurig bovendien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal niet oubollig! Ik vind het zelfs een gedurfde stof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De stof kan inderdaad niet met alles gecombineerd worden maar ik was er op slag verliefd op.

   Verwijderen
 11. Heel tof!! Dit patroon sprak mij ook meteen aan, maar ik moet hier wel nog stof en tijd voor vinden :D

  Goh, 't is precies nooit goed he... Het ene magazine krijgt de kritiek dat het te oubollig is, het andere dat het te hip of speciaal is... Het hangt er vaak ook vanaf wat je ermee doet he...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad nooit goed da's waar. Het voordeel aan lmv is dat het aantal meters stof dat je nodig hebt beperkt is dus je kan al eens experimenteren zonder risico 😉

   Verwijderen
 12. Hip of oubollig, je staat er goed mee. Ik zou'm ook maken. Misschien komen die reacties omdat Fibremood 'hipper' is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Fibre mood is inderdaad iets hipper maar die patronen pas ik dan meestal aan naar net iets langer ofzo waardoor ze toch minder hip zijn bij mij 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…