zondag 27 maart 2016

Een vrolijke Lotta

Vorig jaar ergens vond ik dit kersenstofje bij De Stoffenmadam, ik werd er onmiddellijk vrolijk van. Ik koos voor de versie uit katoen met het plan er een Lotta van te maken. Ik heb meestal meer plannen en stof dan tijd, dus werd het plan eventjes opgeborgen. Maar toen de lente zijn intrede deed (en helaas ook snel terug verdween) begon ik aan mijn nieuwe Lotta.
Eigenlijk wou ik een echt zomerse versie zonder voering maar als je recht door een rokje kan kijken, tja dan kan je niet anders ;-).
Voor de voering negeerde ik Marte haar instructies en deze werd dus toch gerimpeld in plaats van met plooien. Normaal wordt er niet gerimpeld om te vermijden dat het rokje te wijd wordt maar ik vond het rokje teveel doorvallen, vandaar mijn koppigheid ;-).
Deze keer werd de echtgenoot ingeschakeld om de lengte overal gelijk te krijgen en koos ik voor een korter exemplaar.


Voorlopig worden er nog kousen onder gedragen want (1) het is te koud en (2) mijn benen zijn niet om aan te zien. Ik hoop tegen de zomer toch een beetje kleur (en zelfvertrouwen) te hebben om dit rokje ook zonder kousen te dragen.


Ik ben al eventjes op zoek naar mooie t-shirts of bloesjes die genoeg vorm hebben, zowel om te kopen als om te naaien. Tips zijn dus zeker welkom. Dit t-shirt met kant op de schouders vond ik in H&M.

vrijdag 25 maart 2016

Sporty bling Dit blogberichtje schreef ik maandagavond, alleen de foto's moest ik nog maken. Door de gebeurtenissen in ons land dinsdag voelde het eventjes niet goed om te bloggen dus wordt het nu pas online gezet. Uiteraard blijft er nog altijd veel ongeloof over wat er gebeurd is. Ik voeg dan ook wat kaarslicht toe als teken van hoop voor een betere wereld.

Het moet de tijd van het jaar zijn want ook vorig jaar rond deze tijd bleef ik maar sweaters maken. Toen omdat het door de verbouwingen thuis ijzig koud was, nu gewoon omdat het leuk is om bij een lentezonnetje een fietstochtje of wandeling in te maken. Ik ben dan ook een echte koukleum, je zal mij niet snel in korte mouwen zien. Dit jaar kies ik voornamelijk voor Susanne cardigans maar ook deze raglan sweater uit ottobre kids rolde hier vanonder de overlock.
Vorig jaar wees Nancy mij op deze sweater, ik zou wel in de grootste maat passen zei ze. Dus werd het boekje gekocht. Aanvankelijk met de bedoeling om een geprint voorpand te combineren met effen mouwen en rug, maar ik vond mijn goesting nergens. Dit zachte sweaterstofje werd eigenlijk gekocht om er een Susanne mee te maken maar aangezien het zo'n warm stofje is en de cardigan open hangt besloot ik om over te schakelen naar een sweater. Dit patroontje werd dus eindelijk eens vanonder het stof gehaald. Een avondje naaien bij de stoffenmadam en deze sweater was af. Eigenlijk had het veel sneller gekund als ik niet had zitten klungelen met de paspel.


Een doodgewone effen sweater vond ik toch maar saai (al is het echt een prachtige kleur) dus koos ik voor contrasterende boorden en paspel. Maar na het afwerken van de trui was ik nog niet helemaal tevreden. De sweater was niet 'af'. Na wat nadenken besloot ik dat er iets ontbrak aan het voorpand. Ik trok dus richting veritas en kocht er een patch. Door het witte randje rond het hartje vond ik deze heel leuk passen. Na wat schuiven om de plaats te bepalen werd hij er op gestreken. Nu ben ik wel tevreden met het resultaat en zelfs heel zeker dat dit exemplaar vaak uit mijn kast zal komen. Ideaal voor dagje weg of een lastig dagje op het werk waarbij comfort primeert boven perfectie. En ze passen perfect bij mijn nieuwe schoenen waar ik stapelzot van ben ;-).


stof: Madeline De Stoffenmadam

patch: Veritas
patroon: Ottobre kids

vrijdag 18 maart 2016

Blogtour: Susanne in black and whiteDat er snel een tweede Susanne zou komen, dat stond vast. Welke versie ik daarvoor zou kiezen niet. Toen Madeline De Stoffenmadam terug open ging, postte ze een foto van prachtige zwart wit stofjes voor een betaalbaar prijsje op haar facebookpagina. Ik was onmiddellijk verkocht. Zo'n volledig stofje leek mij misschien iets te pyjama-achtig op mijn leeftijd maar gecombineerd met een zwarte french terry, ideaal voor de Susanne. De stofjes werden besteld maar het duurde nog eventjes voor ik ze kon ophalen. Dat deed ik op de officiële opening van de Madeline 2.0 . Ik kocht uiteraard ook nog iets anders (al bleef ik wel heel braaf want het blijft mijn bedoeling om vooral uit mijn voorraad te naaien).
De stofjes verdwenen in de wasmachine en wat daaruit kwam is echt super. Het zwart/wit tricotje is suuuuuuuperzacht geworden. Ik bestelde dus al een tweede printje uit deze reeks voor een kleedje.

Even before my first Susanne was finished I decided to make more than one. But it was difficult to chose which one  ;-). When my favorite fabric store opened again, I saw a picture on facebook of some stunning black/white fabric. So I bought it...
I combined it with a black french terry to avoid the pyjamas look. Because of the combination of two fabrics I pre-washed them and waw what a super soft fabric, I cannot stop touching it. (I already bought another one to make a dress).Twee weken geleden postte Marte een blogberichtje over hoeveel werk er in een nieuw patroon kruipt, dit motiveerde mij om mij nog eens te amuseren met één van haar patroontjes. Ik had nood aan een avondje naaien waar ik snel voldoening uit kon halen. Wel dit projectje is daar echt geschikt voor. Ik knipte de stof op minder dan een half uurtje en lockte daarna de cardigan in elkaar op iets minder dan 1.5 uur. Hij kon zelfs helemaal af geweest zijn maar op vrijdagavond was ik toch wat te lui om mijn naaimachine nog boven te halen voor de zomen, dus werd dit een werkje voor op zaterdag.
Deze keer koos ik voor de lange versie met gedubbeld voorpand en beleg. Een volgende keer zal ik de lange versie een 5tal cm korter maken zodat mijn handen nog gemakkelijker in de zakken passen (korte armpjes).

Two weeks ago Marte wrote a blogpost about the effort it takes to design a new pattern and how she gets motivated by seeing our results. So I decided to have some fun with one of her patterns to support her. On top of that, I really needed some sewing therapy with a quick project. This cardigan is a really fast project, I was able to finish it in less than 1.5 hours. So if you want instant happiness, this is the project of your dreams.
This is the long version of the cardigan. Next time I will shorten it 5 cm in order to have easier access to the pockets (short arms).
Een Susanne naaien dat gaat snel, foto's nemen dat duurt hier doorgaans wat langer. Zeker nu ik probeer om mooiere blogfoto's te maken (of laten maken in dit geval). Gelukkig deed de lente zijn intrede en vond ik deze mooie muur bij ons in de buurt.

I am trying to have better blog pictures, so I waited for a sunny day. The only disadvantage of a sunny day is that I really struggle to keep my eyes open.

Ik ben in ieder geval heel tevreden met het resultaat en zie overal Susannes in ;-). Er zullen dus zeker nog versies volgen.
Ik ben trouwens in een compagnie M periode, een Louisa en eerste Susanne werden onlangs geblogd (en daarvoor een Lila Jumpsuit) maar ook een Lotta ligt hier nog klaar om afgewerkt te worden.

Jullie kunnen nog steeds tem 20 maart genieten van 10% korting op dit patroon met de code SUSANNE10.


I am really pleased with this Susanne and have lots of inspiration for more versions.
Currently I'm having a compagnie M sewing period, you could already see a Lila Jumpsuit, Louisa dress and my first Susanne and I am planning to finish a Lotta soon.


You can still buy this pattern with a 10% discount with the code SUSANNE10.

dinsdag 15 maart 2016

Blogtour: de Susanne cardigan van compagnie MToen ik hoorde dat ik nog eens een patroon mocht testen voor Compagnie M werd er opnieuw een gat in de lucht gesprongen, zeker omdat we bij haar thuis uitgenodigd waren voor een testavond. Marte is namelijk niet alleen een topontwerpster maar ook een madam met het hart op de juiste plaats en aangenaam gezelschap voor een naaiavondje.

When I received the e-mail with the question to test another pattern for compagnie M, I was really excited. Especially because we were invited at her place for a testers evening. Marte is not only an amazing pattern designer but has also a warm personality so a sewing evening at her place is really nice.


De Susanne cardigan is enorm veelzijdig, het was heel moeilijk kiezen welke versie ik eerst zou naaien. Want het stond al snel vast dat ik meer dan één versie zou maken, ah ja ik kon niet kiezen toen ik stof ging kopen dus had ik voor 2.5 versies mee ;-). Het perfecte excuus om nog voor 2.5 versies te gaan bijkopen (of dacht je dat ik nu wel zou kunnen kiezen voor die halve versie:p). Ik maakte intussen al een tweede versie die eind deze week op de blog verschijnt.

It was really difficult to chose which option of the cardigan I would sew first. Yep, first, because I knew from the start that I would make more than one of them. I couldn't make a decision in the fabric shop so I bought fabric for 2.5 versions ;-). So I went back to buy fabric for another 2.5 versions (you didn't think I would be able to chose now, did you?) In the mean time I made a second one but I don't have pictures yet, so stay tuned.Het stofje waar ik het eerst verliefd op werd en dat dus eerst verwerkt werd is er eentje dat volgens mij perfect aan beide zijdes gebruikt kan worden, ik koos dus voor de simpelste vorm: één laag stof. Het is een iets dunner stofje, ideaal voor de lente of de zomer. Mijn kast hangt hier namelijk al vol met truien en cardigans die mijn mama voor mij breide.
Daarna moest ik nog de lengte kiezen, doordat ik net te weinig stof had voor de lange versie werd het de korte versie (ik kocht het stofje bij De Stoffenmadam net voor de brand dus bijhalen was geen optie).
Maar dan de moeilijkste beslissing: biais of een rolzoom. Eerst wou ik de rolzoom proberen maar toen ik Marte haar voorbeeldje met biais zag was ik definitief verkocht voor de biais.

The fabric I love the most, is one that can be used at both sides, so I chose the most easy option: one layer of fabric. The fabric is quite thin so this will be a summer cardigan. I don't need anymore winter clothes since my mom loves knitting so I own a lot of knitted sweaters now. Since I did not have enough fabric for the long version, I made the short one. Buying some more fabric was no option because I bought the fabric at a shop that was destroyed by a fire a week later.
I was really doubting about the finishing of the edges. First I thought about the rolled hem, but then Marte sent us some pictures about her biais version and I immediatly knew I wanted to make that version.

Welke versies ik zeker nog plan te maken:
- een volledig omkeerbare versie
- de versie met de contrasterende strook en paspel met gedubbeld voorpand
- een versie met rolzoom
- een versie met gedubbeld voorpand en paspel
-...

I will definitely make the reversible cardigan and the one with the band of contrasting fabric soon (and the one with the rolled hem and... ;-) ).Dit stofje kocht ik bij de stoffenmadam een week voor het noodlot toesloeg, de rest komt trouwens ook van daar. In dit stofje knippen voelde heel vreemd maar tegelijk was ik blij dat ik deze cardigan kon maken in een stofje van bij Madeline. De stof voor de tweede versie kocht ik ook daar en de kans is groot dat de meeste andere versies ook daar gekocht worden, ons land telt wel heel veel leuke webwinkeltjes (die goed voor mijn portemonnee) niet in mijn buurt liggen, maar bij elkaar passende stofjes koop ik liever in een bakstenen winkel.

Het patroon kan je hier kopen en dit nog tot 20 maart met 10% korting als je de code SUSANNE10 gebruikt.

The pattern can be bought here and until March 20th you have a 10% discount if you use the code SUSANNE10.

I would like to thank my husband for taking the pictures, I am really pleased with the result and will try to have good pictures for every blogpost from now on.

woensdag 9 maart 2016

camouflage Louisa
Ik wist al snel na mijn eerste versie van de Louisa dat ik ook eens de versie met de traditionele zak wou maken. Het stofje kocht ik net voor de kerstvakantie in Kapellen aan 2 euro per meter. Het patroon werd al snel overgetekend en ook de stof werd geknipt. Maar toen kwamen er een aantal geschenkjes tussen waardoor deze jurk eventjes bleef liggen.
Aangezien dit stofje iets meer rek heeft dan de eerste versie die ik maakte, kon ik deze wat meer doen aansluiten. Hiervoor moest er vaak (aan)gepast worden, maar ik ben heel tevreden met deze pasvorm. Alle volgende varianten worden ook in stretchkatoen gemaakt: aansluitend maar toch comfortabel om te dragen.

I decided immediatly after finishing my first Louisa that I wanted to try the one with the kangourou pocket to. I bought this fabric in Kapellen at 2 euro/ meter just before Christmas. Because I needed to make some presents, this dress was left unfinished for a while. But two weeks ago I decided I had to finish this one before starting a new project.
This fabric has a little more stretch than the one I used for the first version. So I made the dress more fitted. I needed to try and adapt the dress several times for that, but now I am really pleased with the fit. The next versions will also be made in stretch coton: fitted but still comfortable to wear.


Mooi fotoweer is in dit seizoen zeldzaam en al helemaal op tijdstippen waarop ik niet op het werk ben. Tijdens het vorige prachtige weekend nam ik foto's van mijn Susanne cardigan die binnenkort geblogd wordt maar er schoot geen tijd meer over voor deze Louisa. Jullie zullen het dus met iets minder ideaal belichte foto's moeten doen. Duimen jullie mee dat het snel lente wordt met veeeeeeeeeeeeel zon om terrasjes te gaan doen en ijsjes te eten? (en blote benen die nog niet getoond mogen worden wegens te wit :p)

The light is not really ideal for blog pictures, especially when I am at home. Two weeks ago we had beautiful (though really cold) weather, so I could take the pictures of my first Susanne. But I did not have time left to shoot this Louisa. So I hope Spring will soon start.