naaien met restjes: zakdoekenDe meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes).Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd. Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Deze reeks knipte ik 30 op 30 cm om je een idee te geven van het formaat.Om de randjes af te werken plooi ik ze twee keer ongeveer 0.5 cm om en stik ik dat vast. Zo heb je uiteraard een mooie en een minder mooie kant aan je zakdoek, maar dat neem ik er graag bij.

Op deze manier is de voorraad zakdoeken hier in huis ook terug aangevuld want ik heb toch de neiging om in elke jas en handtas eentje te laten zitten, wat bij verkoudheden toch wel problematisch kan zijn wat de voorraad in de kast betreft.

Doordat het weer begin september omsloeg en we allebei al een verkoudheid kregen tijdens die eerste weken van de herfst, kwamen de zakdoeken (die ik tijdens die periode maakte) al goed van pas, je kan dus zeggen dat dit een heel nuttig naaisel was (en helaas nog zal zijn ook).Ook deze post is een Belgische blogpost, eentje met de stofjes van soft cactus. Ik hoop dat er binnen enkele maanden nog eens een collectie daarvan uitkomt, want hoe super de see you at six stofjes ook zijn, soft cactus is ideaal en betaalbaar mannengerief en dat is nog altijd moeilijk te vinden.

Reacties

 1. Wat een goed idee ! (en zeker omdat de wederhelft hier altijd stoffen zakdoeken gebruikt !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, wij zijn allebei fan van stoffen zakdoeken omdat we die zachter vinden

   Verwijderen
 2. Dat is een super idee! Hier ook altijd zakdoeken te kort! We duiken binnenkort eens in de restjes bak, of mss wel een vergeten stofje waar niet meer uit gemaakt zal worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang