reisverslag: Friesland en ZeelandVorig jaar konden we alleen een weekendje samen weg en ook samen thuis verlof nemen zat er niet in. Ons verlof dit jaar werd dus vervroegd naar mei (terwijl we anders meestal in september weg gaan) omdat we er alletwee echt nood aan hadden. De laatste week op het werk was bij alletwee hectisch maar dat maakt het verlofgevoel alleen maar groter.
We startten de week met een weekendje Friesland in Landal Sneekermeer. Onderweg stopten we nog in Zwolle, de stad waar onlangs koningsdag gevierd werd. Door wat file onderweg hadden we minder tijd dan gehoopt en we willen dus zeker nog eens teruggaan.
Wat ik persoonlijk het leukste vond is de boekenwinkel 'waanders in den broere', een toplocatie in een historisch gebouw, enorm veel boeken afgewisseld met kunst en leuke hebbedingetjes. Moesten we tijd gehad hebben (en het zonnetje niet geschenen hebben), je had ons hier de hele namiddag kunnen vinden.


Maar we moesten nog een uurtje doorrijden naar Terherne. De bungalows staan  in dit park aan het water, je kan een bootje aanmeren aan je privé steiger en hebt een terras dat over het water uitkijkt. We hadden natuurlijk echt geluk met de temperaturen en konden zowat buiten leven. De inrichting van de bungalow is ook helemaal mijn smaak, strak en modern. Het enige minpuntje is dat er witte gordijnen voor de ramen hangen en ik zo al om 6u 's morgens wakker werd van het licht.
Mijn echtgenoot is al langer fan van alles wat met water en boten te maken heeft en sinds we elkaar leerden kennen, ben ik ook meer en meer van het waterleven gaan houden. Nederland is zeker één van onze favorieten omdat het zo dichtbij ligt maar toch een vakantiegevoel geeft. Ons huisje in Friesland was dus voor allebei een topper. Met deze temperaturen werd er ook tijd gemaakt voor het lezen van een boeken waar we doorheen het jaar geen tijd voor hebben en werd er een poging gedaan om mijn witte winterhuidje een kleurtje te geven.

Wie Nederland zegt, zegt uiteraard ook fietsen. In tegenstelling tot ons Belgenlandje is Nederland veel beter voorzien op deze tweewielers en met zo'n prachtig weer trokken we er dus graag op uit. Friesland (of toch de streek rond Terherne/Joure) is wel de minst goed uitgeruste streek van Nederland die ik al bezocht. Tijdens de fietstocht kwamen we wel door een heel gevarieerd landschap: veel waterlopen en zeker in de dorpen waar ieder huis zijn eigen aanlegsteiger heeft, maar daarentegen ook veel weiland en een echt plattelandsgevoel.
Datzelfde landschap zagen we terug op zondag toen we een sloep huurden en een dagje gingen varen. Het meer was niet zo leuk aangezien we maar traag mochten varen en veel 'last' hadden van de grotere boten, maar de kleinere waterlopen doorheen het landschap waren echt rustig en aangenaam ontspannend. De wind die moet je er natuurlijk wel bijnemen.


Na ons weekendje Friesland kozen we voor een enkele daagjes zeeland om het verlof af te sluiten.
Zeeland werd al enkele keren als reisbestemming gekozen. Dit is de vijfde keer sinds we samen zijn dat we er op verlof (of weekend) gaan. We kozen deze keer voor een chalet bij Roompot Beach Resort via Travelbird. De chalet is er eentje voor 6 personen, maar is echt wel klein hiervoor, voor ons tweetjes ging het wel maar ik mag mij niet voorstellen hier bij slecht weer met vier kinderen te zitten. Ook het winkeltje ter plaatse was niet helemaal wat ik gewoon ben in bungalowparken. Gelukkig zijn er in Nederland meer dan genoeg Albert Heijn winkels te vinden om dat probleem op te lossen ;-). Het slechte weer was in dit park wel een probleem dat niet zo gemakkelijk op te lossen was.
De eerste dag hadden we nog zomerse temperaturen en namen we 's avonds eventjes tijd voor een strandwandeling. Op dinsdag hadden we wat minder geluk. We slaagden er in de voormiddag in om 14 km te fietsen en slechts enkele druppels regen tegen te komen en in de namiddag bleef het 1.5 uur droog (zelfs met zon) tijdens ons spelletje minigolf en de daaropvolgende wandeling.

Daarna begon het goed door te regenen en waren we verplicht om binnen te blijven. 
Terug in eigen land gingen we nog een dagje naar Waer Waeters, echt een top wellness!


Reacties

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang