de limiet

Hier kon je al lezen dat de vorige jas in softshell die ik maakte voor manlief, net te klein was om er een dikke winterpull onder te dragen. Een tweede versie werd dus aan het to-sew lijstje toegevoegd (onnodig te vermelden dat dit lijstje enorm lang is...). Om te vermijden dat één maatje groter niet voldoende zou zijn, koos ik een ander model. Deze keer ging ik voor de Perry Jas uit la maison victor, het model is al gemaakt voor jassenstof dus valt het iets breder.
Maar de afwerking met boordstof vond ik toch iets te sportief, ik hertekende het patroon dus een beetje en verlengde zowel de mouwen als het lijfje. De kraag die verlengde ik ook wat zodat hij rond geraakte.


Voor zij die geïnteresseerd zijn in de limiet van zowel kopspeldjes, wondertape als mijn naaimachine: 5 à 6 lagen softshell ongeveer... (aan de kraag moet je daar op een bepaald moment door) .
Wondertape leek mij het eerste goede plan, netjes alles op zijn plaats en op de goede kant doorstikken. Maar helaas de coating op de softshell zorgt ervoor dat de boel niet blijft plakken. Kopspeldjes dan maar, dat lukte nog redelijk, twee gesneuvelden valt mee.
Toen alles op zijn plaats gespeld was, bleek ook het stikken niet 100% te lukken en sloeg mijn machine af en toe een steek over op de dikste naden.
Het resultaat is een kraag die niet 100% symmetrisch is en waar ik dus enkel van ver naar kan kijken. Losmaken zag ik echter helemaal niet zitten wegens gaatjes in de softshell, dus knijp ik maar een oogje dicht. Die kraag was blijkbaar ook mijn limiet.Verder is softshell trouwens zalig om mee te werken en plan ik nog een aangepaste adventure jacket voor mijn vader binnenkort in deze stof. Die kraag is trouwens iets gemakkelijker op zijn plaats te houden dan dit afgeronde geval ;-).


patroon: aangepaste versie Perry Jas (lmv)
stof: stoffenspektakel (helemaal links achteraan in Mechelen)

Reacties

 1. Die man heeft maar geluk! Dat moet een hele fijne jas zijn. En ik voel de frustratie van die hals.... Gewoon overheen kijken inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap gedaan. En goed bekeken zo je herwerkte versie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik verplaatste ook nog de zakken naar de zijnaad want in zo'n dikke stof zag ik het anders niet goedkomen midden in het voorpand ;-).

   Verwijderen
 3. Mooie jas geworden!
  Ik maakte net ook een softshell jas waarbij mijn machine steken oversloeg. Een nieuwe naald bleek telkens de redding (had ik pas door nadat ik alle deelnaden al doorstikte, met het nodige gevloek)... De jas, een kindermodel maat 2 jaar, kostte mij 4 naalden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een heel toffe creatie en als je het niet zegt , van de kraag , dan valt het waarschijnlijk niet op . Zo is dat ... Ik roep je binnen kort wel eens op als hulp lijn voor de Softshell kinderjas die op het lijstje staat 😉😉😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Softshell is zalig om leerlingen te werken behalve bij veel laagjes op elkaar, al zal dat ook van je machine afhangen denk ik. In ieder geval succes!

   Verwijderen
 5. Ik gebruik tegenwoordig wonder clips als ik veel of dikke lagen stof samen moet houden. Werkt heel goed !!
  Mooie jas trouwens, ziet er heel praktisch uit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zal mij inderdaad eens een pakje wonderclips kopen

   Verwijderen
 6. Heel tof gedaan! Hier liggen ook nog een paar lapjes softshell, maar nog niet aan durven beginnen. Toch maar eens doen dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon doen, de stof verwerkt heel vlot behalve bij teveel lagen enige naar het schijnt ook heel leukemie te dragen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang