Lente, ik ben er klaar voor!


Na de blogmeet kwam ik (onder andere ;-) ) naar huis met een kortingscode voor een pdf patroon van sofilantjes. Nu twijfelde ik al sinds vorige zomer om de otium aan te kopen, maar stelde ik dat telkens uit wegens een ellenlange to do lijst. Met deze code besloot ik het er toch op te wagen en het patroon aan te kopen. Het ideale stofje lag zelfs al in mijn kast nadat ik het deze zomer in een opwelling bij de stoffenmadam kocht. Wat kleur kan geen kwaad in deze donkere en grijze periode van het jaar. Het doet mij terug van de lente dromen.
De otium komt met verschillende opties, maar de strik op de rug is voor mij persoonlijk de leukste. Het was dan ook snel beslist welke versie gemaakt zou worden zeker nadat ik op de blogmeet ook naast twee bloggers (Hutse Pruts en Molemieke's naaiblog) zat die deze versie aan hadden.(Eigenlijk is zo'n blogmeet wel grappig, je ziet allemaal stofjes die je herkent vanuit de winkel als kledingstukken.)

Ik nam dit projectje mee voor een avondje naaien bij de stoffenmadam, extra gezellig. De trui had (knippen inclusief) kunnen af zijn op één avondje, maar omdat ik de afwerking nog met mijn naaimachine wou doen (de rest van de sweater stak ik in elkaar met de overlock) maar mijn machine niet wou meesleuren, werd hij de avond erop afgewerkt. Ik had letterlijk nog 10 minuutjes werk om de strik te bevestigen en de hals door te stikken (mijn tweelingnaald was zo vriendelijk om pas bij de allerlaatste steek te breken...).Ik koos de maat aan de hand van de matentabel en ben wel tevreden. Hij valt niet te los en zit toch comfortabel. Er zullen zeker nog versies volgen, zowel met als zonder strik. Dit is de originele lengte en die vind ik zelf wel leuk en comfortabel, al kan het zijn dat ik voor de zomer nog een kortere maak ook want deze komt sowieso onder mijn zomerjas piepen.

Stof: De stoffenmadam
patroon: otium van sofilantjes

Reacties

 1. Heel mooi. Tof dat je een kleurrijk stofje koos. Instant lentegevoel! Oh en dat van die tweelingnaald Haha een geluk bij een ongeluk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! dat is de eerste keer dat een naald pas dan breekt, meestal is dat in het midden van het het stiksel, recht in het zicht ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi. Je straalt erin. En inderdaad deze kleurtjes geven meteen een lentefris gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ja het is nodig met dit triestig weer, zo grijs

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Zeker doen, een niet zo moeilijk patroon met een leuk resultaat

   Verwijderen
 4. Heel mooie otium !!
  Ik maakte afgelopen naaiweekend mijn 2e exemplaar (wel eentje met korte mouwen, voor als het echt warmer wordt)...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, hij is leuk! Ik heb enkel het patroon voor kinderen in huis denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer want deze is ook voor volwassenen heel leuk en ik denk dat het model jou ook nog mooi zou staan

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Bedankt! Kleurtjes kunnen de boel een stuk vrolijker maken en dat had ik na een grijze winter (die helaas nog bezig is) nodig

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang