Doorgaan naar hoofdcontent

Let's sti(c)k together april
Na de sew challenge gekoppeld aan de Blogmeet stelde Marjolein voor om dit op regelmatige basis te gaan doen. Of het mij iedere maand zal lukken dat weet ik niet, maar ik vind het wel een leuk idee. We krijgen allemaal dezelfde criteria en bloggen op dezelfde dag over ons resultaat.
Bij de sew challenge vond ik zelf ook heel leuk om eens iets te doen wat ik normaal niet zou doen (de battle of the bloggers ook natuurlijk), dus besloot ik mee te doen voor de maand april.

De criteria waren: gebruik een ongebruikt patroon uit je voorraad, een stofje dat al langer dan een jaar in je kast ligt en zomer. Hier liggen nog een stapel tijdschriften met leuke patronen waar ik geen tijd voor had en ook een stofje kiezen was niet zo heel moeilijk.

Toen liesellove meer dan een jaar geleden (;-) ) uitverkoop hield, kocht ik dit tricotstofje, omdat ik er niet direct een projectje voor had bleef het wat liggen, maar het leek mij wel ideaal om het nu te gebruiken. De kleuren zijn misschien niet zo zomers maar het fruit erop wel ;-).
In een oude knipmode vond ik een leuk topje. Normaal ben ik voorzichtig met ruches, maar nu wou ik mij er toch eens aan wagen. Pas nadat ik alles geknipt had realiseerde ik mij dat ik tricot ging moeten rimpelen en laat dat nu eens mijn minst favoriete bezigheid zijn. Ik kocht deze keer wel framilastic in de hoop dat het vlotter zou gaan zo en inderdaad, het werkt. Niet dat tricot rimpelen nu mijn lievelingsbezigheid wordt maar het is in ieder geval wat beter geworden.

Over het resultaat van dit probeerseltje heb ik zowat mijn twijfels, de eerste keer ruffles/ruches/... (die dingen blijken enorm veel verschillende namen te hebben ;-) ) zorgt ervoor dat ik mij toch wat onzeker voel of dit mij wel flatteert, laten we zeggen dat ik mij wat breder voel dan in andere kledingstukken. Een volgende keer zou ik in ieder geval de armsgaten verkleinen want die vallen nu wat groot uit.Deze uitdaging was ook het ideale moment om nog eens wat te experimenteren met de foto's. Sinds kort ben ik lid van deze facebookgroep. Ik kreeg er al veel nuttige tips maar ik merk er ook dat er nog een lange weg te gaan is vooraleer ik echt goeie foto's zal hebben. Intussen zullen jullie het met mijn geëxperimenteer moeten stellen. Doordat ik nu wat strenger ben, hield ik maar twee foto's over, woepsie.

Je kan ook eens bij de andere deelnemers gaan piepen:Reacties

 1. Keileuk topje! En toffe foto's ook; wat een oog voor detail, met al die extra kersjes ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel tof, het ziet er echt leuk uit! ik vind dat het je echt wel staat, maar natuurlijk moet je jezelf er goed in voelen he ;-) en mooie foto's toch al? vind ik dan ;-) (ik ben nog steeds hard aan het werken aan de broeken-blogpost by the way... duurt weer veel langer dan ik dacht :-S)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Ik kan geloven dat er veel werk in zo'n overzichtspost kruipt

   Verwijderen
 3. Ik vind het zeer geslaagd, 't staat je echt goed!!! Je onzekerheid is op basis van die foto's alvast onterecht 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. misschien moet ik mijn top eens een hele dag aandoen ipv 15 minuten, dan wen ik er misschien aan ;-)

   Verwijderen
 4. Super leuk topje, door de drukte op kantoor ben ik niet ver geraakt :-(... De volgende doe ik zeker mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vroeg mij al af waarom je naam er niet in stond
   maar volgende maand kom ik zeker ook bij jou piepen

   Verwijderen
 5. Ik vind het een super leuk topje. Geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk patroontje vind ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Thanks. He't is nog een beetje wennen dat extra stukje stof 😉

   Verwijderen
 8. Een heel mooi topje en ook leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een vrolijke top! Leuk dat je iets voor jezelf maakte. Daar durf ik zelf nooit goed aan beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Gewoon doen, een aster of mss 1 van de patroontjes uit nieuwe lmv zijn wat mild voor onze vrouwelijke vormen zodat je ze niet precies op je lichaam moet laten passen maar er gewoon een heleboel na elkaar kan maken

   Verwijderen
 10. supermooi topje, zeker geslaagd en het staat je.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Staat je prachtig!
  Zeker aandoen als het weer het toelaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Inderdaad een belangrijke voorwaarde, de komende dagen kies ik toch iets warmer 😉

   Verwijderen
 12. Tof hoor!! Maar ik heb dat soms ook, dat ik bij mezelf niet goed weet of het me wel flatteert :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Van sommige dingen weet ik het omdat ik bvb op het burdake 7828 veel complimentjes krijg maar anders is dat inderdaad moeilijk. Als ik alleen ga shoppen dan koop ik ook zelden meer dan wat effen t-shirts ofzo

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.