Doorgaan naar hoofdcontent

Let's sti(c)k together april
Na de sew challenge gekoppeld aan de Blogmeet stelde Marjolein voor om dit op regelmatige basis te gaan doen. Of het mij iedere maand zal lukken dat weet ik niet, maar ik vind het wel een leuk idee. We krijgen allemaal dezelfde criteria en bloggen op dezelfde dag over ons resultaat.
Bij de sew challenge vond ik zelf ook heel leuk om eens iets te doen wat ik normaal niet zou doen (de battle of the bloggers ook natuurlijk), dus besloot ik mee te doen voor de maand april.

De criteria waren: gebruik een ongebruikt patroon uit je voorraad, een stofje dat al langer dan een jaar in je kast ligt en zomer. Hier liggen nog een stapel tijdschriften met leuke patronen waar ik geen tijd voor had en ook een stofje kiezen was niet zo heel moeilijk.

Toen liesellove meer dan een jaar geleden (;-) ) uitverkoop hield, kocht ik dit tricotstofje, omdat ik er niet direct een projectje voor had bleef het wat liggen, maar het leek mij wel ideaal om het nu te gebruiken. De kleuren zijn misschien niet zo zomers maar het fruit erop wel ;-).
In een oude knipmode vond ik een leuk topje. Normaal ben ik voorzichtig met ruches, maar nu wou ik mij er toch eens aan wagen. Pas nadat ik alles geknipt had realiseerde ik mij dat ik tricot ging moeten rimpelen en laat dat nu eens mijn minst favoriete bezigheid zijn. Ik kocht deze keer wel framilastic in de hoop dat het vlotter zou gaan zo en inderdaad, het werkt. Niet dat tricot rimpelen nu mijn lievelingsbezigheid wordt maar het is in ieder geval wat beter geworden.

Over het resultaat van dit probeerseltje heb ik zowat mijn twijfels, de eerste keer ruffles/ruches/... (die dingen blijken enorm veel verschillende namen te hebben ;-) ) zorgt ervoor dat ik mij toch wat onzeker voel of dit mij wel flatteert, laten we zeggen dat ik mij wat breder voel dan in andere kledingstukken. Een volgende keer zou ik in ieder geval de armsgaten verkleinen want die vallen nu wat groot uit.Deze uitdaging was ook het ideale moment om nog eens wat te experimenteren met de foto's. Sinds kort ben ik lid van deze facebookgroep. Ik kreeg er al veel nuttige tips maar ik merk er ook dat er nog een lange weg te gaan is vooraleer ik echt goeie foto's zal hebben. Intussen zullen jullie het met mijn geëxperimenteer moeten stellen. Doordat ik nu wat strenger ben, hield ik maar twee foto's over, woepsie.

Je kan ook eens bij de andere deelnemers gaan piepen:Reacties

 1. Keileuk topje! En toffe foto's ook; wat een oog voor detail, met al die extra kersjes ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel tof, het ziet er echt leuk uit! ik vind dat het je echt wel staat, maar natuurlijk moet je jezelf er goed in voelen he ;-) en mooie foto's toch al? vind ik dan ;-) (ik ben nog steeds hard aan het werken aan de broeken-blogpost by the way... duurt weer veel langer dan ik dacht :-S)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Ik kan geloven dat er veel werk in zo'n overzichtspost kruipt

   Verwijderen
 3. Ik vind het zeer geslaagd, 't staat je echt goed!!! Je onzekerheid is op basis van die foto's alvast onterecht 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. misschien moet ik mijn top eens een hele dag aandoen ipv 15 minuten, dan wen ik er misschien aan ;-)

   Verwijderen
 4. Super leuk topje, door de drukte op kantoor ben ik niet ver geraakt :-(... De volgende doe ik zeker mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vroeg mij al af waarom je naam er niet in stond
   maar volgende maand kom ik zeker ook bij jou piepen

   Verwijderen
 5. Ik vind het een super leuk topje. Geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk patroontje vind ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Thanks. He't is nog een beetje wennen dat extra stukje stof 😉

   Verwijderen
 8. Een heel mooi topje en ook leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een vrolijke top! Leuk dat je iets voor jezelf maakte. Daar durf ik zelf nooit goed aan beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Gewoon doen, een aster of mss 1 van de patroontjes uit nieuwe lmv zijn wat mild voor onze vrouwelijke vormen zodat je ze niet precies op je lichaam moet laten passen maar er gewoon een heleboel na elkaar kan maken

   Verwijderen
 10. supermooi topje, zeker geslaagd en het staat je.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Staat je prachtig!
  Zeker aandoen als het weer het toelaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Inderdaad een belangrijke voorwaarde, de komende dagen kies ik toch iets warmer 😉

   Verwijderen
 12. Tof hoor!! Maar ik heb dat soms ook, dat ik bij mezelf niet goed weet of het me wel flatteert :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Van sommige dingen weet ik het omdat ik bvb op het burdake 7828 veel complimentjes krijg maar anders is dat inderdaad moeilijk. Als ik alleen ga shoppen dan koop ik ook zelden meer dan wat effen t-shirts ofzo

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …