waarom ik toch niet helemaal meedoe met de bullet journal hype


Steeds meer mensen bloggen over hun bullet journal. Het inspireerde mij wel want schriftjes dat vind ik wel fijn.
Maar zo'n echte bullet journal dat is niets voor mij, mezelf kennende zou ik zot worden van de chaos daarin, of ik zou een atomaschriftje moeten kiezen zodat ik de blaadjes kan versteken in de volgorde van mijn goesting ;-). Oké chaos is misschien verkeerd omschreven maar ik bedoel dus het feit dat je allerlei zaken in één schrift zet in de volgorde waarin ze voorkomen. Voor mij doet dat teveel denken aan mijn notitieschrift op het werk. Het is daar wel noodzakelijk om al mijn losse gedachten te combineren maar ik verlies te vaak het overzicht en verlang vaak tot ik een nieuw schrift kan beginnen.Aangezien het mij dus wel inspireerde en haar overzichtje van haar naaiprojectjes mij overtuigde om die te gaan bijhouden, kocht ik in de kerstvakantie een schriftje in de hema om die bij te houden. Hier ga ik toch een beetje bullet journal gewijs te werk, vooraan vind je een inhoudsopgave en verder heb je pagina's met welke stofjes ik kocht (en waar), welke stofjes ik verwerkte, welke naaisels ik maakte, ideetjes voor de sew challenge, ideetjes voor pattern hacks enz.


In maart volgde ik een cursus leadership voor het werk en daar kreeg ik de tip van één van mijn medecursisten om op het werk meer met to do lijstjes te werken die je ook overzichtelijk bijhoudt. Om zo op het einde van de week toch het gevoel te hebben dat je veel deed ipv, die twee zaken die je niet rondkreeg bij te houden en de rest weg te smijten. Zo kocht ik dus opnieuw een schriftje in de hema en begon ik hiermee. Ik merkte wel al dat ik na dit exemplaar zal moeten overschakelen op een groter formaat want mijn lijstjes zijn langer dan een blad op sommige dagen ;-).


Ik probeer ook om dagelijks een positief puntje of iets wat me een goed gevoel geeft op te schrijven en ook iets wat me belette om heel efficiënt te werken (bvb teveel vergaderingen in onze bureau).

Misschien dat ik later nog ergens een schriftje voor bijmaak, maar voorlopig ben ik wel tevreden zo. Ik ben meer een hokjesdenker dus die verschillende schriftjes per thema werken beter voor mij dan één bullet journal. Ik heb in ieder geval nog 4 schriftjes liggen dus een moment van inspiratie is genoeg om er nog eentje te beginnen. Ik wil in ieder geval al één schriftje houden om alles rond onze reis in te schrijven, planning, openingsuren van zaken, uitleg, nadien de zaken die de moeite waren. Of het één schriftje per reis wordt of ééntje voor meerdere reizen zal ervan afhangen hoeveel ik per reis schrijf. 

Schrijven doe ik trouwens met gelijk welke balpen die ik tegenkom, je kan dus verschillende tinten blauw terugvinden maar dat vind ik niet zo erg, eerder gemakkelijk, zo moet ik niet te ver zoeken naar die ene balpen. Ik kocht wel een balpen met meerdere kleuren in de hema om zo wat extra structuur te kunnen aanbrengen.

PS: ik ben totaal niet gesponsord door HEMA maar vind daar gewoon voor een heel betaalbare prijs leuke schriftjes, balpennen enz.

Reacties

  1. Ooo ja, de schriftjes van hema ☺ Vooral die dunne met bruine kartonnen kaftje. En ik heb nu ook zo'n dikke zwarte met een elastiekje. Reisschriftjes had ik vroeger ook, heel uitgebreid, een boekje per reis. Sinds de kids is het een algemeen reisboekje geworden, met max 4 bladzijden per reis met de highlights ☺ Schriftjes en boekjes, ik ben verslaafd, denk ik ☺

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik het zo bekijk dan denk ik dat ik ongeveer een 4tal reizen in één boekje zal krijgen, zal er ook van afhangen hoe veel strand een reis bevat en hoeveel cultuur ;-).

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang