Doorgaan naar hoofdcontent

waarom ik toch niet helemaal meedoe met de bullet journal hype


Steeds meer mensen bloggen over hun bullet journal. Het inspireerde mij wel want schriftjes dat vind ik wel fijn.
Maar zo'n echte bullet journal dat is niets voor mij, mezelf kennende zou ik zot worden van de chaos daarin, of ik zou een atomaschriftje moeten kiezen zodat ik de blaadjes kan versteken in de volgorde van mijn goesting ;-). Oké chaos is misschien verkeerd omschreven maar ik bedoel dus het feit dat je allerlei zaken in één schrift zet in de volgorde waarin ze voorkomen. Voor mij doet dat teveel denken aan mijn notitieschrift op het werk. Het is daar wel noodzakelijk om al mijn losse gedachten te combineren maar ik verlies te vaak het overzicht en verlang vaak tot ik een nieuw schrift kan beginnen.Aangezien het mij dus wel inspireerde en haar overzichtje van haar naaiprojectjes mij overtuigde om die te gaan bijhouden, kocht ik in de kerstvakantie een schriftje in de hema om die bij te houden. Hier ga ik toch een beetje bullet journal gewijs te werk, vooraan vind je een inhoudsopgave en verder heb je pagina's met welke stofjes ik kocht (en waar), welke stofjes ik verwerkte, welke naaisels ik maakte, ideetjes voor de sew challenge, ideetjes voor pattern hacks enz.


In maart volgde ik een cursus leadership voor het werk en daar kreeg ik de tip van één van mijn medecursisten om op het werk meer met to do lijstjes te werken die je ook overzichtelijk bijhoudt. Om zo op het einde van de week toch het gevoel te hebben dat je veel deed ipv, die twee zaken die je niet rondkreeg bij te houden en de rest weg te smijten. Zo kocht ik dus opnieuw een schriftje in de hema en begon ik hiermee. Ik merkte wel al dat ik na dit exemplaar zal moeten overschakelen op een groter formaat want mijn lijstjes zijn langer dan een blad op sommige dagen ;-).


Ik probeer ook om dagelijks een positief puntje of iets wat me een goed gevoel geeft op te schrijven en ook iets wat me belette om heel efficiënt te werken (bvb teveel vergaderingen in onze bureau).

Misschien dat ik later nog ergens een schriftje voor bijmaak, maar voorlopig ben ik wel tevreden zo. Ik ben meer een hokjesdenker dus die verschillende schriftjes per thema werken beter voor mij dan één bullet journal. Ik heb in ieder geval nog 4 schriftjes liggen dus een moment van inspiratie is genoeg om er nog eentje te beginnen. Ik wil in ieder geval al één schriftje houden om alles rond onze reis in te schrijven, planning, openingsuren van zaken, uitleg, nadien de zaken die de moeite waren. Of het één schriftje per reis wordt of ééntje voor meerdere reizen zal ervan afhangen hoeveel ik per reis schrijf. 

Schrijven doe ik trouwens met gelijk welke balpen die ik tegenkom, je kan dus verschillende tinten blauw terugvinden maar dat vind ik niet zo erg, eerder gemakkelijk, zo moet ik niet te ver zoeken naar die ene balpen. Ik kocht wel een balpen met meerdere kleuren in de hema om zo wat extra structuur te kunnen aanbrengen.

PS: ik ben totaal niet gesponsord door HEMA maar vind daar gewoon voor een heel betaalbare prijs leuke schriftjes, balpennen enz.

Reacties

  1. Ooo ja, de schriftjes van hema ☺ Vooral die dunne met bruine kartonnen kaftje. En ik heb nu ook zo'n dikke zwarte met een elastiekje. Reisschriftjes had ik vroeger ook, heel uitgebreid, een boekje per reis. Sinds de kids is het een algemeen reisboekje geworden, met max 4 bladzijden per reis met de highlights ☺ Schriftjes en boekjes, ik ben verslaafd, denk ik ☺

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik het zo bekijk dan denk ik dat ik ongeveer een 4tal reizen in één boekje zal krijgen, zal er ook van afhangen hoe veel strand een reis bevat en hoeveel cultuur ;-).

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…