Doorgaan naar hoofdcontent

Reagan Raglan version 2For English scroll down

Ik beloofde jullie hier al dat ik ook mijn tweede versie voor de test zou tonen. Voor mijn tweede versie die ik voor fase 3 naaide, koos ik de jurk met lange mouwen. Om je een idee te geven van hoe vlot dit modelletje in elkaar zit: ik knipte de stof op een avond, naaide deze 's morgens op een tweetal uurtjes in elkaar en ging er die dag een fietstochtje mee maken. Deze versie kon ik natuurlijk enkel zo snel maken aangezien ik door versie 1 wist welke aanpassingen ik aan de rug moest maken.Het hoofdstofje kocht ik enkele weken daarvoor in Kapellen voor een andere patroontest die uiteindelijk niet doorging. Ideaal dus om nu te gebruiken. Omdat ik graag een bijpassend stofje wou om de mouwen mooi in de verf te zetten, trok ik naar de dichtstbijzijnde stoffenwinkel, waar de keuze aan effen stofjes eerder beperkt was. Gelukkig vond ik deze punta di roma die heel mooi combineert hiermee. Heel spijtig dat ik geen tijd had om mijn favoriete winkeltje te bezoeken en online kopen is voor bijpassende stofjes geen optie.Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel versies gaan volgen van dit patroontje, nu ik weet hoe ik deze op mijn maat kan maken, is dit het basispatroontje waar ik op zat te wachten. Mijn voorraad tricot zal deze winter snel minderen denk ik.As I promised before, I will show you my second version of the Reagan Raglan from BSD today. This time I made the dress version with long sleeves. This dress was a really quick sew, I cut the fabric one night and made the dress in two hours the day I had to take pictures. This was only possible because I knew which alterations I had to do for my back. Yep, some people think I can just make a pattern because I have a size 4 or 6, but my back doesn't agree with that plan ;-).The fabric was bought at Kapellen a few weeks before for another pattern test that didn't go through. But it was ideal for this one, so I could just quickly wash it and use it. I wanted another fabric for the sleeves to highlight the beautiful raglan sleeves, so I visited the closests fabric shop. The choice for solid fabric was quite limited (I am kind of spoiled at the stoffenmadam, which was too far to  just buy 80 cm of fabric) but I was lucky to find this one.

I am really convinced I found a nice basic pattern, especially now I know of the alterations I have to do for my back to get the perfect fit.Thank you Melissa and Danielle for the opportunity and all the hard work you put into your patterns. I really appreciate this and liked the process of testing a lot.


Reacties

  1. Een hele mooie jurk! De halsboord is ook super afgewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Een siersteek werkt bij mij aan de hals veel beter dan de tweelingnaald, omdat ik een brede tweelingnaald heb is er altijd één steek die wat zweeft omdat die niet meer over de naadwaarde komt, wat dan uiteindelijk lost...

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.