Doorgaan naar hoofdcontent

Reagan Raglan version 2For English scroll down

Ik beloofde jullie hier al dat ik ook mijn tweede versie voor de test zou tonen. Voor mijn tweede versie die ik voor fase 3 naaide, koos ik de jurk met lange mouwen. Om je een idee te geven van hoe vlot dit modelletje in elkaar zit: ik knipte de stof op een avond, naaide deze 's morgens op een tweetal uurtjes in elkaar en ging er die dag een fietstochtje mee maken. Deze versie kon ik natuurlijk enkel zo snel maken aangezien ik door versie 1 wist welke aanpassingen ik aan de rug moest maken.Het hoofdstofje kocht ik enkele weken daarvoor in Kapellen voor een andere patroontest die uiteindelijk niet doorging. Ideaal dus om nu te gebruiken. Omdat ik graag een bijpassend stofje wou om de mouwen mooi in de verf te zetten, trok ik naar de dichtstbijzijnde stoffenwinkel, waar de keuze aan effen stofjes eerder beperkt was. Gelukkig vond ik deze punta di roma die heel mooi combineert hiermee. Heel spijtig dat ik geen tijd had om mijn favoriete winkeltje te bezoeken en online kopen is voor bijpassende stofjes geen optie.Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel versies gaan volgen van dit patroontje, nu ik weet hoe ik deze op mijn maat kan maken, is dit het basispatroontje waar ik op zat te wachten. Mijn voorraad tricot zal deze winter snel minderen denk ik.As I promised before, I will show you my second version of the Reagan Raglan from BSD today. This time I made the dress version with long sleeves. This dress was a really quick sew, I cut the fabric one night and made the dress in two hours the day I had to take pictures. This was only possible because I knew which alterations I had to do for my back. Yep, some people think I can just make a pattern because I have a size 4 or 6, but my back doesn't agree with that plan ;-).The fabric was bought at Kapellen a few weeks before for another pattern test that didn't go through. But it was ideal for this one, so I could just quickly wash it and use it. I wanted another fabric for the sleeves to highlight the beautiful raglan sleeves, so I visited the closests fabric shop. The choice for solid fabric was quite limited (I am kind of spoiled at the stoffenmadam, which was too far to  just buy 80 cm of fabric) but I was lucky to find this one.

I am really convinced I found a nice basic pattern, especially now I know of the alterations I have to do for my back to get the perfect fit.Thank you Melissa and Danielle for the opportunity and all the hard work you put into your patterns. I really appreciate this and liked the process of testing a lot.


Reacties

  1. Een hele mooie jurk! De halsboord is ook super afgewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Een siersteek werkt bij mij aan de hals veel beter dan de tweelingnaald, omdat ik een brede tweelingnaald heb is er altijd één steek die wat zweeft omdat die niet meer over de naadwaarde komt, wat dan uiteindelijk lost...

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…