Doorgaan naar hoofdcontent

Blogtour: stik Belgique
Marjolein viert feest en daar valt niet naast te kijken in Belgisch blogland. Want deze maand is omgetoverd tot een ware Belgische blogmaand. Een initiatief waar ik graag aan mee doe. Ik deed deze maand al extra moeite om Belgisch te naaien en te bloggen maar voor de blogtour voegde ik een extraatje toe aan één van mijn favoriete Belgische patroontjes.

Ik weet het, het is de zoveelste theo hier op de blog en al zeker opnieuw in een stofje van soft cactus maar het is een model waarvan ik vind dat hij manlief heel goed staat. Samen met de billie van zonen 09 moet dit trouwens het vaakst gemaakte patroon zijn hier thuis.
Deze keer voegde ik wel een specialleke toe. Manlief is een grote fan van hemden waarbij je de lange mouwen omhoog kan houden met een lintje. Ik begon dus een gekocht hemd te ontleden (niet letterlijk want hij draagt het heel graag) en voegde zo'n lintje toe aan de theo.

Bij deze heb ik dus een tevreden wederhelft in huis: hij kreeg een zelfgemaakt hemd (met twee labeltjes) en hij kan zijn mouwen omhoog houden. Ik denk dat ik nog een aantal hemden met deze variatie zal mogen maken.
Als ik hem nu nog aangeleerd krijg dat hij het lintje los maakt voordat het hemd in de wasmand belandt (en de mouwen ook terug uitrolt natuurlijk), dan ben ook ik tevreden.Moesten jullie graag een tutorial hebben voor dit lintje dan hoor ik het graag.

stof: soft cactus gekocht bij Allotte
patroon: theo van zonen 09
knoopjes: Veritas

Neem deze week ook zeker eens een kijkje bij de andere deelnemers van de blogtour.


Marjolein organiseert niet alleen een blogtour, ze geeft ook prijzen weg. Je kan deze week een patroon van zonen09 of de cobalt van Blou winnen. Deelnemen kan via de rafflecopter.

Reacties

 1. Hihi, zo herkenbaar... hier ook een ventje dat zijn opgerolde mouwen zo de wasmand in gooit.

  Mooi hemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kleur staat hem geweldig, alweer een pareltje met een super toffe hack!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan niet anders dan je gelijk geven, ik vind hem om te eten met die kleur ;-)

   Verwijderen
 3. Dat is volgens mij toch typisch mannen, maar wel weer een leuk hemd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke toevoeging! En herkenbare opmerking over de was. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, als ik ooit een hack vind zodat die mouwen zichzelf afrollen dan laat ik het weten ;-)

   Verwijderen
 5. Heel mooi! Dat staat hier ook al zo lang op de planning.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Zeker maken, een stuk dat veel voldoening geeft en mannen groeien niet meer uit hun kleren dus het gaat lang mee

   Verwijderen
 6. dat zou ik niet verkocht krijgen dat lintje maar 't is prachtig uitgevoerd !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij was zelf vragende partij nadat hij twee zo'n hemden kocht vorig jaar maar ik snap wel dat niet iedereen er voor staat te springen

   Verwijderen
 7. Weer een superknap hemd!! Toevallig ook net een hemd met zo'n lintje gemaakt, maar dan voor mezelf ;) En dat afrollen, ben eens benieuwd of hij dat gaat doen, de mijne doet niet eens zijn knoopjes open ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 80% van de gevallen doet hij intussen de knoopjes los, we zijn er dus bijna 😉 de mouwen naar beneden was niet het geval maar ik leef op hoop 😂

   Verwijderen
 8. Mooi hemd. Dat zit bij nog steeds in de ik durf niet stapel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Een workshop hielp mij over die 'ik durf niet' angst, het allereerste probeersel (wel een ander patroon) was trouwens geen succes maar met de juiste begeleiding ging dat al een pak vlotter

   Verwijderen
 9. Dit hemd staat hem echt prachtig. Heel leuk de toevoeging van de linten. Hij wordt goed verwend met jouw creaties!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik denk dat ik dat hier al eens zei, en anders zeg ik het nu, mijn uitstelleritis manifesteert zich geweldig op vlak van mannentheo's. stoffen bij de vleet, maar hemden? maar soon, ik beloof het, verry verry soon hahaha. Zonder litske, zegt hij hier juist, al vind ik het wel wat hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huphup, zonder litske dat spaart u weer een kwartiertje uit ;-) eentje voor kerst ofzo ;-)

   Verwijderen
 11. Heel mooi Delphine! Heerlijk om te zien hoe vaak jij met de volwassen maten aan de slag gaat en heel tof met dat extra lintje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Geen kleine prutskes hier om voor te naaien maar aangezien ze zeggen dat mannen altijd kinds blijven is dat min of meer gelijk hé ;-)

   Verwijderen
 12. Wat een super knap hemd. En uwe vent is ook geweldig. Hij heeft echt de pose van trek die foto's dak er vanaf ben, zalig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, 5 minuutjes nadat we klaar waren met de foto's begon het te gieten dus chance dat hij er rap vanaf was 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …