Doorgaan naar hoofdcontent

Spelen met restjesVrijdag ging ik een dagje op naaiweekend met een open Femma groep. Een dagje is uiteraard geen volledig weekend maar ik kon toch vrij veel zaken afwerken omdat ik voor eenvoudige projectjes koos.één van de eerste zaken die ik knipte was de grafische trui uit stof voor durf het zelvers 3. Uit wat restjes van deze en deze trui kon ik nog een versie krijgen voor mijn man zijn petekindje. De zakjes moest ik wel weglaten want daarvoor had ik niet genoeg stof over, maar sjjtt ze weet niet dat er zakjes in kunnen dus geen probleem ;-).De sweater is niet helemaal top afgewerkt, het is nochtans een eenvoudig stuk maar het is des te meer het bewijs waarom ik ingewikkelde zaken beter thuis laat op zo'n weekend. Het was er al bij al vrij stil maar het is toch wat zoeken om je weg te vinden en een goeie werkwijze in zo'n groep.Voor de foto's trok ik ook nog eens mijn sweater aan, zo konden we samen een beetje zot doen voor de camera. Let niet op haar pyjamabroek, ze was zo enthousiast om de trui te passen. Intussen heeft ze al een complete outfit samengesteld hiermee.

Verder werkte ik nog een hemd voor manlief af (enkel nog omzomen en drukknopen), maakte ik een jurk voor mezelf en een (eenvoudige) tas. Ik ging rond 19u naar huis en moet toegeven dat ik tegen dan echt wel moe was, chapeau voor zij die nog uren doorgingen.

gevlekte stof: Madeline De Stoffenmadam
effen lichtblauwe stof: Mon DepotReacties

 1. Heel erg leuk, vooral hoedie lichtblauwe vlakken het geheel breken! Twinnen maar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schattig dat ze direct met de pyjamabroek aan wil passen :-)
  Het is dan ook een supermooie trui !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is altijd geweldig als ook reststukken een goede bestemming vinden zeker als het direct aantrekken en zich niet bekommeren om een pyamabroek om ermee op de foto te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja het is zonde als die stukken blijven liggen zonder doel en ze wegsmijten krijg ik vaak niet over mijn hart.

   Verwijderen
 4. Ik blijf erbij: kei mooi stofje en nu dus ook een supermooi aan resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben ook blij dat ik het stofje nog kon gebruiken ipv het in mijn restjesbak te laten liggen.

   Verwijderen
 5. Heel tof om die restjes zo te verwerken. En ze zal de trui graag dragen, assorti met jou !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ze vond het inderdaad leuk om iets voor grote mensen te krijgen.

   Verwijderen
 6. Heel leuk hoe je met de stofjes “gespeeld” hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…