Doorgaan naar hoofdcontent

Spelen met restjesVrijdag ging ik een dagje op naaiweekend met een open Femma groep. Een dagje is uiteraard geen volledig weekend maar ik kon toch vrij veel zaken afwerken omdat ik voor eenvoudige projectjes koos.één van de eerste zaken die ik knipte was de grafische trui uit stof voor durf het zelvers 3. Uit wat restjes van deze en deze trui kon ik nog een versie krijgen voor mijn man zijn petekindje. De zakjes moest ik wel weglaten want daarvoor had ik niet genoeg stof over, maar sjjtt ze weet niet dat er zakjes in kunnen dus geen probleem ;-).De sweater is niet helemaal top afgewerkt, het is nochtans een eenvoudig stuk maar het is des te meer het bewijs waarom ik ingewikkelde zaken beter thuis laat op zo'n weekend. Het was er al bij al vrij stil maar het is toch wat zoeken om je weg te vinden en een goeie werkwijze in zo'n groep.Voor de foto's trok ik ook nog eens mijn sweater aan, zo konden we samen een beetje zot doen voor de camera. Let niet op haar pyjamabroek, ze was zo enthousiast om de trui te passen. Intussen heeft ze al een complete outfit samengesteld hiermee.

Verder werkte ik nog een hemd voor manlief af (enkel nog omzomen en drukknopen), maakte ik een jurk voor mezelf en een (eenvoudige) tas. Ik ging rond 19u naar huis en moet toegeven dat ik tegen dan echt wel moe was, chapeau voor zij die nog uren doorgingen.

gevlekte stof: Madeline De Stoffenmadam
effen lichtblauwe stof: Mon DepotReacties

 1. Heel erg leuk, vooral hoedie lichtblauwe vlakken het geheel breken! Twinnen maar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schattig dat ze direct met de pyjamabroek aan wil passen :-)
  Het is dan ook een supermooie trui !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is altijd geweldig als ook reststukken een goede bestemming vinden zeker als het direct aantrekken en zich niet bekommeren om een pyamabroek om ermee op de foto te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja het is zonde als die stukken blijven liggen zonder doel en ze wegsmijten krijg ik vaak niet over mijn hart.

   Verwijderen
 4. Ik blijf erbij: kei mooi stofje en nu dus ook een supermooi aan resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben ook blij dat ik het stofje nog kon gebruiken ipv het in mijn restjesbak te laten liggen.

   Verwijderen
 5. Heel tof om die restjes zo te verwerken. En ze zal de trui graag dragen, assorti met jou !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ze vond het inderdaad leuk om iets voor grote mensen te krijgen.

   Verwijderen
 6. Heel leuk hoe je met de stofjes “gespeeld” hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…