Doorgaan naar hoofdcontent

Spelen met restjesVrijdag ging ik een dagje op naaiweekend met een open Femma groep. Een dagje is uiteraard geen volledig weekend maar ik kon toch vrij veel zaken afwerken omdat ik voor eenvoudige projectjes koos.één van de eerste zaken die ik knipte was de grafische trui uit stof voor durf het zelvers 3. Uit wat restjes van deze en deze trui kon ik nog een versie krijgen voor mijn man zijn petekindje. De zakjes moest ik wel weglaten want daarvoor had ik niet genoeg stof over, maar sjjtt ze weet niet dat er zakjes in kunnen dus geen probleem ;-).De sweater is niet helemaal top afgewerkt, het is nochtans een eenvoudig stuk maar het is des te meer het bewijs waarom ik ingewikkelde zaken beter thuis laat op zo'n weekend. Het was er al bij al vrij stil maar het is toch wat zoeken om je weg te vinden en een goeie werkwijze in zo'n groep.Voor de foto's trok ik ook nog eens mijn sweater aan, zo konden we samen een beetje zot doen voor de camera. Let niet op haar pyjamabroek, ze was zo enthousiast om de trui te passen. Intussen heeft ze al een complete outfit samengesteld hiermee.

Verder werkte ik nog een hemd voor manlief af (enkel nog omzomen en drukknopen), maakte ik een jurk voor mezelf en een (eenvoudige) tas. Ik ging rond 19u naar huis en moet toegeven dat ik tegen dan echt wel moe was, chapeau voor zij die nog uren doorgingen.

gevlekte stof: Madeline De Stoffenmadam
effen lichtblauwe stof: Mon DepotReacties

 1. Heel erg leuk, vooral hoedie lichtblauwe vlakken het geheel breken! Twinnen maar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schattig dat ze direct met de pyjamabroek aan wil passen :-)
  Het is dan ook een supermooie trui !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is altijd geweldig als ook reststukken een goede bestemming vinden zeker als het direct aantrekken en zich niet bekommeren om een pyamabroek om ermee op de foto te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja het is zonde als die stukken blijven liggen zonder doel en ze wegsmijten krijg ik vaak niet over mijn hart.

   Verwijderen
 4. Ik blijf erbij: kei mooi stofje en nu dus ook een supermooi aan resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben ook blij dat ik het stofje nog kon gebruiken ipv het in mijn restjesbak te laten liggen.

   Verwijderen
 5. Heel tof om die restjes zo te verwerken. En ze zal de trui graag dragen, assorti met jou !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ze vond het inderdaad leuk om iets voor grote mensen te krijgen.

   Verwijderen
 6. Heel leuk hoe je met de stofjes “gespeeld” hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…