Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste van veleKledingstukken maken is één van de zaken die ik het liefste doe, altijd met plezier maar af en toe ook met gevloek.
Maar deze keer eentje dat ik van begin tot einde met plezier gemaakt hebt. Dit patroontje komt uit de mannenspecial van LMV (graag jaarlijks zo eentje want die is zo leuk) en trok meteen mijn aandacht. Ik vind sweaters voor mannen met een opstaande kraag eigenlijk mooier dan een gewone halsuitsnijding en deze heeft die dus.
De werkbeschrijving loodst je stap voor stap door het proces, het is ietsje meer werk dan gewoon, voorpand, achterpand en mouwen maar dat geeft dan ook wel meer voldoening.Ik twijfelde vooraf welke maat ik zou maken, deze of eentje kleiner maar omdat het zo'n dikke stof is koos ik voor de grootste, zo kan er een dunner truitje onder en kan hij zo buiten gedragen worden als het niet regent.
De grote zak vooraan blijkt een ideale opbergplaats, je krijgt er een e-reader, brillendoos en smartphone in en ik vermoed dat er nog meer in kon als hij iets extra bij zou gehad hebben ;-).De stof kocht ik op het stoffenspektakel in Mechelen nog voordat deze mannenspecial in mijn bus lag maar met 2m kwam ik heel ruim toe dus dat was goed gegokt. Het katoentje voor het knopenpad is een restje van dit kussen, speciaal een katoentje bijkopen vond ik wat zonde als er zo'n mooi bijpassend restje in mijn bak lag.Ik heb hetzelfde stofje nog in het blauw en twijfel nu of ik er nog een Armand sweater mee maak of toch ga voor de Vic jas, iemand een suggestie?


Reacties

 1. Heel mooi! Jouw titel bij deze post vind ik heel origineel 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vic jas! Vic jas! Vic jas! :) Een heel mooike deze, het contraststofje steekt er goed bij af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel leuk uit! Ik ben curieus naar het kussen, maar jouw linkje werkt niet.
  Mijn man zou voor de Vic gaan. Tiretten... zijn ding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. normaal zou de link nu moeten werken
   tiretten zijn inderdaad wel praktisch, ik ga het er toch eens op wagen ;-)

   Verwijderen
 4. Mooi! En ik dacht na je vorige blogpost al dat ik je man kende. Ik denk dat hij samen met mij de Forop-opleiding op de Vesta volgde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! hij zegt: inderdaad nog voordat ik een foto van jou vond op jouw blog;-) de wereld is klein hé

   Verwijderen
 5. Oh mooi!!! Staat vanaf nu ook mijn lijst voor manlief!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zeker maken, echt een leuke, ben al benieuwd naar jouw versie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.