Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste van veleKledingstukken maken is één van de zaken die ik het liefste doe, altijd met plezier maar af en toe ook met gevloek.
Maar deze keer eentje dat ik van begin tot einde met plezier gemaakt hebt. Dit patroontje komt uit de mannenspecial van LMV (graag jaarlijks zo eentje want die is zo leuk) en trok meteen mijn aandacht. Ik vind sweaters voor mannen met een opstaande kraag eigenlijk mooier dan een gewone halsuitsnijding en deze heeft die dus.
De werkbeschrijving loodst je stap voor stap door het proces, het is ietsje meer werk dan gewoon, voorpand, achterpand en mouwen maar dat geeft dan ook wel meer voldoening.Ik twijfelde vooraf welke maat ik zou maken, deze of eentje kleiner maar omdat het zo'n dikke stof is koos ik voor de grootste, zo kan er een dunner truitje onder en kan hij zo buiten gedragen worden als het niet regent.
De grote zak vooraan blijkt een ideale opbergplaats, je krijgt er een e-reader, brillendoos en smartphone in en ik vermoed dat er nog meer in kon als hij iets extra bij zou gehad hebben ;-).De stof kocht ik op het stoffenspektakel in Mechelen nog voordat deze mannenspecial in mijn bus lag maar met 2m kwam ik heel ruim toe dus dat was goed gegokt. Het katoentje voor het knopenpad is een restje van dit kussen, speciaal een katoentje bijkopen vond ik wat zonde als er zo'n mooi bijpassend restje in mijn bak lag.Ik heb hetzelfde stofje nog in het blauw en twijfel nu of ik er nog een Armand sweater mee maak of toch ga voor de Vic jas, iemand een suggestie?


Reacties

 1. Heel mooi! Jouw titel bij deze post vind ik heel origineel 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vic jas! Vic jas! Vic jas! :) Een heel mooike deze, het contraststofje steekt er goed bij af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel leuk uit! Ik ben curieus naar het kussen, maar jouw linkje werkt niet.
  Mijn man zou voor de Vic gaan. Tiretten... zijn ding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. normaal zou de link nu moeten werken
   tiretten zijn inderdaad wel praktisch, ik ga het er toch eens op wagen ;-)

   Verwijderen
 4. Mooi! En ik dacht na je vorige blogpost al dat ik je man kende. Ik denk dat hij samen met mij de Forop-opleiding op de Vesta volgde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! hij zegt: inderdaad nog voordat ik een foto van jou vond op jouw blog;-) de wereld is klein hé

   Verwijderen
 5. Oh mooi!!! Staat vanaf nu ook mijn lijst voor manlief!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zeker maken, echt een leuke, ben al benieuwd naar jouw versie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…